Nophar | Peuterbed, eenpersoonsbed? Wat gaat het worden.

by Nophar Sapir

Mijn baby is eind januari drie geworden, DRIE! Dus het wordt tijd om een nieuw bed uit te gaan zoeken. Maar wat voor iets gaan we kiezen? Je hebt zoveel opties. Ik neem jullie mee in mijn zoektocht, én wat we uiteindelijk gekozen hebben.

 

Jonas slaapt tot nu toe nog heel fijn in zijn ledikant. Wat voor hem en voor ons nog helemaal prima is. Hij ligt daar fijn, klimt niet uit bed. Het enige puntje is…. hij wordt te lang! Dus praktisch gezien werd het gewoon tijd om te gaan oriënteren naar een groter bed. Mijn eerste gedachten ging uit naar een peuterbed!

Peuterbedden.
Je hebt verschillende soorten peuterbedden, een hoogslaper, halve hoogslapers, met en zonder lades. Verschillende soorten materiaal. Maar één ding is hetzelfde, de maat. Met 70x150cm vond ik de overstap van een ledikant naar een peuterbed de meest logische overstap. Wel de ruimte om er zelf uit te komen, maar nog wel de geborgenheid van een ledikant. Dat idee had ik ervan. En niet te vergeten, ook niet ineens een kneiter dure uitgaven! En ongeveer te gebruiken vanaf een jaar of 3 tot een jaar of 7.

Een meegroeibed.
Er bestaan zelfs meegroeibedden. Ik had er nog nooit van gehoord. Maar deze kun je dus als eerste instantie gebruiken als ledikant voor je baby’tje, om deze vervolgens naar beneden te doen, en de zijkanten eraf te kunnen halen wanneer jij denkt dat je kindje er aan toe is. Ik bedenk me nu ineens dat ik toen ik zwanger was een bed had gezien wat ik graag wilde hebben, en dat dat dus gewoon een meegroeibedje was. Op dat moment wilde we niet zo’n grote uitgaven doen voor een bed dus werd het een ledikant.

Hutbed.
Niet te verwarren met hunebed. Maar een een hutbed is een heel populair bed wat je tegenwoordig bij alle moeders op instagram ziet. Het is een bed met een frame waarvan het lijkt dat het een hut is. Ik vind het een te populair bed, en daarom valt het af. Haha, zo ben ik dan ook wel weer.

Disney bedden/ figuur bedden.
Sorry lieve Disney lovers, maar voor mij al meteen een no-go. Jonas is ook niet perse “fan” van een stripfiguur of Disney prinses. Dus dat ging ‘m ook niet worden.

En dan komen we dus bij onze keuzen, een….. EENPERSOONSBED.
Na lang twijfelen, wat vragenrondjes op mijn Instagram hebben we (ik zeg we, maar het is natuurlijk ik) besloten dat Jonas een eenpersoonsbed krijgt! Ik wilde echt heel graag een peuterbed kopen, maar toen ik de maten bekeek, scheelde het maar 10 cm met zijn ledikant. Nou is Jonas niet perse een reus, maar om nou voor die extra 10cm een nieuw bed te kopen en na een paar jaar weer. Ons niet gezien. Dus kozen we voor een eenpersoonsbed.

Online had ik een hele gave gevonden, wel wat aan de dure kant. Maar dan zijn we ook in één keer klaar en kunnen we wat jaren vooruit. Daarbij, we krijgen maar één kind dus ik vond dat hij recht had op een gaaf bed en we daarop niet hoeven te bezuinigen. Deze hebben we dus besteld. De oma’s aan beide kanten betalen mee. Wat heel fijn is!

Het bed is besteld, zou ongeveer 4-6 weken duren voordat het binnen komt. Omdat het handgemaakt is. Dus het zou een deze dagen, binnen kunnen komen. Als had ik online wel wat gelezen dat het soms wat langer duurt dan de aangegeven weken. Al met al, wij kozen dus voor een eenpersoonsbed. En ik denk dat we daar goed aan hebben gedaan.

Nog even geduld. Wanneer het bed er is, zal ik jullie meenemen in het proces. Hoe zal het slapen gaan? Blijft hij netjes liggen, krijgen we nachtelijke avonturen of wordt het net zo makkelijk als ik denk dat het gaat worden.

Liefs, Nophar

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.