Nophar | Na een zwangerschap in bikini? JAZEKER!

by Nophar Sapir

Ruim twee jaar geleden werd ik moeder. Sinds die tijd is mijn lichaam veel veranderd. Ik kwam uiteraard wat kilo’s aan tijdens de zwangerschap, mijn buik kreeg striae en door de keizersnede, mijn operatie waarbij ze mijn baarmoeder en kanker verwijderde én mijn galblaas operatie ook nog eens zo’n 10 littekens erbij. Maar ondanks dat ga ik nog steeds in bikini.

 

Het goede voorbeeld
Als kind kon ik me weleens onzeker voelen. Vond ik mijn benen te dik. Was mijn lijf al volop aan het ontwikkelen terwijl ik nog maar twaalf was. Gelukkig heb ik van huis uit het goede voorbeeld gekregen. Zo heb ik mijn moeder nooit horen klagen over haar lijf. Is ze in die 30 jaar nog nooit op dieet geweest en heeft ze zich nooit uitgesproken over mijn lijf. Dat heeft mij in de loop der jaren het zelfvertrouwen gegeven dat ik nu heb. Als volwassen vrouw en als moeder.

 

Schijt aan wat andere vinden
Voordat ik moeder werd had ik al wat last van striae. Mijn borsten groeiden snel, en toen ik wat dikker werd kreeg ik het ook op mijn buik. Toen ik zwanger werd en mijn buik zich ging tonen kwamen daar nog wat extra strepen bij. Op dat moment vond ik dat weleens lastig. Overal zag ik buiken zonder strepen. En werd daar dan weleens onzeker van. Toen ging ik op zoek naar vrouwen die het wel lieten zien. Daardoor wist ik, als ik me weer goed in mijn lijf voel, ga ik dit ook doen voor andere vrouwen.

De laatste vakantie waar ik in bikini op het strand lag was net voordat ik zwanger werd van Jonas. We waren in Israël en het was bloedheet. Mijn koffer zat vol met korte broeken en jurkjes. Iets wat ik altijd aantrok als het warm was. Ook al was ik onzeker over mijn benen, ik ging toch niet in een lange broek op stap. Ik ontwikkelde een soort “schijt aan wat andere daarvan vinden” mentaliteit.

Vorige zomer zat ik al lekker in mijn bikini in de tuin. Zwemmen met jonas in het zwembad. Of zelfs op het strand. Ik was helemaal niet bezig met wat andere daarvan zouden vinden. Of zouden kunnen zien. Het enige wat ik wilde was bruin worden en afkoelen in het water.

 

Het delen van bodypositivity
Deze zomer ben ik eigenlijk meer gaan delen op mijn Instagram (als je me nog niet volgt, doe dat dan op @nophar_). Ik zag steeds meer vrouwen meer delen over bodypositivity. Wat betekend dat je positief kunt kijken naar je eigen lichaam en er van gaat houden. Omdat ik ook lekker in mijn vel zit dacht ik, ik ga gewoon een leuke foto op mijn stories zetten in bikini.
Wat ik nooit gedacht had was dat ik zoveel reacties erop zou krijgen. Vrouwen die het knap vonden dat ik het liet zien en dat zij dat nooit zouden durven. Zelfs niet in hun eigen tuin liggen.

Ik hoop op deze manier dat vrouwen wat zelfverzekerder kunnen zijn naar zichzelf. Dat ze niet bezig zijn met wat andere mensen van hun lijf vinden. En vooral dat ze met de hitte van afgelopen weken gewoon hun bikini (of badpak) in de tuin gaan liggen en gaan zwemmen met hun kinderen.

Ik liet Jonas een foto van mezelf zien. Waarop ik vroeg wie dat was en wat ik daar dan deed. Hij antwoorde daarop: “mama buiten zitten, tuin”. Juist kinderen zien niet wat wij zouden kunnen zien aan ons zelf. Dus laten we het ons ook niet aanpraten door gedachtes!
Zelfs een gesprek met Leandro er over gehad, waarop hij zei “waarom durven vrouwen dat toch niet? Je kunt toch gewoon in je bikini gaan liggen”.

Mooi om te zien dat ze beide niet kijken naar wat niet goed is. Maar naar wat wel kan. Dus voor alle vrouwen, moeders en oma’s…. ga deze zomer in je tuin liggen. Trek je fijnste bikini of badpak aan. Plan een dagje strand, en speel met je kind. Ga je niet druk lopen maken om wat andere mensen vinden. Want die mensen zijn niet bezig met jou. Maar met zichzelf.

En mocht je nou een foto van jezelf delen op Instagram, tag mij dan gerust! Dan deel ik hem ook. Zodat iedereen kan zien hoe prachtig wij vrouwen zijn.

 

Liefs, Nophar

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Anoniem 4 juli 2020 - 15:27

You go girl! Helemaal met je eens! Je leeft maar 1x…die tijd moet je niet verspillen met je druk maken over onnodige zaken. Enjoy life!

Reply
Lieke van Veen 3 juli 2020 - 15:46

Je bent mooi zoals je bent! Wel knap dat je je uiteindelijk toch over je onzekerheden heen hebt gezet.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.