Nophar | Ik ga nooit in bad.

by Nophar Sapir

Het is donderdagavond, en ik scroll door mijn insta-stories. De een na de ander post een foto of boomrang dat ze in bad liggen. En iedere keer denk ik, WAAROM? Waarom lig je in bad met je telefoon? Waarom lig je überhaupt in bad? Ik snap daar dus echt helemaal niks van hé.

Onze badkamer heeft alles.
Wij hebben ons huis in 2014 gekocht en er veel aan verbouwd. Van onder de grond tot aan zolder. Maar één ding hebben we toen niet gedaan, onze badkamer. Deze is niet perse naar onze smaak, maar alles zit erin. Een wastafel, een douche, zelfs een wc… en je raadt het al; een bad! Nou was dat zeker geen doorslaggevende factor.
Maar ondertussen ging mijn fantasie los. Hele avonden badderen in bad, kaarsje erbij. Een ijskoud wijntje die Leandro dan komt brengen. Een boekje lezen, misschien wel netflixen. Het kon me niet gek genoeg! Ik zag mezelf al helemaal liggen hoor, zeker 1 keer per week.

Hoe vaak ga ik in bad.
Nu zijn we dus bijna 6 jaar verder, en ik heb welgeteld 6 keer in bad gelegen. Waarvan twee keer met Jonas. De eerst keer was net na alle verbouwingen en verhuizing, net voordat Leandro op uitzending ging. Dat betekende dat ik 4,5 maand lang zelf mijn wijn moest pakken terwijl ik in bad lag. Dan is het toch meteen een stuk minder leuk.
Daarna heb ik het nog een paar keer geprobeerd hoor. Zelfs in de zwangerschap, na een lange avonddienst staan en werken. Ontspannen en dan naar bed. Elke keer was het maar 5 minuten. Dan was ik het beu. Verveelde ik me. Moest ik steeds mijn handen afdrogen om een foto te kunnen maken voor op insta stories. Het was gewoon niet praktisch, en ik had het steeds koud.

Een warm bad…
Misschien moest ik de truc leren van een warm bad? Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zet de kraan aan, duw de stop erin en laat het bad vollopen tot ik er net nog in pas en niet alles overloopt. Ga er dan in liggen. Zover dat dat gaat dan hé. Want de ene keer heb ik koude tieten en de andere keer koude knieën of tenen. Niks ontspannen aan zo’n bad. Maar de truc is dus, om er in te liggen terwijl het water nog stroomt. Ook dat heb ik geprobeerd, maar wat een lawaai maakt dat dan, zeker als je wilt netflixen. (dan staat de tablet op de wc, vind ik dan ook niet zo’n schoon idee.) Oke, ik kon er iets langer in blijven liggen. Maar ik was nog steeds niet overtuigd!
Ik heb zelfs zo’n bathbomb gekocht van Lush. Omdat ik dacht dat ik dat leuk zou vinden en daarmee ineens uuuuren in bad zou doorbrengen. Maar zelfs die konden mijn bad avonturen niet leuker maken.
De enige keren dat ik met plezier (en dan neem ik mijn koude tieten voor lief..) in bad ga, is met Jonas. Die gaat graag in bad. Toen hij kleiner was hadden we zijn eigen badje in het grote bad, maar tegenwoordig hebben we een anti-slip mat in het grote bad en speelt hij daarin.

Een enkele keer vraagt hij of ik bij hem in bad kom spelen. En nu wil ik niet de moeder zijn die daar dan geen zin in heeft omdat ze het niks aan vind. Dus kleed ik me uit en kom ik bij hem in bad. Waar ik vervolgens dien als glijbaan. En ik steeds de vraag moet beantwoorden waar mijn piemel is gebleven….

Dus ik ga nooit in bad. Geef mij maar een warme douche, zodat ik ook meteen mijn haren kan wassen (want hoe doe je dat dan weer in bad zonder dat alles nat wordt??? Zoveel vragen jongens).

Vertel me, wat is dé tip om ontspannen in bad te liggen, zonder het koud te hebben? En wat doe jij liever? In bad of onder de douche?

Liefs, Nophar

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.