Nophar | Hoe is het om de vriendin van een militair te zijn?

by Tamara

Af en toe schrijft gastblogger Nophar gastblogs voor mijn site. In deze blog verteld ze wat meer over haar leven als vriendin van een Militair en welke dingen ze allemaal moest regelen hiervoor. Want er komt best wel wat aanpassing bij kijken als je vriend een dergelijke baan heeft. Want wat nou als je vriend op uitzending moet naar een oorlogsgebied? Moet je dan ook iets van een uitvaartverzekering regelen? Ze verteld het je allemaal in dit artikel!

Hoe is het om de vriendin van een Militair te zijn?

Al meer dan negen jaar mag ik mij de vriendin van een militair noemen. Toen wij elkaar leerde kennen kon ik niet geloven dat hij in dienst zat. Hij was niet het type, breed en groot wat ik voor me had bij mannen die militair waren. Zijn vrienden moesten lachen, want hij kwam net terug van zijn missie. Hij was echt net 4 dagen thuis.

Een paar dagen later spraken we elkaar weer. Deze keer kwam hij mijn kant op. Mijn beste vriendinnetje was er ook bij. Want in mijn eentje durfde ik niet. We hadden het over zijn werk en wat hij precies deed, zij kon erover meepraten want had ook weleens een keuring ondergaan. Ik lachte vooral als een schaap en hoopte dat hij mij leuker zou vinden dan haar. Dat lukte. Vraag me niet hoe, maar toen ik daarna mee liep naar zijn auto kuste we. En sindsdien zijn we samen. De eerste paar maanden zeiden we dat we geen relatie hadden, maar ik kwam wel mee naar verjaardagen en andersom ook. We wilde er geen label op plakken.

Want hoe is dat dan? Een militair als vriend. Ik weet dat ik altijd graag mijn vriendje iedere dag zou kunnen zien. Nou dat kon ik meteen vergeten. De eerste 1,5 jaar zagen wij elkaar in het weekend. En spraken elkaar wanneer dat mogelijk was. Wat ik niet wist, was dat er ook oefeningen gedraaid werden. Waardoor hij soms geen contact kon hebben. En er zaten zelfs periodes bij dat hij weken van huis was. Soms wel 3 of 4 weken achter elkaar weg. En dan het weekend thuis en weer een hele week het bos in. Dan kun je dus geen contact hebben. Je kunt nog steeds geen telefoon opladen aan een boom.

Elkaar alleen maar in het weekend zien?

We werden het beu om elkaar alleen maar in het weekend te kunnen zien. Ook omdat we allebei nog thuis woonde. Na een korte zoektocht vonden we een huur huis. Een groot appartement in het centrum van het dorp. Nu zagen we elkaar doordeweeks ook. Maar er waren ook nog periodes van oefeningen. Dat was nu wel moeilijker. Zeker omdat ik dan alleen op de bank zat. Gelukkig waren mijn vriendinnen er altijd voor mij. Die kwamen vaak eten en namen dan wijn mee. Ik vermaakte me wel.

Om een lang verhaal kort te maken, het ging goed tussen ons en aangezien hij zoveel oefeningen had konden samen een huis kopen. En verbouwen.
Wij woonde net 23 dagen samen in het nieuwe huis, toen hij op uitzending moest. Je weet dat het kan gebeuren maar je staat er eigenlijk niet bij stil. Afgezien van alle oefeningen hadden we wel een vermoeden, maar het blijft toch altijd even schrikken als je hoort dat je vriend voor 4,5 maand naar een oorlogsgebied gaat.

Wat nou als je vriend op uitzending naar het buitenland moet?

Vanuit defensie krijg je dan een hele map mee voor het thuisfront. Die je door kunt nemen. En eventueel samen een heleboel vragen beantwoord. Vooral over hoe hij zijn uitvaart geregeld zou willen hebben mocht hij komen te overlijden. Netjes vulde wij dit in. We hadden het er kort over. Vulde de map in, en borgen hem op. Dit zou ons toch niet gebeuren.

Ongeschonden kwam hij terug vanuit zijn missie gebied. Er brak een rustige periode aan. Waarin we samen genoten van ons huis. Richtte ons op het krijgen van een kindje. Toen we daarna weer een moeilijke periode in gingen. Ik werd ziek. Jullie kennen ondertussen het verhaal wel.

Eén ding wist ik wel zeker, ik ga niet dood. Heel gek hoe dat zo werkt. Maar dat was mijn eerste ingeving en maar goed ook. Want ik heb dus nooit een uitvaartverzekering afgesloten. Wist je dat dit dus slim is om wel te doen.  Een uitvaart kan wel oplopen tot wel €8500,-. Dat is echt een hoog bedrag! Dat wist ik dus ook niet. Ik dacht dat dit soort dingen automatisch geregeld waren. Zeker iets om over na te denken en bij stil te staan.

Heb jij een uitvaartverzekering?

Groetjes, Nophar

 

 

Dit artikel bevat ee gesponsorde link.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

M 13 december 2019 - 09:50

Gelukkig zijn er ook banen bij Defensie waarbij je niet of nauwelijks op uitzending gaat! Daarbij ook gewoon oefeningen waarbij je je telefoon wel mee mag nemen. Mijn man en ik zijn beide militair en we hebben samen 3 kids. Wij hebben gelukkig een “gewoon” gezinsleven. Tijden veranderen.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.