Nophar | Hoe is het nu?

by Tamara

En Nophar, hoe gaat het nu met je?

Het is alweer even geleden dat jullie iets van mij gehoord hebben. Mijn laatste update was 8 maart, en daarin vertelde ik dat ik opnieuw een MRI-scan kreeg en aan de hand van die uitslag zou worden bepaald wat we zouden gaan doen. Uiteindelijk is er besloten een Wertheim operatie uit te voeren. Dit houdt in; baarmoeder, eileiders en lymfeklieren. Dit is eind maart gedaan.

Lees hier Nophar haar vorige blog.

De operatie viel uiteindelijk wel mee, maar de lasten daarna waren wel zwaarder dan ingeschat. Omdat ik niet goed kon uitplassen mocht ik met een verblijfskatheter naar huis. Dit was één en al DRAMA! Om een lang verhaal kort te maken, het deed pijn, lekte en ik kreeg last van blaaskrampen. Ze wilden dat ik hem in totaal 10 dagen in zou houden, maar na een paar dagen heb ik gebeld en met veel moeite kreeg ik het voor elkaar om hem eerder eruit te mogen halen. Maar dat had heel wat voeten in de aarde. Daarna ging het plassen weer goed en was ik weer wat mobieler. Het zorgen voor Jonas werd grotendeels opgevangen door Leandro (award voor beste vader gaat naar….) En mijn moeder kon gelukkig ook veel helpen!

Na een week of 2 moest ik op controle komen, en daar hoorden we dat de operatie goed gegaan is. Maar tijdens de operatie kwamen ze erachter dat de tumor toch groter was dan 4 cm, en op een rot plek gezeten had. Hierdoor was de kans groter dat met de operatie minuscule stukjes zich zouden verspreiden en adviseerde ze om te beginnen met bestralen! Dit was zeker een tegenvaller. Omdat ik niet gedacht had dit óók nog te moeten doen.

Het werd allemaal in werking gezet en wij hebben er zelf nog voor gekozen om embryo’s in te laten vriezen, omdat je door de bestraling in de overgang komt. Zo zouden we eventueel in de toekomst via een draagmoeder nog een kindje kunnen krijgen. Al is dat niet iets waar we nu mee bezig zijn.

Het laatste nieuws:


Op dit moment heb ik 5 bestralingen achter de rug, en ook één chemo. Dit hoorde ik twee weken terug. Het is allemaal preventief.. Ik zal in totaal 25 bestralingen ondergaan en 5 chemo’s. De reden dat ze hebben gekozen om ook nog chemo te geven is ter ondersteuning van de bestraling. Het gekke van alles, toen ik net bevallen was van Jonas en op gesprek kwam bij de gynaecoloog had ik al een onderbuik gevoel wat zei “baarmoeder eruit en chemo”. Gek hoe dit gevoel zo juist kon zijn!

Dus Nof, hoe gaat het nu?
Het was een zware week, ik had niet gedacht zoveel last van de chemo te krijgen, zo snel al. Ik heb de afgelopen dagen vooral in bed doorgebracht. Misselijk, weinig eetlust en vaak naar het toilet.
Mijn hoofd heeft ook overuren gedraaid en ik ben nogal emotioneel over dit alles. Soms wordt het gewoon even teveel. En dan is normaal. Ik hoop maar dat als dit alles achter de rug is, het dan ook écht klaar is!

Bijwerkingen van de chemo:


De meest voorkomende bijwerking van de chemo zullen zijn; vermoeidheid en misselijkheid. Voor de misselijkheid krijg je via het infuus al medicatie en je krijgt ook medicatie voor thuis. Om het onder controle te houden. Ik zou het nu kunnen vergelijken met ochtendmisselijkheid. Vermoeidheid, tja daar is weinig aan te doen. Behalve op tijd je rust pakken.

En dan dé vraag, de vraag die eigenlijk iedereen wilt weten, maar niemand durft te stellen. Nee, als het goed is zal er geen haaruitval zijn. Het zou kunnen voorkomen, maar normaal gesproken komt dit niet voor.

Tot zo ver mijn update. Wil je op de hoogte blijven van mijn verhaal en hoe het gaat, volg mij dan op instagram: @nophar_

Liefs, Nophar

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Fem 4 juni 2018 - 13:09

Ik vroeg me al een tijdje af hoe het nu met je zou zijn. Bizar, hoe zo’n bijzondere tijd op deze manier een heel andere werkelijkheid wordt…
Er klinkt moed en kracht door in je update. Keep on going en hopelijk kan je tussen alle ellende door ook nog een beetje genieten van Jonas.
Ik ga je volgen!

Reply
Anoniem 4 juni 2018 - 09:19

Heel veel sterkte

Reply
Joyce 4 juni 2018 - 09:00

Heftig verhaal Nophar, bewondering voor hoe je er mee omgaat. Succes en sterkte de komende tijd! <3

Reply
Marjo Van leeuwen 4 juni 2018 - 07:29

Wat een heftig verhaal, ik wens jouw En je familie heel veel kracht toe om dit te kunnen dragen!

Reply
Kim 4 juni 2018 - 06:48

Heftig om te lezen Nophar! Ik wens je heel veel sterkte en geluk toe! Liefs, Kim

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.