Nophar | Hoe bevalt het studenten leven?

by Nophar Sapir

Begin september ging ik weer de “schoolbanken” in. Ik liet jullie toen weten in deze blog dat ik de opleiding tot onderwijsassistent ging doen. Ik kan je wel vertellen, het is heel anders dan toen ik 10 jaar geleden studeerden. Toen nam ik de bus naar school, rookte ik nog gauw een sigaretje terwijl ik in de klas had moeten zitten, maakte ik volop grapjes in de klas en lunchten we bij de buren (lees: McDonalds). 

Zoals ik in de vorige blog vertelde had ik het helemaal uitgedacht, wanneer ik ging zitten om te studeren, en dat dat toen niet helemaal lekker ging.
Ondertussen heb ik een lekker ritme te pakken op welke dagen in studeer en welke dagen ik op stage ben. Op welke momenten ik probeer te studeren én natuurlijk… hoe mijn eerste examen gegaan is!

Hoe ziet mijn week eruit:
Op maandag en donderdag loop ik stage op een basisschool hier in de buurt. Een leuke kleine school met leuke collega’s. Waar ze als missie hebben ” in onze open leeromgeving leer je leren van en met elkaar”. En waar spelend leren hoog in het vaandel staat. Echt een fijne omgeving voor kinderen en een hele fijne plek om alle kneepjes van het vak te leren.
Ik loop mee in groep 4/5, wat ik dus heel leuk vind. Wel een pittige leeftijd, maar ik heb ondertussen mijn draai wel gevonden. Waardoor het steeds makkelijk gaat.

Ik heb twee verschillende directe collega’s, eentje op maandag en eentje op donderdag. Met allebei kan ik het heel goed vinden (hoooi!, want jullie lezen mee ;-)), en voel me echt op mijn plek in de klas, maar ook zeker in de school. Het voelt soms alsof ik daar al jaren rondloop. (fun fact: zo’n 12 jaar geleden liep ik hier ook stage voor mijn opleiding toerisme. Toen bij de kleuters! En mijn moeder heeft jaren lang op deze school gewerkt. Dus ik “ken” de school en collega’s al wat langer dan september).

Jonas is op maandag bij mijn moeder. De ene week slaapt hij daar al van zondag op maandag en de andere week is mama hier op tijd zodat ik naar school kan en haalt zij Jonas uit bed. En op donderdag breng ik hem eerst naar het kinderdagverblijf.

Op dinsdag en woensdag ben ik thuis met Jonas.

De donderdag ben ik dan weer op stage. Mijn dagen zijn van 08:00u tot 16:30u. Al blijf ik vaak wat langer plakken. Zeker nu het Sinterklaas en kerst is geweest op school. Dan zijn er een hoop dingen voor te bereiden, en er is natuurlijk altijd wat na te kijken of te kopiëren. En er is ook genoeg tijd om te kletsen!

Vrijdag is mijn dag om te studeren. Leandro heeft ouderschapsverlof opgenomen die hij nog open had staan. Dus die dag gebruik ik dan optimaal om te studeren. De ene keer ga ik naar mijn moeders huis om daar te werken. Want daar is dan niemand thuis. Of Leandro neemt Jonas mee naar buiten en ik kan thuis wat doen.

Begin december had ik mijn herexamen.
De afgelopen maanden was het even rustig met studeren. Voor mijn eerste blok moest ik aan de hand van beschreven praktijksituaties een verslag maken en vragen beantwoorden. Dat ging zo snel dat ik na twee maanden al mijn huiswerk voor dat blok had ingeleverd en ik nu gemiddeld een 8,5 sta!
Dus ik ging leren voor mijn examen. Maar tijdens het maken van het examen had ik er al een slecht gevoel bij, en helaas. Ik haalde het nét niet, met een 5,4. Waar ik dus heel erg van baalde. Begin december heb ik een herexamen gemaakt en ik wacht nu nog op de uitslag. Deze keer had ik er een beter gevoel bij.

Ik hoor dat ze tevreden zijn.
Mijn studie bevalt dus heel erg goed. De theorie gaat me vrij goed af (op dat examen na dan). Het huiswerk gaat ook vlot en zodra ik mijn examen met een voldoende heb afgerond wil ik beginnen al blok 2. Dat heb ik al thuis liggen, maar ik wil graag eerst het ene af hebben en dan beginnen aan het nieuwe blok. Voordat ik twee verschillende theorie in mijn hoofd heb zitten.

De praktijk gaat ook erg goed. Ondanks dat ik dus vanuit mijn opleiding geen stage hoef te lopen ben ik wel blij dat ik dit doe. Ik merk dat ik vooruitgang boek en ik hoor ook dat ze tevreden en blij met mij zijn.
Ik blijf nog wat langer dan we in eerste instantie hadden afgesproken, zodat ik blok 2 ook daar kan afronden en verder kan groeien. En omdat ik het gewoon heel erg naar mijn zin heb.

(Dit schreef ik voor de lockdown. Mijn dagen zien er nu wat anders uit)

Op naar 2021, met een goed vooruitzicht!

Liefs, Nophar

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Natasja 18 december 2020 - 23:13

You go girl! Kanjer ben je!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.