Nophar | De geboorte van Jonas, plus heel erg slecht nieuws.

by Tamara

Onze zoon Jonas Moshe is geboren op 29-01-2018 om 20:29u. Hij is geboren met 36 weken en twee dagen. En ondanks dat hij wat te vroeg geboren is, had hij een mooi gewicht van 3400 gram! Een lekkere dikke toet dus.

Hij deed het meteen heel goed, en mocht met ons mee op de kraamafdeling. Hier hebben we nog een paar dagen gelegen omdat ik een keizersnede gehad heb, en de dag dat we naar huis mochten zag hij toch wat geel. Hierdoor moest hij nog 24 uur onder de blauwe lamp. Maar daarna mochten we als gezin naar huis.

Het leuke aan alles, ik was die dag in het ziekenhuis, om te bespreken wanneer ze Jonas zouden gaan halen. Mijn vriend en moeder waren mee, en nadat de afspraak voorbij was liep ik voor de zoveelste keer die dag naar het toilet. Ik kijk in de spiegel, en zie dat mijn broek aan de voorkant zeiknat is. Ik roep mijn moeder erbij, en vraag me hardop af of dit misschien mijn vliezen zijn die gebroken zijn? Nou wist mijn moeder het eigenlijk ook niet. Dus ze roept de gynaecoloog erbij. En zo lag ik ineens aan het CTG apparaat, met een matje eronder om het vruchtwachter op te vangen. Dit om zeker te zijn dat dit ook echt vruchtwater was. Wie weet had ik gewoon in mijn broek geplast. Had zo maar gekund hé!

Natuurlijk waren het wel mijn vliezen, en werd ik naar de verloskamers gebracht. Helaas mag ik niet natuurlijk bevallen, (hier kom ik zo op terug) dus mocht ik last krijgen van weeën of harde buiken moet ik meteen op de knop drukken en gaan we ons klaar maken voor de O.K.
Ik krijg nog wel een shot longrijpers, en als het lukt ook morgen nog een shot.

Maar rond 18:00u/18:30u krijg ik toch wat meer last van mijn buik, iets wat ik al nachten lang gevoeld heb. En wordt ik weer aangesloten aan de CTG. En daarop zien zij ook dat er regelmatige harde buiken komen. Hierop besluiten ze om mij klaar te maken voor de keizersnede. Er komt nog een spoedgeval tussen, en uiteindelijk mogen wij (Leandro én mijn moeder) om 20:00u naar de O.K. Jonas komt eraan! Ik voel me super kalm, en iedereen heeft er zin in. Het jongetje waar ze zo lang op gewacht hebben.
Leandro heeft alles vast gelegd, en het moment dat ik Jonas hoorde huilen moest ik ook. Ik was zo opgelucht, want hij kwam toch met een wat vroeg termijn.  Onze prachtige zoon Jonas.

Om terug te komen op waarom ik dus niet “normaal” mag bevallen. Eind december hebben ze naar aanleiding van alle bloedingen in mijn zwangerschap toch nog een uitstrijkje gedaan. Hieruit kwam een onverwachte uitslag: PAP3A. Met deze uitslag wilde ze toch een biopt doen, en een MRI-scan. Deze heb ik midden januari gehad, terwijl ik 34 weken zwanger was. Helaas kwam hier een schokkende uitslag uit, namelijk kwaadaardige baarmoederhalskanker. Iets wat je absoluut NIET wilt horen, al helemaal niet tijdens je zwangerschap. Ze hebben drie weken nadat Jonas geboren is opnieuw een biopt afgenomen, en helaas blijkt de uitslag slechter dan verwacht.

Waar ze eerst spraken van een stukje weghalen van de baarmoedermond, hebben we het nu over mijn hele baarmoeder weghalen, en als er uit de nieuwe MRI-scan die gemaakt moet worden toch blijkt dat er uitzaaiingen zijn, of de tumor groter is dan 4 cm (deze is nu 3,2 cm) dan wordt het bestralen of chemo. Oftewel, het is weer afwachten en hopen op “goed “ nieuws wat voor mij zou betekenen dat mijn baarmoeder eruit moet.

Misschien vind je dit ook leuk

28 comments

Rebecca Goossens 24 maart 2018 - 00:00

Jeetje, Wat moet dat dubbel zijn zeg ..
Gefeliciteerd met jullie zoontje!
Hoop dat je snel beter word, heel veel sterkte!!
Groetjes Rebecca

Reply
Marina 11 maart 2018 - 19:50

Gefeliciteerd met jullie zoon! Wat een mooi mannmannetje! Ook erg heftig nieuws, bah, wat vreselijk!

Reply
Chaya 11 maart 2018 - 12:18

Jeetje wat heftig. Gelukkig heb je je zoon al in je handen, gezond en wel. Heel veel sterkte met de komende tijd. Zal zeker niet makkelijk zijn, maar laat je zoon je drijfveer zijn om door te gaan, wanneer het je even te zwaar wordt.

Reply
Lieke van Veen 9 maart 2018 - 17:54

Gefeliciteerd met jullie zoontje! Heel veel sterkte met dit vreselijke nieuws!

Reply
Yvonne Sas 9 maart 2018 - 12:54

Mijn god, wat een rollercoaster van een emoties moet het op dit moment voor jullie zijn. Ik wil jullie dan ook feliciteren, maar ook heel veel sterkte wensen.

Reply
karin 8 maart 2018 - 22:41

wat verschrikkelijk! veel sterkte en geniet toch ook maar van je mooie ventje..

Reply
Christa 8 maart 2018 - 22:15

Mijn God wat heftig! Heel veel sterkte Nophar!

Reply
F. 8 maart 2018 - 13:42

Allereerst gefeliciteerd met jullie prachtige mannetje! Maar wat een horror-tijd zeg waar jullie inzitten…niet te bevatten!

Hopelijk krijg je relatief “goed” nieuws, maar tegelijkertijd is er hoe dan ook een hele berg narigheid om te verwerken. Neem je tijd en hopelijk zorgt jullie mooie mannetje voor wat afleiding…
Veel liefs

Reply
Kim 8 maart 2018 - 13:40

Och meisje toch… wat heftig! Ik ken je niet, maar ik wil je tegelijk feliciteren en heel veel sterkte wensen… Kies maar waar je op het moment het meest behoefte aan hebt..

Reply
Ria 8 maart 2018 - 12:50

Ik had het vreselijke nieuws al van je moeder gehoord.
Naast het genieten van dat heerlijke mannetje hebben jij, jullie nu ook hier mee te dealen.
Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat er geen uitzaaiingen zijn.
Lieve groetjes, ?

Reply
Linda 8 maart 2018 - 12:22

❤❤❤❤?ik denk veel aan jullie?❤❤❤❤

Reply
Anoniem 8 maart 2018 - 12:21

❤❤❤❤❤ik denk veel aan jullie❤❤❤❤❤❤

Reply
Lynn Mahieu 8 maart 2018 - 09:48

Oh boy! Na dat hele traject naar jullie kleintje nu ook nog dat nieuws, wat vreselijk!!! 🙁 Of je nu goed of slecht nieuws zal krijgen, het zal altijd heel hard aankomen waarschijnlijk… Heel veel sterkte gewenst! Hopelijk zorgt dat prachtig mooie ventje voor veel afleiding! <3

Reply
Manon 8 maart 2018 - 09:37

Allereerst gefeliciteerd!
Maar jeetje wat heftig! Heel veel sterkte!

Reply
Annabel de Ruiter 8 maart 2018 - 09:15

Wat een mooi kindje! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie mannetje Jonas ?.

Ik wens je alle kracht toe om het gevecht met deze nare ziekte aan te gaan. Heel veel sterkte!

Reply
Anniek 8 maart 2018 - 09:11

Lieve Nophar, wat een klotezooi. Ik weet gewoon niet wat ik nog meer kan zeggen behalve dat het een verschrikkelijke klotezooi is. Ik had je al gefeliciteerd met Jonas, en ik hoop echt dat hij je zorgen soms heel even een beetje naar de achtergrond mag drukken met zijn prachtige aanwezigheid. Ik denk aan je❤

Reply
Simone 8 maart 2018 - 09:08

Oh nee wat verschrikkelijk heftig. Dit is nieuws dat je nooit wilt krijgen, maar in een levensfase als dit, dat is wel heel verschrikkelijk. Heel veel sterkte voor jullie in de aankomende tijd.

Reply
Nikita 8 maart 2018 - 09:07

Zo enorm trots op je ❤️ Wij denken aan jullie ?

Reply
Josine 8 maart 2018 - 08:43

Gefeliciteerd met jullie prachtige zoon! Ook ik wens je heel veel sterkte en kracht voor de komende periode. ?

Reply
Natasja 8 maart 2018 - 08:39

Wat heftig zeg! Kun je wel volop genieten van je zoontje zo met deze spanning? Sterkte!

Reply
Moederschip 8 maart 2018 - 08:12

Wat een verschrikkelijk nieuws. Ik heb je verhaal van in het begin gevolgd opd1t ik ook pcos heb. Heel veel sterkte!

Reply
Dominique 8 maart 2018 - 08:04

Ohmy! ik ben in shock, is zo vreselijk wat je meemaakt. Ik wens jullie veel liefde en geluk met jullie prachtige zoon, maar ik wens jullie net zoveel sterkte! Hopen op goed nieuws

Reply
Nienke 8 maart 2018 - 07:53

Och wat een tegenstelling…. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige zoon! Maar ook ontzettend veel sterkte & kracht toegewenst voor de komende tijd!

Reply
Jeanne 8 maart 2018 - 07:40

Wat heftig. Heel veel sterkte de komende tijd!
Geniet van je prachtige mannetje?

Reply
Michelle 8 maart 2018 - 07:31

Jeetje, wat heftig ? heel veel sterkte ?

Reply
Manouk 8 maart 2018 - 07:28

Wat ontzettend heftig. Ik wil je toch feliciteren met een wolk van een zoon, maar jullie ook heel veel sterkte wensen!

Reply
Kim 8 maart 2018 - 07:06

Oh, wat enorm heftig en naar, zeg! Aan de ene kant wil ik je feliciteren met je prachtige zoon. Aan de andere kant wens ik je heel veel sterkte toe.

Reply
Dorien 8 maart 2018 - 06:53

Jeetje wat heftig zeg! Ontzettend fijn dat je een gezonde geweldige zoon hebt maar men wat een kl*te nieuws! Heel veel sterkte!!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.