Nophar | Een studerende moeder | The Mommy Diaries

by Nophar Sapir

Het is zover, ik ben eindelijk begonnen aan mijn studie tot onderwijsassistenten. Het had even wat tegenslagen, maar ik ben nu bijna drie weken bezig en in deze blog vertel ik je er alles over! 

Wat deed ik hiervoor….
Net na mijn zwangerschap en behandelingen raakte ik mijn baan kwijt. Ik werkte al een paar jaar bij een benzinepomp hier op het dorp waar ik het ontzettend naar mijn zin had. Toen mijn contract niet werd omgezet naar een vast contract baalde ik. Want ik wilde tenslotte blijven werken als moeder zijnde. Achter gezien was het goed zo. Als ik nu naar mezelf kijk was dit niet iets wat ik nu nog graag zou willen doen.

Een wens die maar bleef door sudderen.
Een lange tijd wist ik niet wat ik wel wilde doen. Nadat ik vanuit UWV een re-integratietraject kon doen wilde ik graag weer neuzen in het onderwijs. Volgens mij was het eind januari dat ik voor het eerst mocht meelopen op een basisschool hier in de buurt. Ik bouwde het rustig op, begon met één dag per week en dan alleen de ochtend. Tot ik één hele dag kon meelopen.
Het beviel me goed dat ik besloot om nadat ik klaar was met meelopen te beginnen aan een (online) studie tot onderwijsassistent. Toen kwam Covid-19 en de lockdown. Scholen gingen dicht en ik stelde de studie uit.

Maar de wens bleef er toch. En ik voelde dat ik er nu meer klaar voor was dan toen ik wilde beginnen in april.
Dus ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en de school te mailen waar ik daarvoor heb meegelopen of er een mogelijkheid was om bij hun weer stage te lopen. Zij waren net zou enthousiast als ik. We spraken af om twee dagen in de week mee te lopen. Ondanks dat dit niet hoefden vanuit de opleiding. (Lang verhaal kort, ik zou via een andere instantie de studie doen, deze was failliet, net toen ik me wilde aanmelden. Dus moest ik een andere kiezen. Hiervoor was geen stage periode nodig. Maar dit leek me toch wel prettig. Wat ervaring op doen in het werkveld, en de theorie kunnen benutten in de praktijk!). Zodoende begon in begin september aan mijn studie én twee dagen stage!

Hoe zien mijn dagen eruit?
De eerste maand zit er bijna op, en ik moet zeggen dat ik het echt naar mijn zin heb!
Op het begin was het weer even inkomen, twee dagen van huis zijn en tussendoor ook nog proberen te studeren. In mijn hoofd zou ik alle dutjes die Jonas doet benutten, en in de avond ook nog tijd eraan besteden. De eerste week begon ik vol goede moed eraan. Ik stond die maandag om 08:00u op de school. Terwijl Jonas nog lekker in zijn bedje lag terwijl mijn moeder kwam oppassen. Het was weer even inkomen, maar omdat ik al een groot gedeelte van de klas nog kende van vorig jaar (combinatie-klas) was het ook wel weer leuk!

Die avond zat ik meteen achter mijn laptop met mijn boeken voor m’n neus. Ik had ergens wat dingen zien staan die ik kon maken dus ik was gewoon begonnen. De dag daarna deed ik wat in de ochtend terwijl Jonas lief aan het spelen was, ik deed wat tijdens zijn dutje en net na het eten. Ik pakte meteen door. Wilden het niet dat ik totaal verkeerd bezig was, en niet alleen in het boek antwoorden moest schrijven maar natuurlijk ook ONLINE dingen moest insturen. Beginnersfoutje…

Ik baalde daar zo erg van. Ik had het niet goed gedaan (faalangst…). Maar ik had gewoon wat beter moeten lezen. En ik denk dat ik nu eindelijk een beetje structuur erin heb zitten en ik weet wat ik moet maken en wat ik moet inleveren. Waar ik alles kan vinden en begin ik de stof ook op te slaan. Vanaf deze vrijdag heeft Leandro ouderschapsverlof, zodat ik deze dag optimaal kan benutten om te studeren.

Tot slot.
In de klas gaat het voor mijn gevoel ook goed, ik merk dat mijn lijf wel moe is na een dag staan, lopen, zitten, bukken. Maar mijn hoofd is wel wat rustiger en daar ben ik blij mee. Ik vind het steeds leuker worden juist omdat ik ook af en toe mijn eigen mini klasje mee krijg om wat met hun te doen. De balans tussen studeren, stage lopen en moeder zijn bevalt me ook wel. Eindelijk doe ik weer eens iets voor mezelf. Na alles wat er gebeurt is had ik niet kunnen dromen dat ik hier nu zou staan!

 

Liefs, Nophar

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.