Nophar | Een ochtend in het leven van mijn peuter

by Nophar Sapir

Omdat mijn vorige blog/plof over onze dag zo leuk ontvangen werd dacht ik dat het wel leuk zou zijn om vanuit Jonas zijn perspectief te schrijven. Want ik vraag me soms echt af wat er in dat koppie om gaat. Hoe leuk is om het dan zelf in te vullen. Uiteraard met enigszins wat sarcasme.

Mijn gedachten op papier:
Het is 08:15, tijd om wakker te worden. En op wat voor betere manier kan dat door meteen mijn favoriete liedje van de afgelopen tijd te zingen? “nog eentje dan, nog eentje dan en dan ikke huis” . (nog eentje dan van Jochem Myjer). Daarna de hockey pockey en laten we hoofd schouders knie en teen niet vergeten.
He, hoor ik daar mijn mama? Yes, ze komt me uit bed halen.  Meteen even vragen of ik in het grote bed mag. En als ik daar dan lig wil ik wel meteen hijskranen kijken op YouTube. Hoezo moet ik eerst mijn pyjama uit en een schone luier aan?

We zijn beneden, even met de kat kroelen hoor. Ach, kom maar poesje. Ondertussen maakt mama wat warme melk voor me, even gillen dat ik geen melk wil, om het daarna toch op te drinken. Wel bij mama op schoot. Dat ligt zo lekker.

Wat ik wil eten? Ik wil niet eten, ik wil spelen met mijn autootjes. Waarom blijft ze het nog  10 keer vragen. Oh, ik mag kiezen. Yoghurt of een boterham. Dan kies ik meteen voor yoghurt! Welk fruit ik erbij wil? Peer. Altijd peer. De peer is op? Dan maar banaan. Vandaag zal ik er niet moeilijk over doen. Ik krijg er ook nog nootjes (cruesli) bij en wat honing. Ze vind me volgens mij echt lief.

Mama gaat de vaatwasser uit ruimen, ik ga haar meteen helpen om de messen op te ruimen. HOEZO MAG DAT NIET? Nee, ik wil niet mijn eigen bakjes opruimen. Ik wil graag dat grote mes. Dat kan ik heus wel! Ik moet iets anders gaan doen, spelen ofzo. Echt geen zin in. Even vragen of ik weer hijskraan mag kijken op de tablet.

Waarom krijg ik nou de tablet niet? Ik ga liggen op de grond hoor. He, wat ligt daar nou onder de bank? Een paar blokken, even pakken hoor. Even vragen of mama een toren wil maken zodat ik hem daarna kapot kan maken. Blijft toch een leuk spelletje.

Tijd om mijn schoenen te pakken omdat we naar buiten gaan. Ik wil liever mijn laarsjes aan, dus ik pak die wel gewoon. Mama zegt er niks van, en trekt ze gewoon aan. Ik zal haar een kusje geven. Ik ren naar de deur terwijl mama haar schoenen nog aan trekt. Ik sta al in de voortuin, kijk mama! Ik ren het pleintje al op, hier zijn nog meer kinderen.

We lopen samen naar het kleine speeltuintje. Dat vind ik echt heeeeeel ver weg. Dus even vragen of mama mij kan tillen. Ik moet weer zelf lopen, we zijn bijna bij de stoep. Tijd om over te steken. Goed kijken naar links en rechts. Snel rennen.

Ik heb de speeltuin voor mezelf. Lucky me. Kan ik even rond rennen en gillen, en er zit niemand op MIJN glijbaan. Na 30 keer ben ik het wel beu. Even zitten op het bankje met mama terwijl ik mijn banaan op eet. Nog een keer of 30 van de glijbaan af, en even op de schommel. Daarna gaan we naar huis. Heb eigenlijk wel weer zin in een boterham.

Mama smeert een boterham voor mij, ze vraagt wat ik erop wil. Vandaag kies ik voor chocopasta! Met plezier eet ik mijn boterham op. En mag ik nu wel even op de tablet kijken voordat ik naar bed moet. Niet dat ik naar bed wil hoor. Als ik gewoon heel lief en stil hier blijf zitten dan vergeet mama mij vast.

Shit, ze is me niet vergeten. Nog even tegenstribbelen terwijl ze me naar boven tilt. Ik kan zelf wel de trap op lopen. Waarom mag ik dat niet doen? Kijk mam, ik kan hier even zitten. De trap zit echt lekker. Oh je tilt me weer op, omdat ik niet mee werk?

Ik wil niet naar bed zeg ik toch, maar mijn tutje en konijn wil ik wel even vasthouden. En mijn slaapzak voelt ook wel lekker warm. Even kroelen met mama. En ik krijg allemaal kusjes. Ze legt me in bed. En ik ga meteen met mijn billen in de lucht liggen.

Mama doet het rolluik dicht en de gordijnen dicht, en zegt me dat ik een lekker dutje moet doen. Ze zwaait nog even na me en zegt dat ze van me houd. Wat is ze toch lief, die mama van mij, denk ik terwijl ik langzaam in slaap val.

 

Liefs, (de mama van) Jonas

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Els Black 19 mei 2020 - 13:43

Haha super leuk!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.