Nophar | Ik blog 1 jaar!!

by Tamara

Wauw, de tijd is echt voorbij gevlogen. Ik zat van de week op mijn Instagram te scrollen, en ineens zag ik dé foto waarmee ik aankondigde te mogen bloggen bij Tamara. En wat een jaar is het geweest.

Iets meer dan een jaar geleden zocht Tamara gastbloggers, vrouwen die moeder zijn, of zwanger waren. Nou voelde ik me dus meteen aangetrokken, want schrijven en een vrouw dat ben ik. Maar nog niet zwanger, of moeder. En juist daarom wilde ik bloggen. Zodat mensen ook de andere kant van de medaille leren kennen. Wat een geluk, want ik kreeg een berichtje terug van Tamara dat ik uitgekozen werd als gastblogger. Toen werd het wel even spannend. Want ik had nog niemand verteld dat ik dit wilde doen. Zelfs thuis niet. Maar gelukkig staan mijn ouders en vriend achter mij. Dat is super fijn natuurlijk.

Ik kreeg, en krijg onwijs veel positieve reacties op de blogs die ik geschreven heb. Sommige omdat ze me het zo horen vertellen, en dat komt ook omdat ze mij kennen. Ik wordt aangesproken door mensen op het werk, en in de supermarkt over mijn blog. Iets wat ik echt nooit had gedacht! Iedereen heeft zó meegeleefd, dat is echt bijzonder. En ik denk dat er voor veel vrouwen ook gewoon heel herkenbaar is. Of je er nu wel of niet mee te koopt loopt. Iedereen in een fertiliteitstraject weet hoe het is. Voor de één wat zwaarder dan voor de ander. Wat mij heel erg geholpen heeft: bloggen!

Laat ik daarom eerst Tamara bedanken, dat ik op TheMommyDiaries mijn verhaal kwijt kon. Je hebt vanaf dag 1 meegeleefd. Terwijl wij elkaar nog nooit gezien of ontmoet hebben, en jij in het noorden van het land woont, en ik in het zuiden. Je leefde mee toen in mijn miskraam kreeg, vroeg geregeld hoe het ging. En toen ik eindelijk zwanger werd, en bleef, heb ik jou ook op de hoogte gebracht, en jij was ontzettend blij voor ons! Je bent een top blogbaas!

Een jaar verder.

Er is natuurlijk veel gebeurd het afgelopen jaar, ik begon met het nemen van Clomid. (hormomen om een eisprong op te wekken) en na drie keer werd ik zwanger. Deze eindigde helaas in een miskraam na 6 weken. Daarna had ik even tijd nodig voor mijzelf.
Mijn vriend en ik gingen er samen tussenuit. Voor zijn 30e verjaardag gingen wij een weekendje Stockholm. (aanrader!) We deden nog even rustig aan, ik had het echt zo gehad met de hormoon behandelingen. Veel eerder dan ik verwacht had eigenlijk. We genoten samen van het moment, met zwanger worden in ons achterhoofd. Samen besloten we dan ook weer te beginnen met de behandeling na onze vakantie in Israël. Waar mijn nichtje ging trouwen, en nu wetende dat dit de laatste vakantie was met mijn tweeën. Want toen we terug kwamen begonnen we weer met de behandeling en werd ik zwanger. Iets waarvan ik alleen maar kon dromen.
We kwamen er met alle mensen die ons lief zijn achter dat wij in februari een zoon verwachten. En nu zitten we alweer in november. Ben ik bijna in het derde trimester. En ik geniet van het zwanger zijn.

Hoe gaat de zwangerschap?

Het gaat goed! Ik heb helaas nog wel wat bloedingen gehad, waarvan je toch iedere keer weer schrikt. Last van bekkenklachten, waardoor ik nu toch wat minder moest gaan werken. Omdat lang staan en tillen gewoon niet meer gaat, en vooral mag. Maar verder… ik voel me heel goed. Volgens de verloskundige straal ik helemaal. En zo voel ik me ook. Ik droomde altijd van een dikker wordende buik, getrappel, de babykamer klaar maken. En het bevalt me goed. Ik geniet zo van het getrappel in mijn buik, en zelfs het dikker worden. Het duur nu toch wel lang voordat tie mag komen. Maar ik heb geduld. Eerst een grote jongen worden, en in februari mag je komen. Ik kan bijna niet wachten!

Liefs, Nophar

 

 

( even een berichtje van je lieve blogbaas! Ik vind het suuuuuperleuk dat je al een jaar voor me blogt! En ik kijk uit naar de geboorte van jommetje! <3 )

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Nikita 19 november 2017 - 18:43

❤️

Reply
Ria 19 november 2017 - 12:06

Wat een mooie blog Nophar.?
Fijn om te horen dat, ondanks de wat mindere dingen,je helemaal straalt.
Ik ga in februari elke dag uit het raam kijken boven, ha,ha!
Geniet van de komende maanden en sterkte met de laatste, wat mindere lootjes!?
Ria.

Reply
zebrazonderstrepen 19 november 2017 - 11:12

veel succes nog met de zwangerschap en de blog!

Reply
Kim 19 november 2017 - 08:15

Wat een ontzettend fijne blog om te lezen, een en al positiviteit en geluk.
Ik vind het fijn om je blogs te lezen en wens je nog een fijne zwangerschap verder!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.