Nophar | Als zwanger worden niet vanzelf gaat.

by Tamara
slikken clomid

Wat als zwanger worden niet vanzelf gaat en je het gevoel hebt dat er iets niet klopt?
Misschien moet ik eerst even bij het begin beginnen. Ik ben Nophar, 26 jaar en sinds 2010 samen met mijn vriend. Na anderhalf jaar gingen wij samenwonen en in 2013 besloten ik te stoppen met de pil. Uiteraard in overleg. Ik slikte jaren de Diane35 vanwege mijn acne en deze hielp daar goed tegen. Nadat er in het nieuws van alles ter sprake kwam over de pil, besloot ik om te stoppen! Geen rotzooi meer in mijn lichaam.

Nophar |

Als zwanger worden niet vanzelf gaat.

We besloten om toen condooms als voorbehoedsmiddel te gebruiken, met het idee we zien wel. Het gesprek over wanneer we aan kinderen wilde beginnen kregen we vrij snel daarna. Onder het mom “we zien wel”, gebruikten we zo af en toe eens condooms. En mijn menstruatie is sinds ik stopte met de pil altijd regelmatig geweest.

In de zomer van 2014 kochten wij ons huis en er moest veel geklust worden. Ondertussen was ik nog steeds niet zwanger, maar vond ik dat op dat moment ook niet erg, we kregen nadat we het huis kochten te horen dat mijn vriend begin 2015 voor 4,5 maand op uitzending moest voor zijn werk als beroepsmilitair.  En we besloten dat als hij terug zou komen in Mei er weer voor te gaan.

 

Mei 2015.
Mijn vriend was veilig en wel thuis, en we gingen gauw weer door met ons normale leven. Eerst eens samen genieten en van ons huis. We hadden afgesproken dat we als hij weer thuis was voor het “echie” gingen! Ik kocht wat ovulatie testen, zetten in februari al een app op mijn telefoon zodat ik het goed kon bijhouden. En hup, aan de slag! Ik was meteen de eerste maand over tijd, dus helemaal in de wolken. Natuurlijk een test gedaan, maar helaas negatief. Oke, kan gebeuren we zijn pas net begonnen. Die maand erop weer hetzelfde en zo door tot oktober. En steeds bleef mijn menstruatie langer uit.
Toen werd het tijd voor een doktersafspraak. Daar zag alles er goed uit, en moesten we het nog even verder proberen. Zo gezegd zo gedaan en ondertussen werd het 2016.

Omdat mijn menstruatie nog steeds niet regelmatiger werd besloot ik nogmaals een afspraak te maken bij de huisarts. En hij stuurde ons door naar de gynaecoloog.
Daar werden wat onderzoeken gedaan bij mij, en het zaad van mijn vriend werd gecontroleerd. Een week later zouden wij de uitslag krijgen. En ondanks onze vermoedens dat er iets niet goed was bij ons, bleek alles er heel goed uit te zien.

En wat nu dan? Wat is nu de volgende stap? Wat als alles goed blijkt te zijn maar je niet vanzelf zwanger wordt?

 

Elke maand zal gastblogger Nophar een blog plaatsen over haar reis naar hopelijk een zwangerschap.

Misschien vind je dit ook leuk

19 comments

Angelique 23 november 2016 - 20:06

Geef de moed niet op hoor, al duurd het zo lang en gaat het niet vanzelf. Ik heb ook tot mijn 21ste de Dianapil gebruikt en helaas daarna niet regelmatig ongesteld. Hier heeft het ook bijna 4,5 jaar geduurd voordat ik eindelijk eens zwanger was. Hormoonpillen gebruikt mijzelf geprikt, maar uit eindelijk bij mijn 6e en laatste iui poging was het raak. En nu ben ik moeder van een druk en lief 2jarig jongetje.

Reply
Jessica 20 november 2016 - 17:49

Wat ontzettend vervelend. Geef de moed niet op! Vraag of de gyn je kan helpen met hormoonpillen om in ieder geval een regelmatige menstruatie te krijgen en dus een eisprong!

Reply
Nophar 21 november 2016 - 15:45

Hey Jessica, ik slik nu de hormoonpilletjes, en ze doen hun werk. Maar tot nu toe nog niet raakt geprikt. ?

Reply
Mandy 19 november 2016 - 22:27

Lieve nophar,
T is soms zo oneerlijk hoe t kan zijn!
Niet opgeven!
Dapper dat je dit openbaar vertelt. Respect.
Wij hopen in de toekomst op een leuk buurmeisje/jongen voor Julia
Ik blijf je blog lezen

Reply
Kel 18 november 2016 - 17:03

De moed niet opgeven! Wij hebben er 4j over gedaan, testen (alles dik ok) , 2 inseminaties ( negatief ) , rustpauze moeten inlassen door de overtollige hormonen en dan na een jaar rust besloten om ivf teproberen en net voor de eerste poging godzijdank natuurlijk zwanger. Nu een flinke dochter van 3j
Veel succes en geef niet op

Reply
Nophar 20 november 2016 - 11:32

Hey, wat lief!!

Hopelijk komt er snel een buurjongen of meisje voor Julia! Lijkt me hartstikke gezellig!

Liefs, Nophar

Reply
Nesrin 18 november 2016 - 12:36

Ik hoop dat je snel zwanger bent en je niet langer in zo een heftige en vervelende situatie zit.

Reply
Nophar 18 november 2016 - 16:23

Thnx, dat hopen wij ook. 😉

Reply
Angela - Mama met passie 18 november 2016 - 11:55

Wat lijkt mij dat heftig als het niet lukt om zwanger te worden. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat!

Reply
Jodi - liefthuis 18 november 2016 - 10:00

Ooow dit is zo frustrerend ook. Vooral als je gevoel iets anders zegt. Hopelijk is het uiteindelijk gelukt

Reply
Nophar 18 november 2016 - 16:19

We zitten nu nog midden in het traject, en hopen deze maand dat het wel raak is… 😉 X

Reply
Monique 18 november 2016 - 09:13

Ook meegemaakt , alweer meer dan 14 jaar geleden. Nu een gezonde zoon van 14 jaar. Niet spontaan maar ivf.
Het is erg moeilijk als er niks aan de hand is en het toch niet lukt.
Bij ons was het zaad van mijn man te zwak.
Voordat het een keer echt lukte waren 6 jaar voorbij. Ik heb altijd geweten dat het ging lukken.
Eigenlijk had ik 4 kinderen gewild maar ik was toen koen geboren werd al 36 jaar.

Nu hebben wij onze koen en 2 pleegkindjes.

Reply
Nophar 18 november 2016 - 16:25

Fijn dat je zo positief bent gebleven. Ik vind dat soms nog lastig, en dan dat het dan noooit gaat gebeuren. En op andere momenten weet ik dat het wel goed komt! Gelukkig zijn we op tijd begonnen. En hopelijk dat er dan meerdere kindjes mogen komen. Maar dat weet je natuurlijk nooit!

Liefs!

Reply
Niekje. 18 november 2016 - 09:07

Jakkes. Wat frustrerend lijkt mij dat, goede uitslagen maar geen positieve testen.

Maar dat is toch ergens wel positief voor de komende!?? Jullie koppies niet laten hangen! Jullie tijd (en die van ons) komt heus wel! Het is helaas alleen niet zo vanzelfsprekend.

Ik ben benieuwd naar de rest van jullie verhaal!

Reply
Nophar 18 november 2016 - 16:21

Heel frustrerend, want je zou toch denken dat het dan makkelijker kan! Hopelijk lukt het ons om kindjes te krijgen.

Liefs!

Reply
Gerdi 18 november 2016 - 09:01

Heftig dat het gewoon niet lukt om zwanger te raken! Hopelijk komt er snel een kindje in jullie leven.

Reply
Nicole 18 november 2016 - 07:26

Dat lijkt me lastig! Ben benieuwd hoe het verder gaat.

Reply
Lonneke 18 november 2016 - 07:13

Dit was bij ons precies hetzelfde. Wij deden er in totaal 2,5 jaar over om zwanger te worden. Ondertussen meerdere malen naar de dokter maar steeds opnieuw was alles goed.. uiteindelijk is het gelukt en loopt er nu een kleine dreumesJames rond. Heel frustrerend & ik hoop dat je wens snel in vervulling mag gaan!

Reply
Nophar 18 november 2016 - 16:22

We houden hoop! Het komt vast allemaal goed. Maar voor nu nog even frustrerend ja! Haha.

Liefs!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.