Nog een half jaar en dannnn…

by Tamara

Een paar dagen geleden kwam ik een berichtje van iemand op facebook tegen die nu maar eens haar kerstboom weg ging halen, omdat ze hem niet het hele jaar kon laten staan. Onder het berichtje stonden wat wisselende reacties met wanneer mensen hun kerstboom weghaalden. De meeste mensen deden het op 1 januari, een aantal meteen na kerst en weer een aantal op 6 januari, met 3 koningen. Maar er waren ook een paar die hem lieten staat tot de eerste dag van de lente en die er dan gewoon andere versieringen in hadden gehangen. Zodat het een winterboom werd in plaats van een kerstboom. Er zat ook een reactie tussen van iemand die zei dat ze hem dan net zo goed tot 25 juni had kunnen laten staan, want dan is het ‘half christmas.’ Dat was een term waar ik nog niet van gehoord had, dus ik ging meteen uitzoeken wat het nou is en wat mensen op die dag doen!

Nog een half jaar tot kerst.

Eigenlijk is het best wel simpel. Op half Christmas, vieren mensen dat het nog maar een halfjaar duurt totdat het kerstmis is. De eerste zes maanden na kerst zijn om en je hoeft nog maar zes dagen af te tellen tot je favoriete feestdag. Deze feestdag is in het leven geroepen door een aantal kerstfans, die kerstmis zo geweldig vonden, dat ze het twee keer per jaar wilden vieren. Het is natuurlijk wel een ontzettend Amerikaanse feestdag op deze manier en het wordt daar gevierd met lelijke kerststruien, kleine cadeautjes, lekker eten, kerstfilms kijken en nog veel meer. Het is gewoon dus net zoals kerst, alleen dan halverwege het jaar.

Gaan wij ook ‘Half Christmas’ vieren?

Hier in huis zijn we heel erg dol op kerst. Meteen na Sinterklaas halen we een echte kerstboom en versturen we de eerste kerstkaartjes. ( Vorig jaar hadden we superleuke laten drukken bij Kaartje2go) We versieren met zijn allen de boom en kiezen elk jaar de gekste kerstballen uit. Afgelopen jaar hadden we hem bijvoorbeeld vol hangen met kroketkerstballen en lama’s. Ik hou helemaal niet van perfecte kerstbomen, dus ik gooi hem elk jaar gewoon vol met allerlei onzin. Richard zegt wel eens dat ik mijn best altijd doe om hem zo lelijk mogelijk te maken.

We zijn hier in huis dus best dol op kerst, maar niet zo dol dat we dit ook gaan vieren. Ik vind kerst toch meer bij de winter passen. Met dikke truien rond de kerstboom enzo. Bovendien is het geen kerst zonder boom en Richard ziet me aankomen als ik in juni een boom neerzet! haha!

Wat vinden jullie van deze feestdag? Zouden jullie het vieren? of ook niet?

In samenwerking met Kaartje2go.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.