Nintendo Switch – Animal Crossing New Horizon, ook voor moeders!

by Mieke Zegt

 

 

Welkom op Haganunu!

Welkom op haganuna, een eiland vol vreugde en vrolijkheid. Een eiland die maar liefst 15 bewoners kent. Onder deze bewoners bevinden zich onze 3 oudste kinderen, mijn man en ik die allemaal karakters zijn op Haganunu. De overige 10 bewoners zijn de Animal crossing bewoners.

LET OP : Wegens het Corona Virus geldt ook op Haganunu : houdt 1.5 meter afstand en draag daar waar mogelijk een mondkapje!

 

 

Haga wat?

Haganunu! Je spreekt het uit als Haganoenoe. Ja deze naam is niet zomaar ontstaan. We spelen deze game met het gezin. De drie oudste kids, mijn man en ik hebben hierin de hoofdrol. Onze 3 jarige Pipp wou ook graag deelnemen aan het spel, echter mag hij van ons nog niet gamen. We waren het dan ook al snel eens dat hij de naam van het eiland mocht bedenken zodat hij ook zijn bijdrage kon leveren. Pipp koos voor Haganunu.

Haganuna kent een zonnig klimaat met hier en daar wat regenachtige dagen. Dit heeft Haganunu ook nodig want het eiland kent vele soorten bloemen en planten. Die houden we graag mooi. Haganunu heeft nog veel meer te bieden, het is niets voor niets een 5 sterren eiland. Benieuwd naar dit 5 sterren eiland? Lees dan snel verder!

Het huis van Mieke Zegt

Welkom bij het huis van Mieke zegt. Wat ooit begon als een tentje is inmiddels een heuse villa geworden. Een geweldige keuken met kookeiland en diverse apparatuur. Een geweldige kinder speelkamer met een auto bed, een eigen slaapkamer een badkamer en natuurlijk een gezellige woonkamer.

 

Stadhuis, Winkels, Museum

Haganuna heeft inmiddels het grote stadhuis, een echte winkel voor Nooks Hoek, een kledingwinkel en natuurlijk het grote museum die overigens al behoorlijk vol is met diverse soorten vissen, reptielen, insecten, fossielen en kunstwerken.

School en speeltuinen

Haganuna kent leergierige bewoners, dit komt natuurlijk doordat het eiland een eigen school heeft waar iedereen veel kan leren over het eiland en zijn geschiedenis. Een speeltuin mag natuurlijk niet ontbreken want spelenderwijs leer je het meest. Tevens is dit erg goed voor de verstandhouding onderling en voor de jongste bewoners is dit natuurlijk een must.

 

Sportschool en Zwembad

Haganunu kent een eigen sportschool, deze is helemaal gemaakt na het idee van Tank, de grootste sportheld van het eiland. Om zo af en toe te kunnen relaxen heeft het eiland ook een eigen zwembad met jacuzzi en ligbanken. Je kan hier ook terecht voor voor een drankje. Boven op de berg heeft het eiland ook nog een boxring, dit is altijd handig als je even wat frustratie kwijt moet.

Horeca en mini shops

Er wordt wat afgewerkt op Haganunu en daar krijgt iedereen honger van. Niet alle bewoners zijn in het bezit van een eigen keuken, dus dat je ergens een hapje kan eten is dan zeker geen overbodige luxe. Haganuna kent diverse snack afhaal punten. Maar het kent ook een eigen pizzeria en sushi bar. Geruchten gaan dat er binnenkort een echte American Diner geopend wordt!

Naast deze horeca punten kent het eiland ook mini shops. Wat dacht je van een planten winkeltje en een ruilbeurs. Hier mag je alles pakken wat je nog niet hebt, mits je maar een item terug legt. Een leuke optie voor gasten van een ander eiland.

 

Camping

Zoals elk eiland kent ook Haganunu een camping, hier worden gasten verwelkomt voor een verblijf. Mocht een gast het leuk vinden en er is nog een plekje op het eiland? dan is er een optie om je te settelen als nieuwe bewoner van Haganunu. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de camping en we hopen voor het hoofdseizoen klaar te zijn! Achter de camping bevindt zich de afval plek, op deze manier houden we het eiland netjes voor de bewoners en de camping gasten.

Fruitplantages

Boven op de berg zijn meerdere fruitplantages met alle fruitsoorten, deze plantages zijn veel klingels waard. Geen wonder dat deze plantages dan ook helemaal boven op een berg staan. Het eiland is er erg zuinig op.

Aankleding

Haganuna is een eiland met veel paden, planten, bomen en decoratie. Er zijn op het eiland meerdere zit plekjes gecreëerd. Er is zelf een oosterse relax-plek op het eiland te vinden.  Het oogt niet alleen knus, maar hiermee scoort het eiland ook hoog. Die 5 sterren zijn niet zomaar ontstaan, hier is veel werk verricht door de bewoners van het eiland.

Het maken van een 5 sterren eiland kost veel tijd en vooral veel geduld. Maar het is een heerlijke bezigheid om dagelijks even te spelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Myrthe 8 januari 2021 - 00:10

Mijn vraag kan ik dus nergens vinden..maar mijn dochter is begonnen en dus de eiland woordvoerder. Ik ben ook begonnen en in 3 dagen verder dan haar haha. Maar zij moet alles unlocken en mag dus bouwen. Mag ik straks ook dingen bouwen of blijft zij dat bepalen? Hoop dat je het weet 🙂

Reply
Els Black 12 juni 2020 - 09:51

Deze ga ik maar niet aanschaffen, de dag is nu al te kort haha

Reply
Vera 8 juni 2020 - 13:08

Ik zit al maanden te azen op Animal Crossing, lijkt mij een heerlijk tijdverdrijf om even aan de dagelijkse stress te ontsnappen. Helaas is een nieuwe Switch + het spel echt onbetaalbaar voor mij. Het blijft voorlopig dus bij filmpjes via Youtube kijken haha.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.