Nintendo Switch – Animal Crossing New Horizon, ook voor moeders!

by Mieke Zegt

De Switch is bij ons thuis de meest geliefde Gameconsole die we hebben. Dit komt waarschijnlijk omdat de Switch erg familie proof is. Met kinderen in verschillende leeftijden van 3 t/m 14 jaar biedt de Switch voor iedereen iets. Ik vind zelf de Mario games erg leuk om zo af en toe te spelen, vooral de partygames waarbij we met het gezin samen moeten spelen vallen erg in de smaak. Maar over het algemeen wordt de Switch gebruikt door de kinderen. Maar toen kwam er uit het niets Animal Crossing. Dat veranderde mijn game leven totaal, benieuwd hoe ik in mum van tijd van niet gamer tot dagelijks gamen ging? Je leest het in een nieuwe blog!

 

Weer een nieuw spel

Mijn man kwam thuis smet weer een nieuw spel voor de Switch. Diepe zucht vanuit mijn kant natuurlijk, want ik ben van mening dat we genoeg games hebben en wat moeten we met nog een game, je kan ze immers niet tegelijk spelen.Ik zat dus niet te wachten op weer een nieuw spel. Mijn man en onze 3 oudste kids speelden er gelijk op los. Laaiend enthousiast waren ze. De hele dag hadden ze over het spel en hoe ze samen een mooi eiland konden maken, maar ik had daardoor niet de drang om het ook eens te spelen. Voor mij was het gewoon weer een nieuw spel voor de kinderen, waar ze wellicht na een tijdje op uitgekeken waren.

Heel stiekem even kijken

Mijn man en kinderen speelden het dagelijks, zo langzamerhand werd ik ook wel nieuwsgierig naar het spel, helemaal toen mijn man zei dat het ook echt iets is wat ik leuk ga vinden. Toen de kids s’avonds op bed lagen en mijn man naar zijn werk ging pakte ik de switch om toch heel stiekem even te kijken wat het was. Met alle gevolgen van dien!  Ik kwam er al snel achter dat ik het een super leuk spel vond en ik speelde er op los, inmiddels ben ik de grooste gamer binnen dit gezin en speel ik echt elke dag Animal Crossing. Ik weet inmiddels alles van vissen, insecten, klingels en nookmiles. Als groot fan van deze game neem ik je mee in het spel en leg ik uit wat er nou zo leuk is aan Animal crossing New horizon. Ben je bekend met de game en ben je opzoek naar leuke tips & Trics? Klink dan onderin op d pagina 2 van deze blog waar je meerdere Tips & Trics zult vinden. Benieuwd naar mijn eiland? op Pagina 3 geef ik je een kijkje op mijn eiland, Haganunu.

Perfect Timing

Het spel verscheen precies gelijktijdig met de wereldwijde lockdown van het Corona Virus en daarmee werd het spel geliefder dan ooit. In een rare wereld vol ellende, vol stress en veel thuiszittende ouders is iedereen zoekende naar een way out. Iedereen zat verplicht thuis en animal crossing gaf afleiding, je kon even in een andere wereld zijn zonder daarvoor daadwerkelijk de deur uit te moeten. Ik begrijp dan ook goed waarom dit spel op dit moment hoog scoort bij vele ouders. Want zeg nou eerlijk, na een hele dag moederen, huisvrouw en leerkracht zijn wil je toch even met je koppie in een andere wereld zijn? Animal crossing biedt je de mogelijkheid om in deze tijden lekker je eigen wereld te maken zonder regeltjes. Het is jouw eiland, waar jij je even lekker kan terug trekken! Animal crossing gaf mij de afgelopen weken echt even wat ‘me time’ momenten. Mijn conclusie is dan ook dat deze game ideaal is voor vele huismoeders!

Het spel

Ik zal eens uitleggen om wat voor spel het gaat. Animal crossing is een spel waarbij je jouw eigen eiland kan maken. Jouw zelfgemaakte personage speelt hierbij de hoofdrol. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk bewoners te krijgen op het eiland die je ook nog eens tevreden moet houden. Je bewoners zijn allemaal grappige dieren karakters ‘animals’ .  Je begint met helemaal niks en uiteindelijk kan je van je eigen eiland een super leuk stadje maken. Dit vraagt wel veel geduld en speeltijd, maar voor een echte fan is dit alleen maar leuk. En tijd hebben we de afgelopen weken wel gehad.

Van tent naar huis

Het spel begint met het plaatsen van je tent ergens op het eiland. Dit is je ‘voorlopige’ onderkomen, echter dien je jouw plek wel zorgvuldig uit te zoeken want  hier zal je later ook je huis gaan plaatsen.  Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte rondom je huis hebt zodat je ook nog een leuke tuin kan creëren. Want hoe langer je speelt hoe meer leuke items je krijgt voor je huis en tuin!

Als je tent staat kan je op avontuur. Je moet het eiland rond en klingels te zien verdienen. Met deze klingels kan je een hypotheek betalen. Als je eenmaal een huis hebt kan je deze uitbouwen. Iedere aanbouw aan je kost klingels. Je kan je huis uitbreiden zodra je jouw lening hebt afgelost. Hoe groter de aanbouw, hoe duurder de lening. Het kost behoorlijk wat tijd om je huis te vergroten, uit te breiden met extra kamers, een boven verdieping en tot slot een kelder te realiseren. Gelukkig is er in tussentijd genoeg te beleven op je eiland.

Medebewoners

Je begint het spel niet alleen, er zijn bij het start van het spel nog twee andere karakter aanwezig. In ons geval waren dat Tammy en Tank. (deze twee wonen nog steeds op ons eiland).

Stadhuis

Als je met het spel begint is er alleen nog maar een servicebalie. Deze bevindt zich in een tent. Vanuit de service balie bouw je het spel op. Tom Nook is je aanspreek karakter als het gaat om de bouw van je huis en eiland. Bij de servicebalie kan je jouw eiland vorm gaan geven. In de servic balie bevindt zich ook een werkbank waar je aan de slag moet om gereedschap of meubels te maken.  Als je bepaalde goals hebt gehaald wordt deze tent een echt stadhuis. Als het eenmaal een stadhuis is krijg je meer opties om je eiland je eigen te maken. Tom blijft je aanspreekpunt als het gaat om de bouw van je huis en eiland. Later in het spel kan je ook bij Tom terecht voor het maken van bruggen, hellingen en zelfs het verplaatsen van je huis of huizen van medebewoners . Als je eenmaal een stadhuis hebt komt Isabelle Tom vergezellen, Isabella is het aanspreekpunt als het gaat om de karakters, de eiland rating en ze houdt je op de hoogte van het dagelijks nieuws op het eiland.

Nook’s hoek

Nook’s hoek is de winkel van je eiland waarvan de tweeling Timmy en Tommy Nook de eigenaren zijn. Het begint allemaal met een kleine winkel in de service balie, waar je items kan kopen, maar ook spullen kan verkopen bij Timmy.  Zodra de tent is afbetaald zal Timmy je hulp vragen bij de bouw van een echte winkel, Nooks Hoek. Deze winkel is later in de game weer uit te breiden tot een grotere winkel. Hoe groter je winkel, hoe meer items er verkocht worden.

Klingels vs Nookmiles

Ik benoemde het hier boven al even Klingels.  Klingels is het betaal middel van Animal Crossing. Je kan ze verdienen door bijvoorbeeld vissen te vangen en die weer te verkopen, fruit te verkopen, of spullen te verkopen. Met klingels kan je niet alleen je huis afbetalen. Je kan ook nieuwe items kopen voor in je huis of items om je eiland mee aan te kleden.
Het is ook mogelijk om doormiddel van missies te voldoen een betaalmiddel te ontvangen. Dit zijn Nookmiles. Nookmiles verdien je door bijvoorbeeld 10 keer achter elkaar hout te kappen, door vissen te vangen van een bepaald soort. Je voert bepaalde opdrachten uit en daarmee verdien je weer nookmiles. Deze opdrachten kan je terug vinden op je telefoon.  Met nookmiles kan je weer exclusiever items kopen voor je eiland. tevens kan je met nookmiles een Nookmiles bon kopen. Hiermee kan je op reis naar een onbewoond eiland die je helemaal leeg mag plunderen.

Museum

Als je Vijf 5 vissen of insecten overhandigt aan Tom Nook krijg je de mogelijkheid om een tijdelijk museum te plaatsen. Ook dit is in eerste instantie een tent welke gerund wordt door een uil, Blathers.  Let hierbij ook goed op waar je deze tent gaat plaatsen, want hier zal later een groot museum komen te staan. Om een goed museum te kunnen openen moet je Blathers helpen om meer expositie inzendingen te verzamelen. Als je Blathers nog 15 vissoorten, insecten en fossielen doneert kan er een museum gebouwd worden. Voordat het museum er dan ook daadwerkelijk is duurt even (2 dagen). Maar als het er eenmaal is.. prachtig. Het doel van het museum is dat je alle vissen, insecten en fossielen kan doneren aan het museum. En geloof mij, dat is nog al een flinke goal voordat je de gehele verzameling compleet hebt, maar het houdt je bezig!

Zusjes Abel

Zusjes Abel is ook een vast item in Animal Crossing, het is een kleding winkel. Voordat je deze winkel op je eiland krijgt moet je eerst een beetje werk verrichten. Als eerste moet je Abel spotten bij Nook Hoek en een gesprek er mee aan gaan. Vervolgens komt Abel langs op het plein voor het stadhuis met een kraampje. Hier kun je kleding kopen. Als je iedere keer als Abel een bezoekje brengt aan je eiland iets koopt, zal Abel door hebben dat de interesse in kleding, en daarmee ook een winkel, groot is. Abel zal je vragen om een winkel te bouwen. Jij als eiland baas mag natuurlijk een plekje hiervoor uitzoeken. Vervolgens komt Abel, te samen met haar zusje Sabel op het eiland met een echte winkel. Je kan in deze winkel leuke kleding items kopen voor je karakter. Dit doe je door de paskamer te gebruiken.  Zorg wel dat je genoeg klingels op zak hebt, want geld kopen kost klingels.

Animal crossing geschikt voor mama!

Animal crossing is het spel waarbij je even lekker in je eigen wereld kan terug trekken en dat maakt deze game uitermate geschikt voor Moeders. Even lekker verstand op 0 en je eigen ideale wereld maken. Wie wil dat nou niet?

Het zorgt bij mij thuis er voor dat ik zo nu en dan even niks moet! Heerlijk! En nee ik was geen gamer die elke dag op de switch zat. Misschien was ik juist wel die persoon die gamen een beetje verafschuwde. Dat ook ik dagelijks gamen leuk zal gaan vonden had ik nooit verwacht! oh, waar gaat dat heen!

Spel voor het hele gezin

Anmial crossing is zeker aan te raden, het is en spel die in principe met het hele gezin gespeeld kan worden. Het zal wel handig zijn als je kan lezen en daadwerkelijk begrijpt wat er van je gevraagd wordt. Daarom adviseer ik de game voor kinderen vanaf een jaar of 7. Onze 7 jarige zoon vindt het ook een leuk spel, alleen speelt hij het wel met een ander doel als mama.

De kracht van animal crossing

Je kan het spel spelen zoals jij het wil. Onze zoon van 7 is vooral bezig met sparen voor grote dino items, mijn man legt de focus op het verzamelen van fossielen en insecten en wil zo snel mogelijk de verzameling in het museum compleet hebben. Ik ben meer een speler die het eiland vooral mooi wil hebben. En de andere kids willen vooral items of mooi kleren scoren. Het kan allemaal in dit spel en elke manier van spelen is goed. Je hebt geen tijdsdruk, je kan niet af / dood gaan, en daarmee is het spel voor velen geschikt.  Een kleine maar, het spel kan wel erg verslavend werken, wij hebben thuis dan ook de regel dat er dagelijks een bepaald aantal minuten gespeeld mag worden, ander ben je zo weer een middag kwijt aan het spel. OOPS…

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Myrthe 8 januari 2021 - 00:10

Mijn vraag kan ik dus nergens vinden..maar mijn dochter is begonnen en dus de eiland woordvoerder. Ik ben ook begonnen en in 3 dagen verder dan haar haha. Maar zij moet alles unlocken en mag dus bouwen. Mag ik straks ook dingen bouwen of blijft zij dat bepalen? Hoop dat je het weet 🙂

Reply
Els Black 12 juni 2020 - 09:51

Deze ga ik maar niet aanschaffen, de dag is nu al te kort haha

Reply
Vera 8 juni 2020 - 13:08

Ik zit al maanden te azen op Animal Crossing, lijkt mij een heerlijk tijdverdrijf om even aan de dagelijkse stress te ontsnappen. Helaas is een nieuwe Switch + het spel echt onbetaalbaar voor mij. Het blijft voorlopig dus bij filmpjes via Youtube kijken haha.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.