Een nieuwe keuken? Zullen we het doen of niet?

by Tamara

Inmiddels zijn we al een hele tijd onderweg in de verbouwingen van ons huis. Het schiet minder op dan ik zou willen (vooral vanwege tijdgebrek) maar er lijkt gelukkig weer wat schot in de zaak te zitten. Gelukkig maar want nesteldrang en dingen verbouwen zijn echt geen goede combinatie. Ik wil namelijk echt alles verbouwen in huis. Als het aan mij zou liggen trokken we zelfs de hele nieuwe keuken eruit om een nieuwe te plaatsen! Die keuken van ons is namelijk wel een dingetje. Op het oog is hij niet zo heel erg klein, maar er zijn zooooovee dingen die waar ik me aan irriteer en die ik anders zou willen! Zie hieronder onze keuken zoals hij nu is. Wel een beetje rommelig, want ik was net aan het schoonmaken en kastjes uitzoeken hahaha

Een nieuwe keuken? Zullen we het doen of niet?

Toen we hier net kwamen wonen was de keuken juist één van de pluspunten van dit huis. We kwamen net uit een huurwoning en tja, als je een huurwoningkeuken gewend bent dan is bijna alles wel een verbetering. De keuken had wat inbouwapparatuur en op het oog redelijk wat bergruimte, dus we waren er hartstikke blij mee. Oké, we hadden geen vaatwasser, maar die hadden we toen we nog met 3 waren ook echt niet nodig. Dan heb je namelijk zo weinig afwas dat het allemaal zo gedaan is.

De redenen waarom ik een nieuwe keuken zou willen.

Inmiddels zijn we 7 jaar verder en waar deze keuken eerst prima was, zijn er steeds meer dingen waaraan  ik me begin te irriteren.

De bergruimte.

We hebben wel een paar kastjes en lades, maar met een gezin van 5 zitten die allemaal heel erg snel vol. Zeker aangezien ik het servies ook nog moet opbergen. We hebben een deel van de houdbare voorraad wel in de kelder staan, maar toch blijft het irritant dat we zo weinig ruimte hebben. Elektrische apparaten zoals het koffiezetapparaat kunnen bijvoorbeeld niet in de keuken staan omdat we dan ruimte tekort hebben voor andere dingen.

De werkruimte. 

Doordat we een kleine keuken hebben, is er heel erg weinig werkruimte. We hebben een hoekje op het aanrecht waar je dingen kunt snijden en dat is het eigenlijk wel. Nu ben ik niet één of andere keukenprinses, maar het irriteert me wel dat ik als ik uitgebreid wil koken bij tafel moet gaan zitten omdat anders de keuken meteen helemaal vol staat. Nog een nadeel van die kleine werkruimte is, dat al staat het maar een snijplank en wat bordjes, het is meteen een rommel. Ook kan ik bij winkels zoals Jumbo niet mee doen met de spaaracties, omdat ik in mijn kleine keuken gewoon geen plek heb voor al die bakjes bijvoorbeeld.

Geen plek voor een vaatwasser.

Nog zo’n nadeel van die kleine keuken is dat we geen ruimte hebben voor een vaatwasser. Ja, first world problems, maar ik haat het als de keuken een bende is en omdat het aanrecht altijd meteen vol staat, is het gewoon altijd meteen een troep. Ik heb geen tijd en geen zin om 3 keer per dag af te wassen, dus tja… dan staat er altijd wat afwas op het aanrecht. Straks wanneer we met zijn zessen zijn is het denk ik echt geen doen meer zonder vaatwasser, dus ik hoop dat we dan een oplossing gevonden hebben.

Is het een goed idee om een nieuwe keuken te laten plaatsen?

Aan de ene kant heb ik zoiets van, ja! Trek de keuken er maar uit, doe maar een andere indeling en dan een nieuwe keuken erin. Maar aan de andere kant.. Tja.. Ik weet niet hoelang we hier nog wonen en stel dat we wel over 1 of 2 jaar verhuizen dan is het een beetje zonde om nu nog een nieuwe keuken te gaan plaatsen. Aan de andere kant, keukens zijn echt niet heel erg duur. Ik kwam bij de site Küchen Direct ook hele mooie U-keukens tegen voor een hele betaalbare prijs. Die zouden perfect in de hoek passen waar nu onze keuken staat! En als we dan een paar jaar van een mooie keuken die wel aan al onze eisen voldoet kunnen genieten, tja.. Waarom dan niet?

Voordat de baby komt de keuken verbouwen word hem sowieso niet, maar wie weet begin volgend jaar ergens? Wat zou jij doen in onze situatie? Zou je een nieuwe keuken laten plaatsen of niet?

In samenwerking met Küchendirect.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

8 comments

Nienke 11 augustus 2017 - 11:09

Ik zou je sterk adviseren zeker geen nieuwe keuken meer te kopen, dat geld verdien je nooit meer terug, ook niet als je je huis binnenkort verkoopt.
In plaats daarvan zou ik je aanraden de keuken heel grondig op te ruimen, wees echt heel kritisch in wat je wel en niet in je keuken wilt hebben. Geef alles een vaste plek, bedenk desnoods een nieuwe indeling van de planken en kastjes als dat logischer is. Ik bedoel dit niet lullig hoor, maar je kunt soms echt een blinde vlek hebben wat betreft je keuken, dan zie je het gewoon niet meer. En maar aan blijven modderen is zo frustrerend.
Ik heb ook maar een kleine keuken en met 4 kinderen is dat niet ideaal, ik snap je dus heel goed…
Succes!!

Reply
Jessica 6 augustus 2017 - 12:14

Lastige keuze, wij hebben een huurhuis gekocht en daar meteen de keuken uitgetrokken, maar wij wonen hier voorlopig nog heel veel jaar. Misschien een idee om ergens een vaatwasser te plaatsen ipv een kastje?

Reply
Daisy 4 augustus 2017 - 20:53

Niet doen! Iemand hierboven zei dat een keuken waardevermeerdering is, maar dat is al echt niet meer zo. Je haalt het geld wat je erin stopt er nooit meer uit! Als je iets doet in je huis dan doe je het voor jezelf en je eigen gemak. Wij hebben 2 jaar voor verhuizen een nieuwe badkamer laten plaatsen, niks bijzonders, gewoon netjes en nieuw. We waren 12.000 kwijt (waarvan 6000,- voor de spullen) en hebben een restschuld overgehouden van 45.000 en dan heb ik nog niet eens de badkamer erbij gerekend. Weetje, je kan geluk hebben, als je in een goede buurt woont met mooie huizen en je eigen huis zelf voor een prikkie hebt kunnen kopen. Maar nee, ik zou geen geld stoppen in een nieuwe keuken. (Hier is alles financieel wel weer goedgekomen hoor! We zijn er weer bovenop)

Reply
Papa.zijn 3 augustus 2017 - 22:18

Ik zou het doen als het binnen jullie budget past. Ook zijn jullie nu al aan het verbouwing, dus dan nog iets langer in de “troep” zitten maakt dan ook niet meer uit. Een goede keuken helpt zeker bij een huis doorverkopen. Ik zeg doen ?

Reply
Mireille 3 augustus 2017 - 09:20

Ik zou het niet doen.. wetende dat jullie willen verhuizen… Hier met hetzelfde getwijfeld. En niet gedaan, omdat iemand ons het advies gaf dat een keuken mooi vinden iets heel persoonlijks is.. een keuken naar onze smaak kopen en plaatsen hoeft voor iemand anders niet mooi te zijn.. wat bij mijn man doorslaggevend was, was dat een nieuwe keuken niet waarde vermeerderend schijnt te zijn.
Wat wij nu hebben gedaan is het geld wat wij toen wilden uitgeven voor een nieuwe keuken apart gezet, en dat bedrag kunnen we nu mooi gebruiken voor ons nieuwe huis (die we inmiddels hebben gevonden)… en de keuken toch iets duurder uitgevallen dan we toen dachten..

Reply
Yasmin 3 augustus 2017 - 09:13

Ik zeg doen! Ook juist als je je huis over een tijd wilt verkopen. Een goeie keuken is een sellingpoint.

Reply
Anne 3 augustus 2017 - 08:30

Ai lastig.. als je er nog 1 of 2 jaar woont zou ik zeggen stop dat geld lekker in het nieuwe huis .. maar ik vind een keuken mega belangrijk, daar selecteer ik bijna een huis op haha. Op de grootte van de keuken dan. Ik werk ook in de horeca maar hod groot je keuken ook is.. er is altijd plaats te kort..;)

Reply
Kim 3 augustus 2017 - 07:05

Moeilijke keuze, lijkt me! Aan de ene kant zou ik denken, sneu geld, als je volgend jaar of over twee jaar gaat verhuizen. Aan de andere kant investeer je in je huis en wordt het huis wellicht meer waard en krijg je dat met de verkoop weer (deels) terug.

En toen wij nog met z’n 2en waren, hadden we al een vaatwasser en die wil ik NOOIT meer kwijt. Dus hulde aan jou, dat je het al die tijd nog zonder vaatwasser doet!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.