Nieuw jaar, nieuwe challenge!

by Tamara

Een tijdje geleden kondigde ik al aan dat er een nieuwe challenge aan zat te komen. Een challenge waarbij je niet alleen gaat werken aan je uiterlijk, maar die uiteindelijk (hopelijk) ook een boost aan je zelfvertrouwen gaat geven! De naam van de Challenge is: ‘Van Shit naar Fit’. Er was wel wat onduidelijkheid over die naam, want bedoelen we hier nou mee dat we onszelf ‘shit’ vinden? Nee absoluut niet! Maar helaas is onze conditie dat wel! Als moeder heb je gewoon niet altijd tijd om ‘even’ naar de sportschool te gaan of even te gaan hardlopen. Nu fiets ik wel heeeel veel op en neer naar school en eigenlijk krijg ik dus best veel beweging, maar toch niet genoeg om er wat beter uit te gaan zien.

shitnaarfit

Waarom ik deze challenge doe?

Voordat ik zwanger raakte van Maxim vond ik mezelf te dik. Ik woog ongeveer 70 kilo, wat best veel klinkt aar voor iemand met mijn figuur niet echt is. Ik verklaar mezelf voor gek dat ik mezelf toen te dik vond, want eigenlijk had ik een supermooi en vrouwelijk figuur. Tijdens de zwangerschap van Maxim kwam ik bijna 30 kilo aan en hoewel er wel wat af ging, nu % jaar later en nog 2 zwangerschappen verder, gok ik dat ik rond de 80 kilo zit.

Gokken? Ja, ik heb momenteel geen weegschaal en ik ga er ook geen kopen omdat gewicht volgens mij helemaal niks zegt. Ik ben al eens eerder veel afgevallen en toen heb ik mezelf opgemeten om het resultaat te zien. Ook merk je natuurlijk wel aan je kleding of het losser gaat zitten.

Ik ben al een tijdje erg onzeker over mijn uiterlijk. Goed niet over mijn gezicht enzo, maar vooral over mijn buik en benen. Ik kan intens ongelukkig worden als ik in de spiegel kijk en dan baal ik er echt best van dat ik er zo uitzie. Dat moet veranderen! Ik wil mijn zelfvertrouwen weer terug!

Mijn doel van deze challenge.

Ik heb dus geen doel zoals 15 kilo afvallen ofzo. Bovendien geef ik borstvoeding dus streng lijnen zit er sowieso niet in. Toch wil ik proberen door middel van sporten en gezond (er) eten een wat beter figuur te krijgen en zo hopelijk wat zelfverzekerder te worden.

Na mijn vorige zwangerschappen had ik zoiets van, ach je bent prima zoals je bent, afvallen komt wel. Maar na de afgelopen zwangerschap heb ik dat dus totaal niet en wil ik graag verandering.

Vanaf maandag 4 januari start de challenge. Samen met Cassandra heb ik een heel programma ontwikkeld waarbij de door verschillende opdrachten en doelen in 60 dagen hopelijk allemaal wat beter in ons vel komen te zitten.

Lijkt dit je wat? Je kunt nog steeds meedoen! Inmiddels hebben we al een groep met 250 ontzettend gezellige dames waarin we elkaar allemaal gaan inspireren om dichter bij ons doel te komen. Dat hoeft trouwens niet eens afvallen te zijn, Ook dames die wat fitter, gespierder of gezonder willen worden zijn van harte welkom. Er worden namelijk in de groep allerlei tips gedeeld en recepten geplaatst zodat iedereen een steentje bij kan dragen!

button

 

Hopelijk tot daar en veel succes!

Misschien vind je dit ook leuk

14 comments

Volgmama 4 januari 2016 - 19:00

Super!

Reply
Jodi 3 januari 2016 - 22:25

Dit verhaal zou ik zo geschreven kunnen hebben. Ik heb mezelf net aangemeld, kan wel wat inspiratie en een extra stok achter de deur gebruiken. Ben erg benieuwd.

Reply
marjon 2 januari 2016 - 21:10

Ik ga jullie in ieder geval volgen! Zelf meedoen met de challenge gaat me op dit moment even niet lukken, maar wie weet kom ik bruikbare tips tegen!

Reply
Astrid 2 januari 2016 - 17:57

Wat een supercoole challenge! Ik heb me ook aangemeld voor je FB-groep en ga dus hopelijk ook meedoen. Moet je trouwens mama zijn om mee te doen? hOop het niet. IK hoop dat de doelen voor mij als persoon met beperkingen haalbaar zijn maar anders pas ik ze wat aan.

Reply
Charlotte 2 januari 2016 - 15:59

Wat goed om zo’n challange te doen, zeker met meerdere dames tegelijk! Veel succes!

Reply
Marijke 2 januari 2016 - 15:45

Als je maar weer lekker in je vel komt te zitten. En weer rustig en zelfverzekerd in de spiegel kan kijken naar je eigen lijf. En die overtollige kilo’s? Breng maar langs. Ik kan er wel weer een paar extra gebruiken zag ik op de weegschaal.

Reply
Liess 2 januari 2016 - 15:26

Ik was 19 kilo afgevallen en toen raakte ik zwanger. Helaas kan ik nu niet afvallen dat zou niet gezond zijn, maar ik vind het wel heel gaaf om jullie in de gaten te houden en eventueel tips te delen, dus heb me ook aangemeld in jullie groep. Had niet door dat er ondertussen al 250 mensen in zitten, dat is echt super tof.

Reply
Mathiske 2 januari 2016 - 15:23

Jaa!! Ik wil me nog aanmelden!!

Reply
Bianca Schrijft 2 januari 2016 - 14:30

Zo erg, tot op de dag van nu zit ik te twijfelen om mee te doen, maar eigenlijk moet ik gewoon. Ik zit mezelf in de weg, heb weinig energie en baal van mezelf. Het liefste raak ik 15kg kwijt, maar dat gaat door privé omstandigheden niet 1, 2, 3, maar fit worden, dat kan altijd.

Reply
Jessica 2 januari 2016 - 14:20

Wat leuk! Ik ga zeker nog even een kijkje nemen op de site. Ben dan wel geen mama, maar inspiratie en motivatie kan ik wel gebruiken! Succes!

Reply
Marijke I easydailyfood 2 januari 2016 - 13:36

Wat een leuk idee! Veel succes!

Reply
Cassandra 2 januari 2016 - 12:25

We gaan d’r voor!

Reply
Saskia 2 januari 2016 - 12:14

Heel veel succes met je challenge!

Reply
Michelle 2 januari 2016 - 12:08

Wat een leuk initiatief dit!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.