Naomi | Vertoeven op een vakantiepark

by Naomi Van der Laan
vertoeven op een vakantiepark

Je zal wel denken, nog zo’n gastblogger die gaat verhuizen, lekker origineel dit. I know, het lijkt een hele trend ineens. Tenminste dat is mijn idee, net zoals je overal rode auto’s ziet als je er net 1 gekocht hebt. Maar er is wel een verschil met mijn medebloggers hier. Dat is namelijk dat wij nog niet direct doorstromen naar ons nieuwe huis. Onze eerste stop is een tijdelijke woning, maar niet zomaar een woning. We zullen namelijk gaan vertoeven op een vakantiepark tot ons nieuwe huis klaar is. We wilden namelijk eerst ons huis verkopen voor wij een nieuwe woning kochten. Met als insteek dat we dan de verhuis nog iets zouden uitstellen. Wisten wij veel dat de koper er bijna direct in wilde.. OEPS! Maar ach, na lang zoeken hebben we een passende oplossing gevonden.


Wennen

Ik moest enorm wennen aan het idee om te gaan wonen op een vakantiepark. Natuurlijk hebben we wel vaker in een chalet gezeten, ook met ons hele gezin, maar dat is dan 2 weken ongeveer. Daarna mag je weer terug naar je eigen huisje. Voor die 2 weken vind ik het altijd heerlijk, maar ik ben dan ook wel weer enorm blij als ik de luxe van mijn eigen huis weer terug heb.

Maar welke luxe zal ik straks allemaal gaan missen als wij vertoeven op het vakantiepark? Ik heb hier natuurlijk al weer veel te veel over nagedacht en besloot het op te schrijven om het met jullie allemaal te delen. Dat vinden jullie natuurlijk reuze interessant.

Ruimte
Hoewel minder ruimte als voordeel heeft dat je ook minder schoonmaak hebt, positief blijven denken, zal het wel wennen zijn. Je zit wat meer op elkaars lip dus het zal een beetje aanpassen zijn voor iedereen. Als het droog is zullen we dan ook meer buiten te vinden zijn omdat we hier wel de ruimte hebben. Op het park is namelijk een leuke speeltuin, dus daar zullen we wel vaak te vinden zijn.

Voorraad
Omdat er minder ruimte is, heb ik ook geen grote voorraadkast meer. Normaal gesproken slaan we altijd groots in met acties, waardoor de voorraadkast lekker gevuld is. Super fijn want je pakt nooit mis. Nu zal het gewoon boodschappen zijn die we die week nodig hebben, meer plek is er niet. Het voordeel hier is dan natuurlijk ook dat we minder geld kwijt zullen zijn aan boodschappen (als het goed is) en de tassen minder zwaar zullen zijn.

Privacy
De wandjes zijn overduidelijk dunner dan die in een huis. Met als gevolg dat ik me kan voorstellen dat bijna alles wel te horen is buiten. Dus de ruzies tussen de kinderen, maar ook als er één in de nacht wakker is. Ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga vinden..

Persoonlijke touch
Het huisje is niet van jou, dus je kunt er geen schilderijtje o.i.d. ophangen. Een foto wegzetten kan natuurlijk wel, maar het is niet echt een persoonlijk zo’n huisje. Het heeft een hele vaste indeling, je kunt het niet echt eigen maken natuurlijk.

Wasmachine
In het huisje zelf staat geen wasmachine. Natuurlijk geen mega probleem, want daar zijn genoeg opties voor te verzinnen, maar heel prettig is het niet. Als er nu iets vuil is of je hebt wat nodig voor een speciale gelegenheid, gooi je het snel in de wasmachine en hop het is klaar. Nu zal dat iets anders verlopen, maar in het ergste geval kopen we gewoon nog meer kleding erbij. Heeeeeel vervelend! Hahaha..

Sinds ik met anderen praat over onze plannen om tijdelijk te gaan vertoeven op een vakantiepark, merk ik dat er best veel mensen zijn die dit ooit gedaan hebben. Best bizar, want ik had niet verwacht dat dit zo vaak gebeurde. Ik ben er wel heel blij mee, want dat maakt deze keuze minder gek dan ik in eerste instantie vond.

Hebben jullie wel eens op een vakantiepark gewoond?

Lees hier het verhaal van mijn collegaatje Charissa over haar verhuizing of de wilde verbouwing van Jantine. We zitten in ieder geval niet stil met z’n allen 😊

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.