Naomi | Vegetarische stoofschotel ( zonder Koriander:P)

by Tamara

Sinds mijn man wat vaker thuiswerkt, hebben we ook meer tijd om wat uitgebreider te koken. Dus hebben we weer wat tijd om nieuwe recepten uit te proberen en oude recepten wat aan te passen naar smaak. Afgelopen week stond bij ons de Zoete Stoofschotel op het menu. Alle 5 de borden waren keurig netjes leeg, iedereen genoot enorm! Dus ik wil graag met jullie delen hoe we deze gemaakt hebben zodat jullie er ook van kunnen genieten.

Boodschappenlijstje

100 gr aardappel
100 gr zoete aardappel
600 gr tofu
1 ui
2 teentjes knoflook (of als je naam Tamara is, pak er dan minimaal het dubbele)
350 gr wortels
1 prei
1 paprika
1,5 blikje tomatenpuree
100 gr tomaten
1,5 tl paprikapoeder
1 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
6 gedroogde pruimen
400 ml groente bouillon
evt. peterselie ter decoratie

Aan de slag

Ik vind het zelf altijd ontzettend fijn om aparte bakjes te maken met producten die tegelijkertijd in de pan kunnen, dus ik zal de verschillende bakjes die ik heb samen gesteld benoemen.

Stap 1: Je snijd de ui en knoflook fijn.
Stap 2: Snij de wortel en paprika in blokjes en de prei in reepjes.
Stap 3: Snij de tomaten in blokjes en voeg hierbij de tomatenpuree en de kruiden.
Stap 4: Snij de beide aardappelen in blokjes en de pruimen in reepjes.
Stap 5: Snij de tofu in blokjes
Stap 6: Maak de groentebouillon aan.
Stap 7: Indien je deze gebruikt, hak dan de peterselie fijn.

Nu is het tijd om de pan aan te zetten.

Stap 1: Fruit de ui en knoflook in wat olie tot de ui wat glazig is.
Stap 2: Voeg de wortel, paprika en prei toe en bak deze 5 minuten mee.
Stap 3: Voeg de kruiden, de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe, roer dit goed door elkaar zodat de kruiden netjes verdeeld worden.
Stap 4: Voeg de aardappelen, zoete aardappelen, pruimen en ook de groentebouillon toe.
Stap 5: Draai het vuur lager zodat de stoofschotel kan sudderen, zet je timer op 30 minuten
Stap 6: Bak intussen in een andere pan de tofu wat bruin en laat deze dan apart liggen.
Stap 7: Als de timer afgaat controleer je of de aardappelen goed zacht zijn geworden.

Natuurlijk heb je al een tijdje honger, want het ruikt heerlijk. Dus aanvallen!!


Stap 1: Schep de stoofschotel op en voeg de tofu toe.
Stap 2: Garneer indien gewenst met wat peterselie. Staat altijd leuk en voegt net dat extra toe, maar zonder is hij ook ontzettend lekker!
Stap 3: Wens iedereen eet smakelijk, dat is wel zo netjes
😊

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.