Naomi | Online Uitjes

by Naomi Van der Laan

Met de versoepeling van de maatregelen zijn er alweer verschillende uitjes mogelijk. Op social media zie ik dan ook weer de meest gezellige uitjes voorbij komen, hartstikke tof! Maar helaas zit dat er voor ons nog niet in. Omdat mijn man tot een risicogroep behoort blijven we nog even wat langer weg uit de druktes etc. Maar toen bedacht ik me, je hoeft toch eigenlijk niet perse weg om echt weg te zijn, toch? Maar welke uitjes kun je eigenlijk online doen??
Ik heb er een aantal gevonden die hier goed in de smaak vallen, ik deel ze graag:

Bocht naar links
Snel weer naar rechts
Naar beneeeeee

Pretpark attracties naspelen

Op YouTube heb je ongelofelijk veel filmpjes van de achtbanen. Ga op zoek naar je favoriete pretpark of zelfs attractie, pak er een wasmand bij en meer heb je niet nodig.
Of in ons geval een babybadje, haha, want die wasmand raakte maar niet leeg :):)
Je zet het filmpje op de televisie op, wel zo leuk want dan heb je groter beeld, laat je kindje plaatsnemen in het karretje en hopla. Je tilt de wasmand op en beweegt een beetje van links naar rechts zodat het karretje net echt lijkt te bewegen. Mocht het kindje de maximum toegestane gewicht overschrijden, zet de wasmand dan gewoon op de grond en beweeg de wasmand vanaf de grond! Ook hilarisch.

Knutselmateriaal aanwezig, check!
Leren over vliegtuigen met je eigen vliegtuig erbij
Je eigen proefjes verzinnen, alles mag

Museum bezoekjes

Watt? Hoef je niet in een gigantische rij te staan om naar deze kunstwerken te kijken? Nope!
Dit kan tegenwoordig allemaal vanuit je huis, hoe super is dat.
Zo heeft het van Goghmuseum pagina’s vol met kleurplaten, schoollessen en ander educatief materiaal. Maar ook voor Animal Crossing; New Horizons, een populair spel op de Nintendo Switch, hebben ze een deel van de collectie online staan zodat je je eiland kunt versieren met een prachtig doek.

In het Rijksmuseum kun je online gebruik maken van de voorleeshoek, kleurplaten printen en een tour volgen binnen het museum. Bij elk kunstwerk staan vragen die je met je kindje kunt doornemen.

NEMO is een wetenschappelijk museum, dus het zal je niet verbazen als je bij hun terecht kunt voor allerlei proefjes, uitleg over wetenschappelijke vraagstuken en quizjes. Zo leerden wij dat er in asfalt ook stukjes gebruikt wc-papier kan zitten! Dat wisten we nog niet, jullie wel?

Techlab in de klas, zo heet de pagina van het Spoorwegmuseum. Je kunt er direct een keuze maken voor de juiste klas. Voor elke groep staat er op hun eigen niveau uitleg over, je raad het al, treinen. Hoe werken treinen en alles wat er bij komt kijken. Ook zijn er leuke en leerzame filmpjes te vinden.

Een echt educatief dagje uit dus, zoals een dagje museum eigenlijk altijd wel is.

Educatieve filmpjes kijken van de Ranger
Als een pinguïn proberen te zwemmen onder water
Voorproefje op een echte safari! Heel bijzonder zo, je ziet veel meer details lijkt het wel

Koekeloeren in de dierentuin

Ook een dagje dierentuin hoef je niet perse te missen. Ja natuurlijk is het compleet anders dan er echt zijn, maar je kunt zo toch even een kijkje nemen in de dierentuin en wanen alsof je er even tussen uit bent.
Bij Burgers Zoo kun je virtueel zwemmen tussen de vissen door, heel mooi om te zien!
Maar niet alleen het aquarium is te bekijken, je kunt een kijkje nemen in heel veel andere verblijven.

Ook Bijdorp heeft live webcams opgezet in verschillende verblijven, zoals bij de leeuwen en de olifanten. Naast deze beelden kun je ook educatieve filmpjes bekijken om zo meer te leren over de dieren. Zo heb ik met mijn dochtertje het complete dossier van de Koningspinguïn uitgespit. Super interessant!

Wanneer je je abonneert op het YouTube kanaal van de Beekse Bergen krijg je ook hier unieke beelden te zien. Zo hebben ze elke dinsdag en donderdag een nieuw filmpje op hun kanaal en geven zij verschillende opdrachten mee om te doen. Binnen de kortste keren heb je een echte ranger in huis!

Net even anders

Natuurlijk is dit bij lange na niet hetzelfde als een echt dagje uit, maar dit betekend niet dat het niet nog steeds ontzettend leuk is! Dus geef het een kans en ga een dagje uit vanaf de bank, ik ben zeer benieuwd hoe jij dit ervaart.
Gaan jullie dit ook eens proberen?

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.