Naomi | Kabouterbos

by Naomi Van der Laan

Toevallig kwam ik vorige week een leuk bericht tegen op Facebook. In de buurt bij ons is er namelijk recent een kabouterbos geopend. Een super leuk uitje voor de kinderen. Een kabouterpad hebben we al wel eens geprobeerd, maar een echt kabouterbos met echte kabouterhuisjes hebben we nog niet eerder gzien! Dus toen ik van de week een dagje vrij had en de kinderen klaar waren met school zijn we direct op pad gegaan. Alweer naar het bos mama? Aangezien we er het afgelopen jaar al wel vaker te vinden waren. Jaja, alleen nu gaan we op pad om kabouters te zoeken!

Kabouterbos

Dit kabouterbos in Steenbergen heeft een makkelijke en moeilijke route. We kozen ervoor om de makkelijke route te lopen. Wel zo handig met Harvey die zijn dutje overgeslagen had. Onder het bordje was een tekst geschreven door de kabouters, een uitnodiging om zeker eens te komen kijken! De kinderen waren direct enthousiast over wat ze er allemaal wel niet tegen konden komen, want ja, hoe ziet dat er dan allemaal wel niet uit?? Direct maar beginnen aan de wandeling. Het duurde gelukkig niet lang voor we het eerste huisje gevonden hadden!

Kabouterhuisjes

Je loopt dus door het stukje bos en komt hier allemaal kabouterhuisjes tegen. Natuurlijk ieniemienie huisjes. Helemaal leuk versierd zodat het lijkt alsof er dus echt kabouters wonen. Zo kon ik Bentley dus bijna voorhouden dat ze hier echt woonden allemaal, dat het een echt dorp was. Maar helaas.. Hij trapte er toch niet helemaal in, jammer hoor.
Ik vond het zelf ook helemaal fantastisch, de kinderen liepen ook huppelend rond te zoeken!
De spulletjes liggen er wel los, dus bij een greep van Harvey moest ik wel even nadenken hoe het er ook alweer allemaal stond, haha. Geen zorgen, we hebben alles netjes achter gelaten hoor.

Aanrader

De route is niet heel lang maar je kunt er natuurlijk altijd wat aan vast plakken. Zo kun je je lunch meenemen en lekker picknicken tussen de kaboutertjes, of spelletjes verzinnen om onderweg te spelen.

Nu denk ik dat er vast wel meer locaties zijn waar kabouterbossen gerealiseerd zijn. Zijn jullie wel eens in een kabouterbos geweest en staan daar ook van die toffe kabouterhuisjes? Laat de locaties dan achter in de reacties zodat we daar ook eens een keer een kijkje kunnen nemen, vinden wij namelijk ontzettend leuk.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.