Naomi | Help elkaar de Corona Crisis door

by Naomi Van der Laan

De laatste maanden is er een hoop veranderd. Zo ging in maart alles op slot, om vervolgens alles weer open te gooien en nu weer gedeeltelijk op slot te gaan. We gingen van digitaal borrelen naar live borrelen en nu toch weer digitaal. Iedereen heeft er wel mee te maken en word er door geraakt. De één misschien wat meer als de ander, maar dat betekend niet dat niet iedereen het er zwaar onder heeft. Wat wel zeker is, is dat we elkaar natuurlijk ontzettend kunnen helpen in deze tijden.
Zoals iedereen weet zijn er namelijk bepaalde beroepsgroepen die hard worden getroffen tijdens deze Corona crisis. Bij vele van hun valt er een groot deel van het inkomen weg en bij sommige is er zelfs onzekerheid over het voortbestaan van hun baan.

Wat kunnen wij doen om elkaar in deze corona crisis te steunen? Ik zet een aantal dingen voor je op een rijtje. Mocht je nog meer aanvullingen hebben, reageer dan op deze blog.

Horeca:
* Steun de horeca door een maaltijd af te halen, een leuke picknickmand of lunch/ diner voor thuis. Bijna allemaal doen ze hier wel aan mee. Vaak kun je online wel een menu vinden en anders is een telefoontje zo gepleegd natuurlijk.

* Als je een maaltijd wil bestellen i.p.v. afhalen, doe dit dan zonder tussenkomst van een bemiddel website maar gewoon rechtstreeks bij de winkel.

Bloemen:
* Help je bloemist of tuincentra door een leuk bloemstukje af te halen. Haal de gezelligheid in huis met mooie bloemen of planten. Sommige bloemisten verkopen daarnaast zelfs leuke DIY pakketjes voor een gezellige activiteit, bloemenkransen of herfsttukjes. Zeker deze tijd van het jaar zijn er mogelijkheden genoeg, de natuur is prachtig deze tijd van het jaar en het is een leuke binnen activiteit.

Lokale ondernemers:
* Help de lokale ondernemers door dit jaar cadeautjes in te slaan bij lokale winkels i.p.v. de grote bedrijven of winkelketens. Ik zie hier ook veel oproepen over langskomen op social media. Ontzettend mooi om te zien natuurlijk dat we elkaar hierin kunnen helpen. De feestdagen gaan hoe dan ook toch wel door, al zei het anders, cadeautjes worden er ook wel gehaald. Dus waarom niet er een win/win situatie van maken op deze manier.

* Koop je boodschappen bij de plaatselijke winkels. Daarmee bedoel ik dan de kaasboer, groenteboer, bakker, poelier, slager of vishandel.

*  Koop cadeaubonnen. Bij veel bedrijven kun je tegenwoordig cadeaubonnen kopen, zo ook bij uitjes. Koop hiermee een ervaring voor een ander moment.


Luchtvaart:
* Vraag je geld van een vliegticket niet terug, maar boek deze liever om naar een andere moment. Zo behouden zij het geld en kun jij er gebruik van maken op een ander tijdstip. Natuurlijk heb je liever je vakantie nu, maar als we allemaal ons geld terug gaan vragen zijn er steeds minder aanbieders waarmee we in de toekomst op vakantie kunnen gaan.

Dit geld voor iedereen:
* Stuur eens een kaartje naar iemand waarvan je weet dat die nu weinig bezoek krijgt. Een kaartje kan zoveel betekenen voor iemand, de gedachte dat er aan je gedacht word is onbetaalbaar.

* Zet je glimlach eens wat vaker op naar elkaar, een glimlach doet iedereen goed en werkt aanstekelijk. Probeer het maar eens!

* Help je medemens door op elkaar te letten, ofwel #staysafe #staystrong. Houdt afstand van elkaar, let op elkaar maar blijf in contact. Er zijn nog zoveel manieren om toch veilig bij elkaar te kunnen zijn.

Het verschil zullen we toch samen moeten maken. Dus laten we er met z’n allen voor gaan en elkaar helpen. Samen staan we sterk toch? 😊

Wat doen jullie tegenwoordig anders om elkaar te helpen in deze moeilijke tijden? Ik ben benieuwd!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.