Naomi | Aviodrome

by Naomi Van der Laan

 
Gezinsuitje Aviodrome

Al lange tijd stond Aviodrome hoog op mijn lijstje als uitje met de kids. Naast dat manlief een passie heeft voor vliegtuigen, heeft hij dit inmiddels ook over gebracht op de kinderen. Ze vinden het dan ook beide ontzettend interessant. Dus met recht een echt gezinsuitje. In de agenda van de Postcodeloterij zaten kortingskaartjes, de normale entree voor volwassenen is € 17.95 en voor kinderen € 14,95.
Wij hadden nu kaartjes voor € 10,00. Leuke deal dus!
Enige nadeel is dat het zover rijden is voor ons vanuit Brabant. Als het dan niets is, wat doe je dan? Toen ik zag dat Bataviastad ook in de buurt was, durfde ik de gok wel te wagen. Dus dat weekend stapten we de auto in en reden erheen.


Direct pakkend

Er is voor de deur genoeg parkeerplek, erg fijn. Eenmaal uitgestapt was er al direct een groot vliegtuig zichtbaar. De eerste “Waauuuuuwwww” klanken klonken al. Ze trekken zo direct de aandacht van de kinderen. Die renden er direct op af.
Bij binnenkomst kregen de kinderen een puzzelkaart uitgereikt. Je moet dus wel alles bekijken wil je de kaart vol maken, slimme zet! We mogen nu dus van de kinderen niets overslaan, anders lopen ze iets van de kaart mis en daar is mijn dochtertje erg op gebrand. Dus we beginnen netjes bij het begin. En niet bij de speeltuin, zoals broertje aanwijst, want tsja sorry die staat niet bij het begin 😊

Wat is er te zien?

Binnen kijken we echt onze ogen uit. Er zijn vliegtuigen te vinden uit allerlei jaartallen. Grote collecties vliegtuigen staan uitgestald met uitleg erbij. Het is mooi om te zien hoe de technologie veranderd in de loop van de jaren. We beginnen bij zo’n beetje het allereerste model vliegtuig en lopen zo door de tijd. In sommige modellen kun je een echt kijkje nemen en anderen moet je vanaf een afstandje bekijken. Er staat echt meer dan genoeg. De bordjes lezen we voor onszelf en we maken er een makkelijker verhaaltje van voor de kinderen. Prima te doen.

Onderweg kun je een stop maken bij de binnenspeeltuin. Er staat alleen beklimmen vanaf 3 jaar, maar onze zoon van (op dat moment) 2 jaar klimt er zo overheen en aangezien ik er ook makkelijk bij pas vind ik dat prima! Heel gevaarlijk is het niet, maar ook voor moeders is het leuk dus we gaan lekker mee naar boven. Hij blij, ik blij. En grote zus ook want die kan het allemaal wel even laten zien!
Er is een aantal glijbanen naast elkaar te vinden waar je vanaf kunt glijden. Om bij deze glijbaan te komen moet je eerst een heel parcours afleggen zoals de bagage dat ook doet. Onderweg staan er allerlei weetjes en aan het einde mogen ze eindelijk glijden als een koffer! Roetssjjj. Dat herhalen we natuurlijk nog een aantal keer, want het is wel erg leuk zo.
Dan lopen we uiteindelijk toch maar weer een stukje verder, want de kaart is nog niet vol, we moeten nog veel meer bekijken en beantwoorden!

Het vliegtuig

Het allerleukste is toch wel het echte vliegtuig, je kunt er echt doorheen lopen. Met allerlei bordjes is dan ook aangegeven wat je er allemaal ziet en waarom dingen zo zijn, heel educatief dus. We hebben al een keer gevlogen, dus ze herkennen wat dingen, maar hebben ook een hoop vragen. Die we gelukkig kunnen beantwoorden doordat er zoveel informatie overal staat.
Als je door het vliegtuig loopt, neem je de trap naar beneden. Daar kom je uit op een buitenspeeltuin. Het speelmateriaal heeft te maken met vliegtuigen. Zo is er een taxibaan, zo noem je dat als je naar de landingsbaan word gebracht. De baan is 300 meter lang en kinderen zijn er dol op! Met de handen duwen ze zichzelf vooruit in de voertuigen. En in zowel de binnen- als buitenspeeltuin is ook duidelijk vliegtuigen als thema gekozen.


HET diploma!

Binnen zijn er nog meer vliegtuigen te bekijken. En dan, zijn we aan het einde…
Kun jij laten zien dat je alles bekeken hebt en alle vragen goed zijn? Dan krijg jij je diploma!
Maak de keuze uit piloot, steward of stewardess. Wat word het vandaag?! Wij namen een stewardess en piloot mee naar huis. Op de weg terug konden we nog in een vliegtuigje op de foto en was het mooi geweest. Compleet voldaan reden we terug naar huis, ja naar huis, we hebben hier ons zolang vermaakt dat dat ritje naar Bataviastad niet meer nodig was.
We komen hier vast nog wel een keer terug!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.