Naar het speciaal onderwijs | Hoe het nu gaat.

by Tamara
over mij en mijn blog

Hier in Groningen is het nu Meivakantie en dat betekend dat Maxim zijn eerste maand op zijn nieuwe school er alweer op zit. Ik vond het zo lief hoe iedereen de afgelopen maanden meegeleefd heeft en de reacties waren echt een hart onder de riem. Het is namelijk geen makkelijke beslissing geweest om hem naar het speciaal onderwijs te sturen, maar zoals het nu lijkt, wel de beste.

Naar het speciaal onderwijs.

Hoe het nu gaat.

Over hoe het nu gaat kan ik kort zijn. Het gaat namelijk SUPER!  Meteen de eerste dag al had ik een heel ander kind op de fiets mee naar huis zitten! In plaats van verdrietig en oververmoeid uit school komen, kwam hij nu met een brede grijns de school uit en had hij eindeloze praatjes over hoe zijn dag was. Zo vertelde hij dat hij in de bouwhoek had gespeeld, dat hij melk uit een beker met een tijger erop had gedronken (maar de tijger kon niet brullen want zijn mond zat dicht, heeeerlijk die kinderlogica) en dat hij bij de goudvis in de klas had gekeken.

Je ziet hem genieten elke dag en hij is elke dag weer blij als hij weer naar school mag. Hij heeft op het speciaal onderwijs nu een continuerooster, wat best wel heel erg vermoeiend voor hem is omdat het natuurlijk behoorlijk lange dagen zijn, maar ondanks dat hij echt heeeel moe is, straalt hij helemaal als hij uit school komt. Hij vraagt dan ook elke middag of hij in de middag weer naar school mag en vind het dan best jammer dat hij vrij is, haha!

Een pak van mijn hart.

Ja, zo zou je het wel kunnen noemen. Pas nu het eindelijk goed gaat, heb ik pas door wat een enorme impact de afgelopen maanden of eigenlijk jaren op me gehad hebben. Al die eindeloze testen en onderzoeken. Steeds naar het ziekenhuis.  Wel naar het regulier basisonderwijs of toch naar het speciaal onderwijs. Steeds je kind van hot naar her slepen omdat hij nergens op zijn plek is. Altijd het gevoel hebben dat je kind ergens niet bij hoort. Maar dat was niet het enige, tuurlijk was het voor ons lastig, maar voor zo’n ventje is het natuurlijk ook niet niks. Hij mag dan wel zo groot al zijn, maar hij is natuurlijk nog gewoon een kind en hij heeft denk ik meer meegekregen van al het gedoe dan we doorhebben.

Ja, het deed me ontzettend veel verdriet om hem zo met zichzelf in de knoop te zien zitten. Het is werkelijk zo’n schat van een jongen, echt als ik zie hoe lief en gevoelig hij is, hoe ontzettend lief hij voor zijn broertje en zusje is. Wat een grapjes hij vertelt en wat een praatjes hij af en toe heeft! Het is gewoon een heerlijk kind! Hij verdient het gewoon om gelukkig te zijn en hij verdient gewoon een goede plek waar hij fijn kan leren en kan presteren op zijn eigen niveau.  Een plek waar hij helemaal zichzelf kan zijn en waar hij erbij hoort.

Hoe nu verder?

Nu hij eindelijk een plekje heeft waar hij helemaal thuishoort en waar hij er ook echt bij hoort ( zijn juffen zijn nu al gek op hem, geef ze eens ongelijk!) krijgt hij van ons voorlopig even de tijd om rustig zichzelf te ontplooien en gewoon even kind te zijn. We willen graag wel over een paar maanden gaan kijken of er misschien een oorzaak is voor zijn achterstand. Hij vertoond vaak wat trekjes van o.a. autisme en mocht hij dat hebben, dan willen we dat graag weten. Niet om een stempel op hem te drukken, maar juist omdat we hem dan op de juiste manier kunnen begeleiden en we beter weten hoe we bij hem op bepaalde situaties moeten inspelen. Maar dat zijn voor nu zorgen voor de toekomst!

Nogmaals heel erg bedankt voor de ontzettend lieve woorden van iedereen in de afgelopen tijd. Ze hebben zeker mij er een beetje doorheen gesleept en ik vind het zo lief dat zoveel mensen die je niet eens kent je zo kunnen steunen!

Echt bedankt!

 

Ben je benieuwd naar mijn andere blogs over dit onderwerp? Je vindt ze hier!

Als het beste voor je kind niet is wat jij voor ogen had.

Onze keuze voor het speciaal onderwijs.

Een hoofdstuk afgesloten.

Misschien vind je dit ook leuk

29 comments

Jessica 5 mei 2016 - 22:21

Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat en dat hij nu echt zichzelf kan zijn! Heerlijk om hem zo te zien kan ik me indenken… Heel stoer dat jullie straks wel verder gaan zoeken naar een oorzaak zodat jullie hem optimaal kunnen begeleiden…

Reply
Mama Lifestyle Blog 5 mei 2016 - 00:25

Wat fijn dat je zoon zijn draai heeft gevonden op zijn nieuwe school. Dat hij zijn plekje heeft gevonden. Ik begrijp heel goed dat het een heel moeilijke beslissing is geweest. Want hoe weet je nu waar je als ouder goed aan doet? Je wilt je kindje het liefste niet uit zijn vertrouwde omgeving weghalen. Maar goed dat jullie deze stap hebben genomen.

Reply
Monique 4 mei 2016 - 21:48

Mooi geschreven!
Echt fijn dat Maxim het naar zijn zin heeft op zijn nieuwe school, daar heb je het voor gedaan. Dat geeft je zelf ook een stukje rust.

Reply
Mathiske's mama blog 4 mei 2016 - 18:08

Wat super fijn! Ik hoop dat hij met zoveel plezier blijft gaan en zich ontwikkelen. Ik denk dat het allemaal goed komt, wat er ook gebeurd!

Reply
joyfromjoyce 4 mei 2016 - 15:39

Super fijn Tamara! <3

Reply
MetMirjam 4 mei 2016 - 15:22

Wat fijn om te lezen dat het zo goed met hem gaat! Dit kan inderdaad niet anders dan een enorme opluchting zijn voor jullie allemaal. Top!

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 4 mei 2016 - 13:41

Wat fijn dat hij zo op z’n plek lijkt te zijn daar, het is dus een goede beslissing geweest!

Reply
Charlotte 4 mei 2016 - 13:13

Echt zo super fijn! Ik zou jouw blogjes erover eigenlijk aan alle ouders op school willen laten lezen. Het komt regelmatig voor dat wij adviseren dat een kind beter op zijn plek zou zijn op het speciaal onderwijs, maar er zijn zo veel ouders die dat perse niet willen. Super dat jullie er wel voor open stonden en dat jullie nu jullie blije en gelukkige knappe zoon weer terug hebben!

Reply
Angela - Mama met passie 4 mei 2016 - 10:59

Wat een opluchting meis! Heel fijn dat hij het zo naar zijn zin heeft. Dat is het enige dat je wilt voor je kind. Gelukkig zijn!

Reply
Birgit 4 mei 2016 - 09:34

Wat fijn dat het nu zo goed gaat met hem! Wij zitten nog heel erg te twijfelen over speciaal onderwijs. Op dit moment volgt Sem nog regulier onderwijs.

Reply
Dina 4 mei 2016 - 09:16

YES! Wat heerlijk dat Maxim het zo fijn heeft op school. Zo fijn om dit positieve berichtje te lezen!

Reply
Manon 4 mei 2016 - 08:39

Mooi geschreven. Wat fijn dat hij het nu zo naar z’n zin heeft op school!

Reply
Neelke 4 mei 2016 - 08:37

Wat een goed nieuws Tamara, wat fijn dat het zo goed gaat met Maxim. Lijkt me echt niet meevallen, om zo’n beslissing te maken, en dan is het extra fijn om hem zo te zien genieten.

Reply
Lin 4 mei 2016 - 08:36

Echt ontzettend fijn meis dat het zo goed met hem gaat, ik herken het wel een klein beetje, jay zat in een klas met 34 kinderen en nu door de verhuizing zit hij toevallig nu in een klasje van 19, geen smijtende tassen meer als ik hem uit school haal, maar een vrolijk klein mannetje! Xx

Reply
Kirsten 4 mei 2016 - 08:31

Wat leuk om te horen dat alles goed gaat! Het belangrijkste is dat Maxim zich goed in z’n vel voelt en zo te horen is dat het geval. Het moet echt een verademing zijn voor jullie!

Reply
Elisabeth 4 mei 2016 - 08:13

Nou wat fijn om te horen! Echt super dat hij zich zoveel fijner voelt. En ook voor jullie lijkt het me een enorme opluchting.

Reply
Nienke 4 mei 2016 - 08:01

Wat fijn om te lezen!

Reply
Kelly 4 mei 2016 - 08:00

Owwww wat fijn! !! Enorm opgelucht en blij voor jullie. Wat een rust moet dat geven

Reply
Michelle 4 mei 2016 - 07:49

Oh wat een opluchting moet het zijn dat jullie mannetje nu écht op zijn plek zit. Zo fijn om te horen dat er iedere dag een blij kind uit school komt, dat lijkt me zo waardevol!

Reply
Kaboutertuin 4 mei 2016 - 07:45

Wat superfijn dat het goed gaat op zijn nieuwe school! Niks is belangrijker dan dat je kind lekker in zijn velletje zit en gelukkig is! X

Reply
Marijke 4 mei 2016 - 07:42

Wat fantastisch dat hij het zo naar zijn zin heeft op school. Wat zal het voor jullie ook een stuk prettiger zijn nu je kindje een fijne plek heeft! Wist trouwens niet dat je in het noorden woonde, ik ook! 🙂

Reply
Simone 4 mei 2016 - 07:42

Oh wat mooi dat het nu zo goed gaat en dat hij weer met een lach uit school komt. Wat een opluchting zal dat voor je zijn! Fijn!

Reply
Roxanne 4 mei 2016 - 07:38

Wat fijn dat het zo goed gaat met hem! Ieder kind verdient het om zich goed te voelen, op welke manier dan ook. Jullie kanjer komt er wel!

Reply
Channa 4 mei 2016 - 07:35

Heel fijn dat het beter gaat!! En fijn dat deze moeilijke keuze absoluut de beste geweest blijkt te zijn 🙂

Reply
Nicole 4 mei 2016 - 07:28

Oh wat fijn lieverd! Echt goed om te horen!! X

Reply
Merel 4 mei 2016 - 07:22

Wat een opluchting, voor iedereen.
De juiste vorm van onderwijs kan echt enorm veel betekenen voor een kind, in mijn omgeving ook gezien. Fijn om te lezen dat hij helemaal op zn plek zit nu!

Reply
Kim 4 mei 2016 - 07:02

Dapper & knap hoe je dit allemaal deelt met je lezers! En wat fijn dat hij nu zo op zijn plek zit en je hem weer ziet genieten!

Reply
simpel, met een snufje liefde 4 mei 2016 - 06:30

Wat fijn dat het zo goed gaat!

Reply
Anoniem 4 mei 2016 - 06:23

Wat heerlijk om je kind zo gelukkig te zien en dat hij nu lekker op zijn plek zit. ???

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.