Naar het einde van de wereld? ( Welke verre bestemming zou ik bezoeken?)

by Tamara

Ik kijk niet zo heel erg veel tv. Sterker nog, ik grap wel eens dat we ons tv abonnement wel op kunnen zeggen omdat we de tv toch altijd op netflix, youtube, of één van de andere streamingsdiensten hebben staan. Er zijn eigenlijk maar een paar programma’s die ik wel heel erg leuk vind om te kijken en dat zijn woonprogramma’s ( vooral waarbij ze een heel huis slopen en opnieuw opbouwen, of zelfs een heel huis opnieuw bouwen) en reisprogramma’s! En dan bij die laatste vooral de reisprogramma’s van Floortje Dessing. Ik vond vroeger dat ene programma ( RTL Travel?) altijd heel erg leuk om te zien, maar Floortje naar het einde van de wereld vind ik ook heel erg leuk! Nu kwam ik laatst een aflevering tegen over Nieuw Zeeland en hoewel het een land was dat me eerst nooit zo erg trok, ben ik er nu wel heel erg benieuwd naar! Of ik dit land ooit zal bezoeken en wat ik er dan zou willen bekijken? En wat dan de voorbereidingen zouden zijn, heb je bijvoorbeeld inentingen of een visum nodig? Dat vertel ik je in dit artikel!

Waarom Nieuw Zeeland?

Nou, laat ik eerst maar vertellen waarom Nieuw Zeeland me nooit zo getrokken heeft. Dat is eigenlijk grotendeels uit onwetendheid. Ik snap nooit zo goed waarom mensen zo ver gaan vliegen om een land te bezoeken, dat er op foto’s helemaal niet zo heel erg bijzonder uit ziet. Maar na het zien van die aflevering ben ik er wel op terug gekomen. Misschien is het wel gewoon goed filmwerk hoor, maar ik vond het land toch een stuk mooier dan ik dacht.

Ik ben zelf heel erg van de actieve vakanties, dus vakanties waarbij je een heleboel dingen kunt zien een heleboel dingen kunt doen. Het is dat mijn kinderen nog klein zijn en ik een dergelijke vakantie met kleine kinderen niet zie zitten, maar het lijkt me heel erg gaaf om gewoon een rondreis te doen door zo’n land en zo zoveel mogelijk plekken te zien.

Deze plekken zou ik willen zien als ik in Nieuw Zeeland ben.

Matamata

Ja natuurlijk moet Tamara de ubernerd dan wel naar de hobbithuisjes in Matamata. Ik ben dol op die films en zoek heel erg graag achtergondinformatie over films op. Dus een keer zo’n beroemde filmset als Hobbiton bezoeken, waar ze The Lord of the rings hebben opgenomen? Ja natuurlijk zeg ik daar geen nee tegen!

 Kaikoura

Ik roep mijn hele leven al dat ik zo graag een keer walvissen wil zien, en bij dit dorpje schijn je ze heel vaak duidelijk te kunnen zien. Er zwemmen allerlei soorten walvissen rond, zoals bultruggen en potvissen, maar het dorpje zelf moet ook hel erg tof zijn.

Abel Tasman National Park.

ik heb voor dit artikel een aantal reisblogs bezocht en artikelen over Nieuw Zeeland gelezen en stuk voor stuk waren ze allemaal heel erg enothosuast over Abel Tasman National Park. Het park schijnt vol van mooie plekken te zitten zoals goudgele stranden, azuurblauw water, grotten en nog veel meer!

En mijn vriend wil dit doen.

Toen ik met dit artikel bezig was, vroeg ik aan mijn vriend wat hij zou willen doen als we naar Nieuw Zeeland zouden gaan. iIk had verwacht dat hij zou zeggen dat hij ergens naar een mooi strand zou willen of misschien een strand zou willen bezoeken, maar daat koos hij niet voor. Hij zei meteen dat hij dan naar een rugby wedstrijd van de All Blacks zou willen. Hij heeft daar een aantal shirts van waar hij altijd in sport en het lijkt hem gewoon heel erg gaaf om dat een keer te zien. Nu ben ik niet zo’n sportliefhebber, maar ik zeg er natuurlijk geen nee tegen om een aantal knappe brede mannen de Haka te zien doen.

Waar moet je rekening mee houden als je naar Nieuw Zeeland gaat?

Sommige mensen houden ervan compleet onvoorbereid op reis te gaan, maar ik dus niet. Kijk, ik wil best we een paar dingen aan het lot overlaten, maar over het algemeen wil ik me wel een beetje voorbereiden voordat we gaan. Stel dat ik ooit naar Nieuw Zeeland zou gaan, dan zou ik me op deze manier voorbereiden.

Reisgidsen lezen.

Het lezen van reisgidsen voor je ergens naartoe gaat, heeft altijd een beetje een suf imago ofzo. Maar het kan juist heel erg nuttig zijn. In veel reisgidsen staan dingen vermeld die je zelf niet zo snel zou bedenken en plekjes die je anders niet zo snel zou bezoeken. Bovendien kun je een reisgids makkelijk meenemen in je bagage en dingen aanstrepen die je graag zou willen doen. Ohja en plaatjes kijken is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk!

Visum aanvragen.

Tot 1 oktober 2019 was het voor reizigers mogelijk om zonder visum naar Nieuw Zeeland te reizen, maar sinds kort moeten reizigers een NZeTA aanvragen voordat ze naar Zeeland gaan, of je nu op vakantie gaat of op een zakelijke reis. Waar ik dus helemaal niet bij stil had gestaan, was dat je ook als je met een cruiseschip naar Nieuw Zeeland gaat een visum nodig hebt. Niet alleen als je met het vliegtuig reist!

NZeTA staat voor New Zealand electronic Travel Authority en is een elektronische reisvergunning die je toegang geeft tot Nieuw Zeeland. Hij is twee jaar geldig en met het visum mag je drie aaneengesloten maanden per jaar in Nieuw Zeeland verblijven. Lang genoeg voor een mooie reis dus!

Hoe vraag je zo’n NZeTA aan?

Een visum voor Nieuw Zeeland aanvragen kan heel gemakkelijk online. Via de site VisumBuitenland.nl, kun je hem via een formulier aanvragen en dan heb je binnen vijf werkdagen je visum. Is dat niet snel genoeg? ( Het zou echt iets voor mij zijn om dat te vergeten) Dan kun je ze ook om een spoedlevering vragen. Dit kost wel een beetje extra, maar dan heb je hem in de meeste gevallen binnen een uur.

Wat kost een visum voor Nieuw Zeeland?

Omdat ze in Nieuw Zeeland toeristenbelasting heffen, is een visum voor Nieuw Zeeland wat duurder dan een ander Visum. Je betaalt 39.95 voor het visum en de toeristenbelasting zit daar al bij in. Wil je een spoedlevering aanvragen? Dan komt er nog 17.50 per persoon overheen.

Kijken wat we willen doen en daarop de bagage aanpassen.

Even inhaken op de reisgidsen en het uitzoeken wat je wil doen. Kijk als je naar Nieuw Zeeland gaat voor een strandvakantie en gewoon in hotels wil blijven, dan kun je best veel bagage meenemen. Je hoeft het tenslotte niet steeds van hot naar her te slepen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wil backpacken en door het land wil reizen. Dan is het misschien verstandig om minder mee te nemen of in plaats van een koffer alleen een hele grote rugzak mee te nemen voor al je spullen.

Maar het is ook slim om je te bedenken of je bijvoorbeeld veel gaat wandelen ( wandelschoenen mee) of veel gaat zwemmen ( extra badkleding mee) allemaal dingen waar je rekening mee moet houden.

Of die reis er ooit gaat komen? Nou ik weet het niet. De eerste jaren sowieso niet, omdat ik de kinderen nog te klein vind voor zo’n lange reis. Maar als ze groter zouden zijn is het zeker een optie om dit soort reizen te maken.

Ben jij als eens naar Nieuw Zeeland geweest? Of zou je het land willen bezoeken?

 

Dit artikel bevat een gesponsorde link

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.