Haar naam is Sarah.

by Tamara

Ohhh zo gek, als ik dit schrijf ben ik bijna 39 weken zwanger en wanneer dit online komt dan is onze dochter er gewoon al. Toen ik 17 weken zwanger was kwamen we erachter dat we een tweede dochter zouden krijgen en vanaf dat moment hadden we de naam eigenlijk ook al. Het voelt zo ontzettend gek om nu over haar naam te schrijven. Hier in huis noemen we haar al maanden zo, maar naar de buitenwereld toe vond ik het heel erg lastig om de naam stil te houden. In deze blog vertel ik alles over de naam Sarah, waarom we deze zo mooi vonden en waarom we heel erg getwijfeld hebben.

Haar naam is Sarah.

Bij elk kind vind ik het weer moeilijker om een naam te verzinnen. We hadden na 3 kinderen onze favoriete namen al gebruikt en daardoor vond ik het best lastig om weer een passende naam te bedenken. Richard en ik verschillen nogal in smaak en dat maakt het niet echt makkelijker om een naam te kiezen. Zo vond ik bijvoorbeeld de naam Olivia helemaal geweldig, maar dit vond hij echt een verschrikkelijke naam en zo wees ik ook een aantal namen van hem af. Uiteindelijk kwamen we uit bij twee namen, Sarah en Lotte. Ik vond Lotte heel leuk, maar Lauren en Lotte vond ik zo verschrikkelijk Jut en Jul klinken. Bovendien zouden we dan twee keer L *insert achternaam* hebben. Dus onze keuze viel op Sarah. Nu hebben al onze kinderen een tweede naam, dus besloten we voor Lotte als tweede naam te gaan. Richard wilde nog graag zijn zusje vernoemen, dus die naam kwam daar ook nog bij.

Op het moment dat ik dit schrijf zijn we nog een beetje aan het twijfelen over de tweede en of derde naam. Ik vind 3 namen een beetje teveel en het kan dus nog zijn dat er nog eentje afvalt.

Onze twijfels bij de naam Sarah.

Zoals ik een tijdje geleden al schreef, hebben we behoorlijk wat twijfels gehad over de naam Sarah. Zo is Sara, dus zonder H, al een hele tijd een top 10 naam. Nu hou ik niet van superoriginele namen en rare spellingen enzo, dus wat dat betreft is het niet erg, maar wat nou als ze straks met nog 3 Sarah’s in de klas zit? Wat een beetje de doorslag gaf was dat we zelf echt amper mensen kennen met een kind dat zo heet. Er zijn zo ontzettend veel kinderen in Nederland en ach, als ze dan bij nog een Sarah in de klas komt, dan is dat maar zo.

Nog een twijfel was de spelling. Het leek mij echt vreselijk als ze haar hele leven haar naam moet spellen als Sara met een H. Maar toen ik er verder over nadacht, welke naam hoef je tegenwoordig niet te spellen? Ik bedoel ik heb een heel veel voorkomende achternaam en die moet ik ook altijd spellen, net zoals de naam van Maxim, mijn oudste zoon. (iedereen schrijft altijd Maxime). Ik vond Sarah iets mooier staan en daarom besloten we daarvoor te gaan.

Rekening gehouden met bijnamen?

Ik vertelde al eens eerder dat ik mijn kinderen nooit bij hun eigen naam noem en bij Sarah is dat niet anders. Al vanaf dat we wisten dat het een meisje was en we haar naam hadden, noemen we haar al baby Saartje of Baby Saar. Het gekke is dat we bij de vorige zwangerschappen de kinderen nooit bij hun namen noemden. Zo noemden we Floris toen hij in mijn buik zat altijd Elvis, een naam die net net niet geworden is hahah. We gebruiken de bijnamen van Sarah overigens alleen tegen elkaar, dus ik heb me nooit versproken. (wat ik echt heel knap vind aangezien ik een verschrikkelijke flapuit ben).

 

Dus, met Sarah is onze bende van ellende compleet! En nu echt, want ehh.. De nameninspiratie is ook echt helemaal op! Ik zou niet eens weten hoe ik een hamster zou moeten noemen! Haha.

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

9 comments

Marja 7 oktober 2017 - 22:46

Allereerst: gefeliciteerd met jullie dochter. Prachtige naam.
Ik vind dit zo bizar, maar…. wij hebben een Lauren. Een volgend meisje zou Sarah worden en een jongen of Maxime of Floris. En jeeeeej voor Olivia ook trouwens. Maar vind vriendlief hier dus ook niet goed.

Uhhhhh… wij hebben dus écht dezelfde smaak?!

Reply
Liz 2 oktober 2017 - 20:49

Hele mooie naam! Mijn oudste dochter heet ook Sarah en is inmiddels al 8 jaar. Ze is de enige Sarah op de basisschool van een middelgrote stad. Ik ken ook geen andere Sarah’s. Wij hebben de naam nooit afgekort en ze vind ‘t zelf ook niet leuk. Ben benieuwd hoe lang we dat nog volhouden ?

Reply
Anneke 2 oktober 2017 - 14:12

Ik vind het een prachtige naam! En vooral met een H er achteraan 😉 Echt goed gekozen 🙂
Namen kiezen is echt niet makkelijk, joh. Die van mij lag al bijna in mijn armen toen we nog steeds aan het twijfelen waren 😀
Nog eens van harte gefeliciteerd!!!

Reply
Rachel 2 oktober 2017 - 10:08

Ik vond Sarah echt een hele mooie naam. Vooral met deze spelling. Ik vond het namen kiezen zo lastig en na de eerste was de inspiratie al op. Gelukkig met mijn man nog een hele mooie naam voor knul nummer twee gevonden.
En ehhh mochten wij ooit nog een huisdier nemen, danhalen we hem uithet asiel. Daar hebben ze vaak al een naam hihi.

Reply
Christa 2 oktober 2017 - 09:48

Leuk man! Echt een leuke naam : Sarah! Ik vind hem ook mooier met de H.
Heel. Veel. Geluk!

Reply
Joyce 2 oktober 2017 - 07:29

Zoals je weet vind ik het een erg mooie naam! Net als de andere namen die optie zijn geweest.

Reply
Marjo Van leeuwen 2 oktober 2017 - 07:19

Mooie naam Sarah. Onze jongste heet zo en is de enige in de klas! Tot haar 1ste verjaardag hebben wij haar Saartje genoemd daarna zijn wij meer naar Sarah gegaan omdat ze toe ze ging praten zichzelf staartje ging noemen. Haar tweede naam is Anna. Wij vonden het een mooie combi en Sarah kan je ook uitspreken in het buitenland

Reply
Kim 2 oktober 2017 - 07:13

Prachtige naam! En wat verhelderend hoe je schrijft over de top 10 namen. Wij zijn nu ook zoekende naar een naam voor ons tweede kindje, en ik heb de neiging om me tegen te laten houden door een eventuele top 10 notering. Dit schijnt even een ander licht op de zaak.

Reply
Josan 2 oktober 2017 - 06:43

Ik vind Sarah een mooie naam. Modern maar zeker ook klassiek. Een blijvertje dus. Qua bijnamen klinkt het ook lekker.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.