Na ruim 1.5 jaar gebroken nachten, hebben we de oplossing!

by Tamara

Oké, waarschijnlijk is het vanavond weer mis en dan vervloek ik mezelf weer dat ik dit gezegd heb, maar na ruim anderhalf jaar gebroken nachten, hebben we eindelijk een oplossing gevonden waardoor we allemaal beter slapen. Een aantal van jullie zagen het al voorbij komen op Instagram toen ik erover vertelde en ik kreeg er meteen een heleboel vragen over, vandaar dat ik besloot er een blog over te schrijven, in de hoop dat jullie er misschien ook wat aan hebben!

Hoe de situatie hier was.

Sarah is net als Floris en Lauren nooit een goede slaper geweest. Ze sliep altijd heel erg onrustig en we merkten dat het enige wat ze snachts wilde, bij ons liggen was. Helemaal prima. De middelste twee hebben totdat ze drie/vier waren ook nog regelmatig bij ons geslapen en we vonden het geen probleem. Bovendien vond ik het wel lekker makkelijk met voeden enzo haha. Omdat we op zolder slapen en ik het niet zag zitten om met een kleine baby op en neer te lopen, hebben we eerst het wiegje en daarna het ledikantje bij ons op de kamer gehad. Dit was de manier waarop we allemaal het meeste sliepen, dus prima.

Maar Sarah ging steeds slechter slapen. Jullie merkten misschien wel dat de hoeveelheid blogs die er online kwam minimaal was en dat had als reden dat ik gewoon kapot was. Ik sliep misschien 3/4 uurtjes per nacht, had overdag de zorg voor het huis en de kinderen en had daarnaast nog een heleboel andere klusjes die ik moest doen. Dus er moest iets veranderen, maar wat?

Ruim een week geleden was ik er helemaal klaar mee. Sarah sliep om tien uur in de avond nog niet en ik had een belangrijke deadline die ik MOEST halen. Dus in een vlaag van verstandsverbijstering trok ik Laurens oude peuterbed achter de schotten vandaan, schroefde hem in elkaar, zette hem op de speelkamer ( die gewoon babykamer is, maar we gebruikten hem als speelkamer) maakte het bed op en ging bij haar liggen om haar in slaap te krijgen.

 

De eerste nacht.

De eerste nacht ging meteen al goed. Normaal wordt ze altijd wakker rond de tijd dat we naar bed gaan, maar deze keer bleef ze slapen. We vonden het stiekem helemaal niet gezellig zonder knorrend meisje dat met haar kontje in de lucht lag te slapen, maar we hoopten dat dit de oplossing was. Uiteindelijk sliep ze die nacht best goed. Halverwege de nacht werd ze wakker en legde ik haar bij ons neer, waar ze gewoon rustig verder sliep.

Die nachten daarna sliepen we rustiger dan in de maanden ervoor, met als toppunt dat we haar om half 8 op bed hadden gelegd en ze de volgende ochtend om half 9 wakker werd. Voor het eerst in ruim anderhalf jaar hebben we een nacht doorgeslapen!!!

En nu gaat het weer goed! We slapen een stuk rustiger, Sarah slaapt beter en wordt niet zo vaak meer wakker snachts. Haat middagdutjes slaapt ze ook een stuk beter en ze wordt wat uitgeruster wakker.

Het is een beetje vroeg om te zeggen dat we nu een doorslaper hebben, want ik weet uit ervaring dat je dat niet moet zeggen omdat het zo weer om kan slaan. Maar het is gewoon al zo fijn om uberhaupt iets te kunnen slapen!

Vanaf welke leeftijd gingen jullie kinderen naar een peuterbed?

 

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Wendy 12 juni 2019 - 07:19

Lees je blog en denk dat ik dit ook maar eens ga proberen zoon lief is ook onrustig met slapen , hij stoote steeds zn hoofd tegen de spijlen van zn bedje werdt daar steeds wakker van. Dus hup camping bedje neer gezet veel zachter kwa stooten. Dit werkte voor paar dagen erna weer mis slaap als ok geluk heb ook 2 a 3 uurtjes per nacht met hem. Ga ook maar eens hey peuterbedje tevoorschijn halen enndot proberen hij is nu 15 maand maar dit is hey proberen waard

En wat fijn dat jullie dochter nu lekker door slaapt

Liefs

Reply
Ilona 11 juni 2019 - 20:53

Heerlijk dat je weer kunt doorslapen! Ik kan ook eindelijk weer slapen na 3 jaar gebroken nachten dus i feel you ??

Reply
Marianne 11 juni 2019 - 17:16

Dus toch het peuterbed! Zat er ook aan te denken dat dat misschien de oplossing hier is. Op zich slaap ik nog wel zo’n 6/7 uurtjes per nacht maar wel onderbroken en daar ben ik wel klaar mee. Sinds een paar weken wilt hij het liefst bij/op je liggen om in slaap te vallen. Met een peuterbed kan ik er natuurlijk naast gaan liggen.
Echt super fijn dat ze nu een stuk beter slaapt! En ga duimen dat je het nu niet over jezelf af hebt geroepen ?

Reply
Natasja 11 juni 2019 - 07:44

Wat fijn voor jullie Tamara! Onze dochter is gelukkig altijd een schone slaapster geweest! Dus mag niet klagen. Ze gaat voor haar 2e verjaardag in september over naar een peuterbed. Maar dat heeft ook alles te maken met dat 1,5 maand later haar broertje of zusje geboren wordt.
Ik ben heel benieuwd hoe zij straks op haar nieuwe kamertje gaat slapen!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.