Myrthe FoodFrobelFun | Maak eens een leuke lunchbox voor Koningsdag

by Myrthe FoodFrobelFun
lunchbox koningsdag tips oranje

Whoopwhoop! Het is alweer bijna Koningsdag. Hoewel het geen groots feest wordt is de koning even vlakbij: hij komt namelijk naar Eindhoven toe dit jaar. Niet dat ik er heel veel aan heb want alle bijeenkomsten zijn besloten, maar het idee is leuk. Wacht eens even…misschien kan ik er wel voor zorgen dat hij toch even langskomt. Hij mag van mij namelijk voor de kids best een leuke lunchbox voor Koningsdag op komen halen hoor. Mocht je voor jouw kleine prins of prinses iets extra’s willen doen in de aanloop naar Koningsdag kun je in deze blog wat inspiratie opdoen voor leuke lunchboxen. Lees snel verder voor wat inspiratie!

Oranje lunchbox voor Koningsdag

Als er een kleur is die de bovenhand voert tijdens Koningsdag dan is het toch wel de kleur oranje. Met een paar mandarijntjes is de oranje basis voor de lunchbox al gelegd. Wat wortels zorgen voor een hartige oranje snack. Daarnaast serveer ik een paar oranje muffins als lunch. Deze maak ik door wat groenten (ui, oranje paprika, tomaat) even kort te bakken in de pan. Hierna vul ik muffinvormpjes met opgeklopte eieren en hier doe ik het groentemengsel bij. Ik strooi er nog wat kaas over en zet de vormpjes hierna 20 minuten in de oven op 200 graden. Je hebt dan een heerlijke, gezonde en eiwitrijke lunch die helemaal binnen het oranje thema past!

lunchbox koningsdag kroon

Koninklijke lunchbox

Naast de kleur oranje spelen kroontjes natuurlijk ook een belangrijke rol tijdens Koningsdag. Hoewel het in de praktijk natuurlijk anders is hebben koningen, prinsen en prinsessen volgens de kids altijd een kroon op hun hoofd. Deze kun je ook prima in de lunchbox doen. Ik pak een paar broodjes en snijd deze vast doormidden. Het beleg doe ik nog niet op het broodje, deze serveer ik om het broodje heen. Ik kies voor kokosbrood en kaas. Van beide pak ik een plak die ik in het midden al zigzaggend in snijd. Zo krijg ik per plak twee ‘kroontjes’. Door de kroontjes om het broodje heen te zetten worden het heuse koninklijke broodjes. Wat een feest!

leuke lunchbox koningsdag tulpen

Toffe tulpenlunch

Hoewel hij van origine van Turkse afkomst is, is de tulp inmiddels toch wel een van de meest Nederlandse bloemen bij uitstek. Deze is ook leuk om als tussendoortje mee te geven naar school voor de Koningsspelen bijvoorbeeld! Ze zijn echt heel gemakkelijk om te maken. Je neemt een komkommer en snijdt deze in plakken. Iedere plak snijd je weer in twee helften. Uit ieder helft haal je een driehoekje waardoor het een soort tulpenblad wordt. Van plakjes wortel kun je gemakkelijk de bovenkant van de tulp maken. Snijd er een paar kleine driehoekjes uit en je ziet de bloem al ontstaan. Door nu de komkommer en de wortel op een cocktailprikker te doen maak je er echte tulpen van! Je kunt ze eventueel in een blokje kaas prikken om ervoor te zorgen dat ze goed blijven staan. Deze kun je trouwens ook prima maken als hapje voor tijdens de Koningsdagborrel!

Vier je Koningsdag thuis en wil je er een groot succes van maken? Lees dan hier verder voor nog meer tips.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.