Myrthe FoodFrobelFun | Hapjes voor de paasbrunch

by Myrthe FoodFrobelFun
hapjes paasbrunch paastaart

Jeuj…sinds afgelopen weekend is het dan toch echt lente! En dat betekent dat het ook alweer bijna Pasen is… whoopwhoop! Naast het zoeken naar de paaseieren hoort daar bij ons ook een heerlijke paasbrunch bij. Lekker uitgebreid kokkerellen van te voren en dan met Pasen genieten van een tafel vol hapjes tijdens de Paasbrunch. Als er verschillende hapjes op tafel staan kan iedereen iets kiezen wat hij lekker vind: dat vind ik toch wat praktischer dan een paar grote gerechten op tafel zetten omdat er dan voor ieder wat wils is. Heb je geen idee wat je op tafel kunt zetten? In deze blog geef ik je een paar tips van hapjes die bij ons altijd een groot succes zijn tijdens de paasbrunch.

Paastaart

Zoete hapjes mogen wat mij betreft niet ontbreken tijdens de paasbrunch. Een lekkere paastaart vind ik dan ook een heel goed idee, haha. En zeg nou zelf: met de paashaas die de taart induikt is het ook een echte eyecatcher op de paastafel. Ik gebruik een bakpakket als basis en ga helemaal los met de decoratie. Hoe je deze taart zelf kunt maken lees je hier.

hapjes paasbrunch paasei

Paasei hapjes voor de paasbrunch

Een ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei… Ik moet eerlijk zeggen dat ik de eieren van het broodpaasei hierboven niet geteld heb, maar het zijn er in ieder geval meer dan drie… Het mag dus met recht een paasei genoemd worden, haha. De basis voor dit ei bestaat uit croissantdeeg. Je weet wel: zo’n rol die je uit een blikje kunt halen. Ik rol het deeg uit op mijn aanrechtblad en maak er kleine vierkantjes van. Deze vul ik met kaas en ham, maar je kunt natuurlijk iedere vulling kiezen die je lekker vind. Knakworstjes smaken ook prima, maar een zoete variant met jam of chocopasta kan natuurlijk ook! Na het vullen vouw ik de vierkantjes dicht en ik draai er bolletjes van. Deze leg ik, in de vorm van een ei, naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Even afstrijken met wat ei en dan schuif ik de plaat in het midden van de oven. Deze heb ik op 180 graden voorverwarmd. Na 20 minuten is het paasei klaar om bij de rest van de hapjes van de paasbrunch gezet te worden! Je kunt dit brood ook een dag van tevoren maken: koud kun je het prima eten en met 5 minuten op 180 graden in de oven kun je het ook nog even opwarmen om toch warm te serveren.

hapjes paasbrunch croissant

Croissantlollies

Deze hapjes waren echt een groot succes tijdend de laatste paasbrunch! De kids hebben er enorm van gesmuld en vonden het een groot feest om een hapje van een stokje te eten. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk te maken, dus je hebt in no time iets leuks en lekkers op tafel staan! Ook hiervoor gebruik ik een blik croissantdeeg als basis. Ik rol het deeg uit en snijd iedere plak waar je normaliter een croissant van zou maken in de lengte doormidden om er twee smallere croissantjes van te maken. Ik besmeer ze met jam, maar ook hier kun je natuurlijk de vulling kiezen die bij jou thuis favoriet is. Even afsmeren met eigeel en in de oven 20 minuutjes afbakken op 180 graden. Als ze afgekoeld zijn steek ik de ijsstokjes erin et voilà: je hebt heerlijke lollies voor de paasbrunch!

Welk gerecht is altijd een topper op jouw paastafel?

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.