Myrthe FoodFrobelFun | Halloweenhapjes

by Myrthe FoodFrobelFun
halloweenhapjes - pompoen

Komend weekend is het alweer zover: Halloween! Een heerlijk feest waar we lekker los gaan qua decoratie en kleding. Als rasechte Brabander heb ik natuurlijk genoeg carnavalskleding in huis, en iedere kans om me te verkleden grijp ik met beide handen aan. Dit jaar wordt het en griezelig thuisfeestje met zijn viertjes. Naast decoratie en verkleden horen er bij een feestje natuurlijk ook hapjes. Met Halloween zijn dat natuurlijk enge hapjes! Ik ga helemaal los in de keuken zodat we tijdens het kijken naar een griezelige film in ieder geval genoeg te snacken hebben, haha. Lees snel verder voor meer inspiratie voor enge Halloweenhapjes.

halloweenhapje - mummiepizza

Mummiepizza

Pizza’s zijn altijd een goed idee! Je kunt er op doen wat je zelf lekker vind, en ik ken helemaal niemand die niet van pizza houdt. Deze mummiepizza’s zijn een leuk Halloweenhapje, en heel erg gemakkelijk om te maken. Ik gebruik hier pizzadeeg als bodem, maar een tortillawrap kan ook prima dienst doen als pizzabodem. Met een tomatensaus als basis zit je altijd goed. Hier leg ik vervolgens twee zwarte olijvenringen op. Dit zijn de ogen van de mummie. Vervolgens beleg ik de pizza met kaasreepjes. Zo lijkt het net alsof het een echte mummie is! Even een kwartiertje in de oven op 180 graden en je kunt smullen van een heerlijke pizza!

Halloweenhapjes brownie

Scary brownie

Een zoete snack hoort er ook bij vind ik. Lekker als ‘toetje’ na alle hartige hapjes, maar ook gewoon heerlijk om tussendoor even weg te snacken. Tel daarbij op dat ik een echte chocoladefan ben, dan snap je wel dat dit de perfecte snack voor mij is…haha. De brownie maak ik gewoon van een kant-en-klare bakmix. Wel zo gemakkelijk. Vervolgens maak ik van poedersuiker met een beetje water een glazuur. Hier druppel ik wat rode en gele kleurstof bij zodat het een oranje kleur krijgt. Omdat die pompoenen oranje zijn doet die kleur me toch altijd denken aan Halloween! Ik strooi wat eetbare oogjes en wat snoepgebitjes over het glazuur heen en de brownie is klaar. Durf jij een hapje te nemen?

halloweenhapjes - pompoen

Jack o’ Lantern Halloweenhapjes

Een bekend gezicht tijdens Halloween is de Jack o’ Lantern pompoen. Dit is natuurlijk een leuke basis voor een Halloweenhapje. Als Brabander grijp ik natuurlijk iedere gelegenheid aan om worstenbroodjes te eten, dus ook tijdens Halloween komt er een variant van een worstenbroodje op tafel. Ik kruid wat gehakt met peper, zout, chilivlokken en Italiaanse kruiden. Vervolgens pak ik een mini-mozzarellabolletje. Deze pak ik in met wat gehakt. Dit leg ik op het midden van een plakje pizzadeeg. Dit vouw ik dicht en hier maak ik een grote bol van. Ik knoop hier kruislings een touwtje omheen: dit worden zo de naden van de pompoen. In de oven zal het deeg gaan rijzen waardoor je de verschillende vlakken van de pompoen krijgt. Na een kwartier op 180 graden in de oven zijn de pompoenen gaar!

Voor nog meer inspiratie voor Halloweenhapjes kun je hier eens een kijkje nemen.

Griezel smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.