Myrthe FoodFrobelFun| Back to school: snacks voor in de lunchbox

by Myrthe FoodFrobelFun
back to school - pindakaasbolletjes

Hoewel wij in het zuiden de laatste paar vakantieweken nog tegoed hebben, begint in het noorden het nieuwe schooljaar alweer. Dat betekent dat de tassen en broodtrommels weer tevoorschijn getoverd worden. Hopelijk zonder vergeten boterham van voor de vakantie, haha.

Zoals je misschien al gezien hebt als je me volgt op Instagram, vind ik het leuk om de lunchboxen van de meiden een beetje leuk aan te kleden. Ik gebruik hier geregeld leuke prikkers en uitstekers voor. Daarnaast vind ik het ook heel erg tof om lekkere en gezonde snacks mee te geven. Dit kan variëren van een handje snoeptomaatjes tot wat plakjes komkommer. Soms ga ik lekker aan de bak en geef ik de kids homemade healthy snacks mee voor in de lunchbox. Vaak maak ik direct een hele batch, zodat ik in de diepvries een voorraadje heb voor als ik weinig tijd heb om te bakken. De avond van tevoren vul ik dan de lunchboxen zodat de snacks de volgende dag ontdooid zijn. Op zoek naar meer lunchbox-inspiratie? Ik geef je in deze blog tips voor leuke lunches!

Gezonde pindakaasbolletjes

Deze snacks zijn naast gemakkelijk ook nog eens snel om te maken. De pindakaasbolletjes zijn niet alleen voor de kids een prima snack, ook voor volwassenen is dit erg lekker! En waarom zou je zelf geen lekkere snacks meenemen in de lunchbox!?  Check trouwens ook eens dit recept voor een heerlijke lunch voor jezelf! Bovendien zit het boordevol proteïnen, waardoor het ook prima geschikt is als je veel sport. Ik gebruik 150 gram havermeel (of maal havermout even fijn in de blender of met de staafmixer), 4 eetlepels pindakaas en 2 eetlepels honing als basis. Dit meng ik door elkaar. Vervolgens draai ik er balletjes van, die ik in de koelkast even wat laat opstijven. De balletjes kunnen ook prima in de diepvries gelegd worden. Ze blijven dan een week of 6 goed. Het enige wat je dan hoeft te doen is ze op tijd laten ontdooien, hihi. Een prima snack, boordevol eiwitten om mee te geven in de lunchbox als extraatje.

snacks lunchbox tortillataartjes

Tortillataartjes

Als je wat meer groenten mee wil geven in de lunchbox zijn deze tortillataartjes een prima snack voor in de lunchbox. Met een ronde uitsteker van 9 cm doorsnede haal ik rondjes uit een paar wraps. De wraps druk ik in een ingevette muffinvorm. Ik klop vier eieren op met een paar eetlepels crème fraîche. Vervolgens voeg ik hier 50 gram geraspte kaas aan toe en een beetje peper en zout. Het eimengsel giet ik in de tortillavormpjes. Hier strooi ik vervolgens wat Italiaanse roerbakgroenten overheen. Nog even aftoppen met een beetje geraspte kaas en de tortillataartjes zijn klaar om de oven in te gaan. Na een kwartiertje op 180 graden zijn de taartjes klaar en kunnen ze als snack mee in de lunchbox!

snacks lunchbox banaanmuffins

Bananenmuffins: zoete snack in de lunchbox

Bananen, en alles waar ook maar een beetje banaan in zit is altijd een succes hier. Deze bananenmuffins zijn gemakkelijk om te maken en je kunt ze in iedere vorm maken die je leuk vind. Ik pak een kom en mix daarin 2 bananen, 2 eieren, 6 flinke eetlepels havermout en een beetje kaneel tot het een smeuïg mengsel is. Ik sla een handje walnoten klein tussen een theedoek en meng dit, samen met een handje rozijnen door het mengsel. Vervolgens vet ik een muffinvorm in en hierin giet ik het beslag. De muffinvorm zet ik in de oven, die ik op 180 graden heb voorverwarmd. Na en kwartier zijn de muffins klaar om mee naar school te gaan! Dat wordt smullen!

Ben jij wel weer toe aan het nieuwe schooljaar of mag de vakantie nog wel even duren?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.