Musthaves voor de eerste 3 maanden van je baby.

by Tamara

Vandaag een blogje over de dingen waar ik in de eerste 3 maanden met een baby echt niet zonder kon. In de eerste drie maanden met je baby gebruik je een heleboel verschillende spullen, spullen die je in de maanden daarna misschien wel een stuk minder gaat gebruiken.

Zo gebruikte ik in de eerste 3 maanden mijn voedingskussen heel veel. In de kraamweek om nog even tussen mijn benen te proppen als ik ging slapen. Mijn bekken had namelijk wel even tijd nodig om terug te veren. Maar ook heel veel tijdens de borstvoeding, om onder mijn armen te leggen. Ook spande ik er wel eens een aankleedkussenhoes overheen zodat Lauren daar even op kon liggen. Maar daar had ze niet heel erg veel zin in.

Zoogcompressen vlooooooooogen erdoor in de eerste 3 maanden. Ik vertelde in een eerdere borstvoedingsblog al eens over mijn ontzettende overproductie en een toeschietreflex die denkt dat hij een supersoaker is, dus je kunt je wel voorstellen dat ik om de boel toch nog een beeeetje droog te houden constant mijn ‘koffiepads’ moest vervangen. Inmiddels lek ik amper nog en heb ik nog 2 volle dozen staan. Ik moet wel zeggen dat wanneer Lauren ineens lang slaapt of ik even bij haar ga kijken ofzo, ik spontaan weer doorlek.. Jippie.

Rompers, nog zoiets. Ik dacht dat ik met een stapeltje gekochte rompers en de rompers van haar broers als reserve vast wel genoeg had, maar ik heb dus een baby met enorme spuitluiers, (nog steeds) wat erin resulteerd dat ik mevrouw soms wel 3 keer op een dag een schone romper aan mag trekke. Wat hier ook bij past zijn leggings en malliots, deze had ik ook absoluut niet genoeg en zeker omdat ik sommige vlekken er gewoon niet meer uit kreeg, heb ik nog heel wat bij moeten kopen.

Spuugdoekjes had ik altijd bij me in de buurt liggen als ik aan het voeden was, maar op een gegeven moment had ik ze echt oooooooooveral liggen, omdat mevrouw ontzettend vaak en veel spuugde. Maar goed, als ze dan weer spuugde lag er natuurlijk weer nergens 1.

Waar ik ook niet zonder kon en nog steeds niet kan eigenlijk, is een slaapzakje. LAuren is al meteel vanaf het begin heel onrustig geweest en dus lag ze in haar tweede week al in een slaapzakje. Als we de slaapzal vergaten, woelde ze net zo lang tot haar dekens af waren en dan kreeg ze het koud en werd ze wakker.

Dat waren eigenlijk wel echt de dingen waar ik, naast een heeeeeeleboel luiers en billendoekjes en wasmiddel niet zonder kon in de eerste maanden!

Welk item was voor jou echt onmisbaar?

Misschien vind je dit ook leuk

17 comments

Leonie 27 oktober 2015 - 12:39

Interessant om te lezen! Die tips ga ik wel onthouden:)

Reply
Rosie - Lifebyrosie.nl 26 oktober 2015 - 16:03

Hee wat leuk om te lezen, een blogje met hetzelfde onderwerp heb ik ingepland staan voor volgende week haha. Heel herkenbaar bepaalde dingen, vooral die zoogcompressen! Breng die 2 dozen maar hier want ik heb ze nog wel even nodig denk ik hahaha!

Liefs! X

Reply
Carlijn 25 oktober 2015 - 21:23

Goed dat je hierover post! Er wordt je zoveel aangepraat wat je niet of amper nodig hebt. Fijn om het van een ervaringsdeskundige te horen 😉 Ik kon niet genoeg hydrofiele doeken en monddoekjes hebben. En een aantal reserve hoezen voor de Aerosleep, aangezien die regelmatig werden onder gekwijld.

Reply
Mama Kip 25 oktober 2015 - 20:30

Absoluut de rompers en de hydrofiele doeken, man die dingen waren niet aan te slepen! Helaas was het handige romper-uit-trek-trucje mij niet bekend, ik heb heeeel wat rompers van mijn baby afgeknipt als ze weer eens een spuitluier had, want die romper over d’r hoofd en dus de poep in d’r haar zag ik niet zitten. Wist ik veel dat je die dingen gewoon naar beneden uit kon doen….

Reply
Maud 25 oktober 2015 - 19:26

Handige blogpost! Op dit moment zwanger van ons eerste kindje & ben nu wel rustig aan het lijstje aan het afgaan, dus tips zijn altijd handig!!:-)

Reply
Cassandra 25 oktober 2015 - 16:39

Voor mij was de dr. Brown fles met prematuurspeen absoluut onsmisbaar en haar prematuurspeentje van het ziekenhuis. Verder kleding in mini maatjes als 38-40 het duurde eeeeeuwen voor we haar in maat 50 hadden. Dus allemaal extra rompers etc aangeschaft. Dat trucje met die voedingskussen deed ik trouwens ook altijd. Ideaal!!

Reply
Mandy Vink 25 oktober 2015 - 15:48

Hydrofiel luiers en hydrofiel washandjes, zoogcompressen, kleding mt 44

Reply
Fem 25 oktober 2015 - 14:05

Mijn kindje spuugt niet en heeft heen spuitluiers, dus op zich viel dat voor mij wel mee met de spuugdoekjes, rompers en leggings, haha! En ik geef flesvoeding, dus ik heb niet eens n zoogcompres gezien! Grappig hoe dat zo verschillend is.

Ik had te weinig hydrofiele doeken en maar 1 speentje bij n meisje met grote zuigbehoefte. En dat uiteraard heel vaak op de grond viel en dan eerst weer uitgekookt moest worden. Dus daarvoor meteen opdracht gegeven er een paar extra te kopen.

Verder niet veel onmisbare dingen hier eigenlijk…

Reply
Malou 25 oktober 2015 - 13:04

Ik heb ook echt ontzettend veel zoogcompressen gebruikt haha, daarom heb ik uiteindelijk maar wasbare gekocht.

Reply
Eline 25 oktober 2015 - 12:00

Haha ja van rompertjes kan je er nooit genoeg hebben. Ook nu heb ik een voorraadje liggen wat echt nodig is.

Reply
Channah 25 oktober 2015 - 09:37

Spuugdoekjes, hydrofiele luiers en washandjes en inderdaad genoeg rompers. Allemaal onmisbaar maar wel zo bijgekocht gelukkig!

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 25 oktober 2015 - 09:14

Overal spuugdoekjes! Spencer had enorme last van reflux dus alles zat onder. Zoogcompressen ook inderdaad. En flessen van dr brown en johannes broodpitmeel. Had ik dat maar eerder geweten. Dan was die reflex waarschijnlijk veel minder geweest.

Reply
Mireille 25 oktober 2015 - 09:11

Mijn draagdoeken.
De enige manier om mijn handen vrij te hebben overdag. De enige manier waarop mijn jongste sliep was als ze mij voelde. Dus ook de co-sleper had ik niet willen missen, dan had ik helemaal in die periode niet geslapen.

Reply
Madelon 25 oktober 2015 - 08:26

Zoogkompressen, hydrofielluiers en Purelan. Behalve de zoogkompressen na bijna 2 jaar nog steeds musthaves en veel in gebruik.

Reply
Charlotte 25 oktober 2015 - 08:25

Hier de xl hydrofiel doek, ideaal ding! En spuugdoekjes had ik inderdaad ook overal liggen!

Reply
saskia 25 oktober 2015 - 07:31

hydrofielluiers! Die gebruikte ik zelf dan ook als spuugdoekjes en als inbakerdoek.

Reply
Channa 25 oktober 2015 - 06:55

Hier ook zoogcompressen en hydrofielen!! Alles tegen mijn overproductie 😉

Voor de kinderen inderdaad genoeg setjes kleding. Naast spuitluiers kwam er hier ook met regelmaat wat voeding terug. We bleven bezig met omkleden!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.