MRI scan bij spier- en gewrichtsklachten

by Tamara

Spier- en gewrichtsklachten kunnen voor veel ongemak zorgen. Zo kan een pijnlijke knie in een beperking van jouw dagelijkse bezigheden resulteren. Een snelle oplossing voor de pijn is dan ook wenselijk. Maar voordat er naar een oplossing gekeken kan worden, moet de oorzaak van de pijn worden vastgesteld. Een MRI scan is hiervoor dé uitkomst. Middels deze onderzoeksmethode kunnen eventuele oorzaken van spierklachten of gewrichtsklachten worden aangetoond of worden uitgesloten.

Elleboogklachten laten onderzoeken

Wanneer iemand kampt met gewrichtsklachten, zoals bijvoorbeeld pijn aan de elleboog kan er een röntgenfoto gemaakt worden. Maar het maken van een MRI scan is in de meeste gevallen veel effectiever. Dit komt doordat er op een MRI scan simpelweg meer te zien is. Zo zijn vet, bloed en spierweefsel op de beelden van een MRI scan goed te onderscheiden. Daarnaast kunnen ook de pezen, spieren en gewrichtsbanden rondom de elleboog goed in beeld worden gebracht. Kamp je met vocht in elleboog? Dan is de kans groot dat ook dit op de MRI zichtbaar zal zijn. Middels een MRI scan kan vocht in het gewricht of in het bot worden aangetoond. Je kunt dus met recht zeggen dat een MRI scan bij elleboogklachten een effectieve onderzoeksmethode is.

MRI scan bij knieklachten

Ook bij andere gewrichtsklachten kan het uit laten voeren van een MRI scan zinvol zijn. Heb je bijvoorbeeld langdurig last van een pijnlijke knie? Of is je knie dik of kun je jouw knie simpelweg niet goed meer buigen of strekken? Dan is het zinvol om een MRI scan uit te laten voeren. Op de beelden die met deze scan worden gemaakt, kan de radioloog veel zien. Denk je dat je vocht in knie hebt? Dan is de kans groot dat dit op de MRI scan naar voren zal komen. De MRI scan kan namelijk zeer gedetailleerde beelden maken. Hierdoor is de MRI scan een goed hulpmiddel in de zoektocht naar de oorzaak van jouw knieklachten.

Dit kun je van de scan verwachten

Heb je nog nooit een MRI scan gehad? Dan vraag je je wellicht af wat je ervan moet verwachten. Sommige mensen vinden het idee van de tunnel en harde geluiden tijdens het onderzoek wat eng. Maar dat is nergens voor nodig! De geluiden van de scans zijn in de basis luidruchtig. Maar doordat je via een koptelefoon naar muziek kunt luisteren, heb je hier geen last van. Daarnaast is de tunnel niet lang en lig je op een comfortabel bed. Het ondergaan van een MRI scan is dus minder vervelend dan veel mensen vooraf denken. En bovendien is de scan voor een goed doel, namelijk: jouw gezondheid!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.