Mooi jezelf zijn, ook als je zwanger bent.

by Tamara

Toen ik zwanger was heb ik het dragen van positiekleding zo lang mogelijk uitgesteld. Je ziet soms wel vrouwen die zodra de zwangerschapstest opgedroogd is meteen zo’n buikband omdoen, maar ik had daar gewoon echt totaal geen behoefte aan. Vooral ook omdat ik het in eerste instantie helemaal niet leuk vond om ineens dikker te worden. Zeg nou zelf, dat dikker worden is pas leuk als je echt een mooie buik krijgt! Dus op een paar zwangerschapsjeans na probeerde ik me eigenlijk zolang mogelijk te redden zonder positiekleding. Een andere reden hiervoor was dat ik gewoon echt amper shirts kon vinden die echt leuk waren en als ik dat iets wel leuk vond was het meteen van zo’n duur onbetaalbaar merk!

Toch kan het ook anders! Want Miss Etam heeft een nieuwe Mama lijn op de markt gebracht die bestaat uit gewone normale leuke kleding! Dus geen shirts met 50% papa, 50% mama blabla, maar gewoon kleding die je normaal ook zou dragen, alleen aangepast op een mooie groeiende buik! 

2016.02.02 missEtam_554

Wat ik zocht in positiekleding.

Wat mij vooral heel erg stoort aan standaard positie kleding is dat het altijd zo ontzettend ouwelijk is. Het zijn meestal een beetje wijdvallende jurken en shirts met allerlei gekke teksten erop. Natuurlijk heb je wel positiekleding die ietsje moderner is, maar dan nog zijn het vaak stofjes met ouwelijke drukke printjes.

Wat ik graag in positiekleding zie, is dat het gewoon op kleding lijkt die je normaal ook zou dragen. Het motto van deze collectie is dan ook: ‘Mooi jezelf zijn‘. Mooie kleding waar je je zelfverzekerd en mooi in voelt, maar die vooral ook heel erg ‘jou’ is!2016.02.02 missEtam_677

Voelde ik mij mooi toen ik zwanger was?

Tijdens mijn zwangerschappen voelde ik me niet heel erg zelfverzekerd, ik vond die dikke buik prachtig, maar ik kreeg een ontzettend bolle kop en met alle ongemakken, kost het gewoon wat  extra moeite om je echt mooi te voelen. ( en dan hebben we het nog niet eens over het waggelen… Want waggelen oftewel pregnancy swag is toch wel 1 van de meest onaantrekkelijke dingen in je zwangerschap) Het feit dat je dan ook nog geen leuke kleding kunt vinden, helpt dan natuurlijk ook echt niet mee.

Dat is ook de reden dat ik zo lang als mogelijk mijn eigen kleding heb gedragen. Dus mijn eigen hemdjes, met een blazer erover bijvoorbeeld, niet de meest comfortabele oplossing, maar goed, zoals mijn buik er niet onderuit kwam piepen was het te doen. Ook al kreeg ik ontzettend veel complimentjes over die enorme buik en dat ik er nog zo goed uit zag, ik voelde me niet bepaald zo.

2016.02.02 missEtam_847

Je positiekleding hergebruiken na je zwangerschap.

In het dagelijks leven draag ik heel veel streepjes en donkere kleuren. Ook vestjes en blazers zijn hier groot favoriet. Daarom is het wel leuk om te zien dat deze lijn allemaal items heeft die ik anders ook gewoon zou dragen. Er zitten een paar setjes bij, bijvoorbeeld die met het roze vestje, die zo in mijn kast zouden kunnen hangen. Wat ook leuk is, is dat wanneer je niet meer zwanger bent, je veel van deze items gewoon kunt blijven dragen als je ze combineert met je eigen kleding!

Zelfverzekerd zwanger zijn.

Tot slot wil ik nog even wat vertellen over hoe jij kunt zorgen dat zwangere vrouwen, of eigenlijk alle vrouwen zich mooi voelen. Op 1 maart was het complimentjesdag, maar eigenlijk vind ik het onzin dat daar een aparte dag voor is, het is namelijk zo’n kleine moeite om iemand te vertellen dat ze er goed uitzien! Ik weet nog wel dat ik een tijdje geleden echt een dip had en dat een vreemde me een complimentje gaf, ik weet niet eens meer waarom het ging, maar het veranderde mijn hele dag! Elke keer neem ik me voor dat ik dat ook vaker zou moeten doen, gewoon elke dag 1 keer of meerdere keren iemand een complimentje geven, gewoon tegen iemand zeggen dat ze er leuk uitzien, dat hun haar leuk zit ofzo. Voor mij een kleine moeite en voor een ander een groot gebaar!

Kijk ook vooral even de altijd complimentjesdag film die door Miss Etam Speciaal voor deze campagne gemaakt is!

Hoe kijk jij hier tegen aan? Voelde jij je mooi en zelfverzekerd in je zwangerschap en speelde je kleding hier een rol in? En geef jij eigenlijk wel eens gewoon mensen een complimentje? Ik lees het graag bij de comments!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Miss Etam.

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Mathiske's mama blog 16 maart 2016 - 20:10

Die 50% mama en 50% papa ellende vind ik eigenlijk te vies om over na te denken. Ik kocht het pas toen het echt niet anders meer kon, ik had lage broeken gekocht van een normale collectie en kon ik tot het eind aan. Ik had ook gewoon leggings van de zeeman en dan een normale rok erover in de zomer. Ik heb in totaal 2 broeken en 3 shirts gekocht..

Reply
Jessica 16 maart 2016 - 16:13

Die jumpsuit is wel heel mooi! Alle outfits zijn heel mooi vind ik.

Reply
Marijke 15 maart 2016 - 17:24

Pregnancy swag haha, ja daar had ik ook last van. Jammer dat deze toffe kledinglijn er 3,5 jaar geleden niet was. Ik had precies wat jij zegt. Te duur of gewoon niet mooi. Had zeker het gevoel dat ik qua kleding stijl niet mezelf was tijdens de zwangerschap. Erg leuk deze kleding!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.