Moet een kind altijd een cadeau krijgen in een pretpark?

by Tamara

Wij gaan als gezin best wel vaak een dagje weg. De laatste tijd kon het even niet meer omdat Richard net geopereerd was, maar over het algemeen gaan we sowieso wel 1 a 2 keer per maand een dagje weg naar een pretpark of de dierentuin. Nu hebben wij tijdens zo’n dagje weg dus regelmatig een discussie. Want, Richard vind dat de kinderen tijdens een dagje uit ook best wel een cadeau mogen hebben. Een souvenir van die dag. En wat ik daarvan denk? Nou dat vertel ik in dit artikel!

Wat ik vroeger kreeg.

Ik weet nog hoe wij dat vroeger deden. Mijn ouders namen ons soms mee naar pretparken of naar een dierentuin en we mochten aan het einde van zo’n dag dan ook altijd iets uitzoeken. Zo had ik altijd mijn bed vol liggen met knuffels die ik altijd uitzocht als ik naar de dierentuin was geweest en ik herinner me ook dat ik een aantal van die Slagharen cowboyhoeden had.

Hoe we het nu doen.

Toen wij voor het eerst met onze kinderen iets leuks gingen doen, vond ik het dan ook niet meer dan normaal om hem iets te geven. Niet iets groots, maar gewoon een leuk aandenken. Maar, inmiddels hebben we vier kinderen en moet er ook elke keer voor vier kinderen wat gekocht worden. Daarnaast vind ik het een beetje zielig dat ze er nu een soort van op rekenen dat ze nog een kleinigheidje mogen uitzoeken en dat ik het dan weiger.

Nu vind ik dat niet zo erg als het eens in de zoveel tijd is, maar zoals ik al vertelde gaan we best regelmatig een dagje weg. Deze week zijn we al 2 keer een dagje uit geweest en we gaan morgen weer, dusja… dan wordt het wel een beetje veel. Ik vind het zelf niet zo nodig dat ze elke keer als we naar een pretpark of de dierentuin gaan iets krijgen. Want, voor sommige kinderen is zo’n dagje weg al een cadeautje. En hoewel ik weet dat mijn kinderen het echt best wel goed hebben en ze soms best wel verwend zijn, wil ik wel dat ze inzien dat andere kinderen niet zomaar elke keer wat krijgen.

Wat vinden jullie? Moet een kind elke keer als je naar een pretpark gaat een cadeautje krijgen of niet?

Misschien vind je dit ook leuk

18 comments

Ilona 18 augustus 2018 - 18:26

Nee ik vind niet dat dat moet. Souvenirs zijn gewoon enorm duur in pretparken. Maar ze mogen daarentegen wel altijd wat lekkers zoals een ijsje of slush puppy en meestal eten we er ook nog wat.
Wij hebben nu een abonnement op de dierentuin en het zou anders wel erg de spuigaten uit lopen als ze elke keer een kadootje mogen 😛

Reply
Gerrie 18 augustus 2018 - 15:47

Hier was dat heel wisselend, heel soms mochten ze een mooie knuffel of iets kopen
En af en toe gewoon een klein cadeautje zoals een sleutelhanger of iets.
Maar niet altijd standaard en heb er ook wel eens bij verteld dat het daar extra duur was en je het ergens anders bijvoorbeeld voor de helft kon kopen.
Ben daar altijd heel open over geweest.
Dus af en toe iets leuks uitzoeken maar geen gewoonte van maken.
Wat misschien ook een idee is om alleen een cadeautje uitzoeken in een (pret) park waar je nog niet bent geweest.
Of een leuke ansichtkaart van het park te kopen en die in een leuk boekje te plakken als herinnering aan alle parken waar jullie zijn geweest.
En verder doen waar je je Zelf goed bij voelt ?

Reply
Lifestyle Mommy's ~ Linda 18 augustus 2018 - 06:26

Persoonlijk vind ik dat niet nodig omdat ik het dagje uit zelf al een soort cadeautje vind. Zelfs als ik het met hoge korting zou hebben. Ik ben bang dat de kinderen het dan zouden gaan verwachten. Ze zijn 4 en soms vragen ze wel eens of ze cadeautje mogen uitzoeken en dan zeg ik dat ik het uitstapje al een cadeautje vind en dat er ook kindjes zijn die dat helaas niet kunnen om een dagje weg te gaan. Dat vinden ze dan inderdaad ook wel sneu voor voor die kindjes. Dus ik vind het zelf niet nodig naar dat is ieder zijn ding natuurlijk.

Reply
Anne 17 augustus 2018 - 22:51

Dit is/was bij ons nooit echt een issue. We proberen altijd minstens 1 keer per jaar naar een pretpark of dierentuin te gaan. Altijd wel met kortingskaarten of door korting te sparen. We zijn namelijk met 7 kinderen en dan is zo’n dag, zelfs met hoge korting, best duur. Maar we mochten nooit wat uitzoeken, meestal keken we niet eens in de winkeltjes. Het dagje uit was al een cadeautje en we snapten zelf ook wel dat het erg duur was. Wij waren super blij als we een ijsje mochten of een patatje i.p.v. ons eigen brood. Alleen als we echt wat leuks zagen mochten we het kopen en dan bewaarde mn moeder het tot je verjaardag. Zo kocht je niet zomaar wat om het kopen. Met schoolreis daarentegen kregen we 4 of 5 euro mee om wat te kopen als souvenirtje. Dit is wel gewoon op onze basisschool.

Reply
Irene 17 augustus 2018 - 22:17

Wow iedere keer een cadeautje?
Mijn kind is nog geen 1 jaar dus dit speelt.bij mij nog niet.

Een dagje uit bij ons vroeger was: geen cadeautje en geen lekkere lunch van daar, maar kleffe boterhammen met zweterige kaas.
Met name het laatste vond ik altijd jammer als ik zag dat andere kinderen friet kregen. Maja het uitstapje was vaak al duur genoeg

Reply
Manouk 17 augustus 2018 - 22:15

Hier niet altijd. Ligt er maar net aan eigenlijk. Ik vind zo’n dagje weg al duur zat en een cadeautje opzich.

Reply
Kim 17 augustus 2018 - 14:52

Oh nee, zeker niet. Een dagje uit is al een cadeautje (en duur genoeg)! We slaan die winkeltjes ook altijd over! ? Maar goed, mijn kinderen zijn ook nog jong, dus we komen er nu nog mee weg ?

Reply
Isa 17 augustus 2018 - 13:22

Wat ik zou doen in dit geval is iedere keer als je naar een nieuw pretpark of een nieuwe dierentuin gaat de afspraak maken dat ze een cadeautje mogen uitzoeken. Of bijvoorbeeld 1x in de zoveel tijd en als ze dan liever bij de een als bij de ander een cadeautje willen dat ze dan moeten kiezen. Zo wordt kiezen ook makkelijker.

Reply
Maya 17 augustus 2018 - 10:52

Wij doen het nooit. We lopen de winkeltjes het liefste voorbij. Vinden het niet nodig omdat een dagje weg al best duur is en al een cadeautje opzich. Zijn allebei ook op die manier opgevoed dus hebben er eigenlijk nooit over nagedacht.

Reply
Mathiske 17 augustus 2018 - 09:48

De ene keer wel de andere keer niet. Ik vind de knuffels nogal duur. Een beetje een aparte wat vind ik dan nog wel leuk, een krokodil een zeekoe en een flamingo hebben we tegenwoordig in de collectie.

Reply
Joyce 17 augustus 2018 - 09:41

Wij geven eigenlijk nooit iets qua cadeaus als wij een dagje weg gaan. Ik vind het altijd belachelijk duur plus het zijn vaak knuffels of troepjes haha!

Reply
Benella 17 augustus 2018 - 09:15

Ik las de titel en was een beetje verbaasd, wist niet eens dat dit een dingetje was! Ik kreeg vroeger nooit zomaar een kadootje. Heb het dus eigenlijk zelfs nooit overwogen met mijn eigen kinderen. Ik maak wel vaak foto’s en filmpjes als herinnering, dat werkt ook!

Reply
MarjonS 17 augustus 2018 - 08:05

Het is niet elke keer nodig. We wisselen af, ene keer wel en andere keer niet. Ik leg dan uit waarom bv niet. Soms vind ik de prijzen ook gewoon te hoog. En thuis stapelt het zich dan op met “kleine” dagjes uit cadeautjes. Na een tijdje wordt er dan niks meer mee gedaan.

Reply
Marielle 17 augustus 2018 - 07:38

Wij mochten nooit iets uitzoeken.. ik kom uit een gezin van zeven kinderen en we gingen hooguit 1 keer per jaar een dagje naar een pretpark of dierentuin.. dat is duur genoeg met zon groot gezin..

Onze kids mogen overigens ook niets uitzoeken.. ik vind dat gewoon niet nodig.. meest is t toch allemaal rommel en veel te duur.. ze vragen er ook niet om..

Reply
Sanne 17 augustus 2018 - 07:35

Ik heb daar nog nooit bij stil gestaan want een dagje weg is hier al een kadootje. Ik persoonlijk vind het echt onzin want een herinnering zit hem niet in spullen. Een keertje is natuurlijk hartstikke leuk:)

Reply
Moederschip 17 augustus 2018 - 07:29

Wat een gekke vraag, nog nooit bij stilgestaan 🙂 Als wij naar een pretpark gingen, liepen wij gewoon zo de souvenirwinkel voorbij. Nooit iets gekocht of gekregen als kind en dat eigenlijk totaal niet gemist. Het dagje weg was al een fantastisch cadeau op zich. Nu bij mijn eigen kinderen koop ik ook nooit iets en zij vragen dat ook niet. Op de duur ligt je huis toch vol met “rommel”?

Reply
Ineke 17 augustus 2018 - 06:59

Nee zeker niet elke keer een cadeautje het moet een leuke verrassing blijven als ze net die ene keer wel iets mogen uitzoeken.
Zo n dagje uit kost al genoeg ?

Reply
Natasja 17 augustus 2018 - 06:59

Wij mochten maar zelden iets uitkiezen. Natuurlijk vond ik dat vroeger jammer, maar heb er nooit om gehuild. Het feit dat we ergens waren was natuurlijk al een cadeautje. Mijn dochter is nog te klein, maar ik vind het onzin om haar straks iedere keer wat te geven. Het is sowieso allemaal overpriced en uiteindelijk doen ze er amper iets mee.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.