Mission Slimpossible | deel één

by Tamara

Oké, afgelopen weekend had ik ineens een hele impulsieve actie. Op instagram deelde ik een foto met daarbij de reden waarom ik niet zo graag op de foto ga. Waar ik daar een paar jaar geleden totaal geen last van had, toen ik een stuk lichter was. Hoewel ik het best lastig vond om me zo kwetsbaar op te stellen, was het wel heel erg fijn om al die herkenning te lezen van andere vrouwen en viel het me op dat er zoveel mensen waren die ook graag wilden afvallen! Dus ja,  ik begon een groep, op facebook waar we met zijn allen over onze Missie kunnen praten en elkaar wat kunnen ondersteunen! Want samen gaat het veel makkelijker dan alleen.

Waarom wil ik afvallen?

Ik zit al langer niet helemaal lekker in mijn vel. Ik ben niet gelukkig met hoe ik eruit zie en hoe ik me over mijn lichaam voel. Net na de bevalling van Sarah, bijna vier jaar geleden, begon ik met afvallen. Uiteindelijk raakte ik bijna twintig kilo kwijt en dat voelde zo goed. Voor het eerst was ik blij met mijn lichaam, ik had ontzettend veel energie en had het gevoel dat alles ook veel makkelijker ging. Alleen, in plaats van dat ‘dieet’ wat ik toen volgde netjes af te bouwen, stopte ik er in één keer mee, waardoor de kilo’s er heel snel weer aan gingen. Ineens zaten de broeken die eerst nogal los zaten weer wat strakker, vond ik mijn spiegelbeeld steeds minder leuk en merkte ik ook dat ineens die pijn in mijn knieen en bekken weer terug was, die ik met al die kilo’s minder niet had.

Maar goed, ik deed een paar pogingen, maar het lukte steeds niet echt en toen we in een lockdown terecht kwamen, ging het helemaal de verkeerde kant op. Ik ben op dit moment zwaarder dan ik ooit geweest ben en als ik mezelf in de spiegel zie, kan ik wel huilen. Ja, ik weet dat veel mensen vinden dat je dan aan je ‘mindset’ moet werken, maar ik weet gewoon dat ik me beter voel zonder die kilo’s. Ik wil niet steeds maar grotere broeken kopen en ik wil met een blij gevoel in de spiegel kijken. Maar vooral wil ik graag van die klachten af. Momenteel heb ik bijna dagelijks last van mijn rug, kan ik niet een trap oplopen zonder buiten adem te raken en ben ik continue moe. Ik wil gewoon weer een gezond lichaam, waar ik blij mee ben.

Wat is mijn doel?

Ik heb geen idee wat ik op dit moment weeg, omdat ik nog nieuwe batterijen voor de weegschaal moet kopen. Maar een tijdje geleden was ik 95 kilo en mijn broeken zitten strakker dan toen, dus ik denk dat ik inmiddels wel rond de 100 zit. Nu wil ik me niet teveel focussen op de kilo’s, want ik weet dat ik daar mega gefrustreerd van raak. Maar als ik richting de 80/75 ga, ben ik tevreden. Maar ik wil ook gezonder worden, een betere conditie en hopelijk ook minder ‘pijntjes’

Hoe wil ik mijn doel bereiken?

Anders dan de vorige keer, ga ik nu geen echt dieet volgen. Ik wil het gewoon zelf proberen, want ik weet dat ik dat wel kan. Ik weet namelijk dondersgoed wat wel en niet goed voor me is. Wel wil ik wat regelmatiger gaan eten. Nu vergeet ik heel vaak te ontbijten en soms ook om te lunchen en dan krijg ik om drie uur ineens honger en schrans ik alle kasten leeg. Vooral voor het avondeten en na het avondeten heb ik zin in zoet en dan in de avond ook nog op de bank wat lekkers. Dus vooral betere en gezondere keuzes maken en dat op een regelmatigere manier volhouden.

Daarnaast wil ik mijn dagen beginnen met Juice. Ik heb al zoveel positieve reacties erover gelezen, dat ik heel erg benieuwd ben of het werkt! Ik ben namelijk een beetje sceptisch, maar we zullen het zien! Haha!

Ook wil ik het sporten weer een beetje oppakken. Vorige keer sportte ik veel met de tutorials van Popsugar en die waren echt heel leuk en makkelijk vol te houden!

 

Ik weet nog niet hoe vaak ik hierover ga bloggen, Maar ik vind het wel leuk om het een beetje bij te houden! 😀 Zeker om terug te lezen als ik even de motivatie kwijt ben haha!

Mochten jullie lid willen worden van de groep, dan kan dat hier! 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.