Linda* werd misbruikt door haar ex.

by Tamara
Linda* werd misbruikt door haar ex.

Hij is weer terug van weggeweest! De rubriek op zaterdag waarin ik bijzondere verhalen deel! We trappen af met het heftige verhaal van Linda* die seksueel misbruikt werd door haar ex.

Linda* werd misbruikt door haar ex.

Ik was 16, nog maagd en om en nabij een jaar samen met mijn toenmalig vriendje.
We hadden al wel andere “dingen” gedaan, maar nooit hét.

Hij was al een zeer opvliegend type, het neigde naar de agressieve kant, als we ruzie hadden moest hij zich echt inhouden om mij niet te slaan en zijn moeder is er vaak net op tijd tussen kunnen komen.
Ik was verliefd en had geen idee hoe ik voor mezelf moest opkomen want misschien was ik wel door hem geobsedeerd en wou alles doen om geen ruzie te krijgen.

Hij zei dat ik gewoon moest ontspannen.

Die avond had ik aangegeven het te willen proberen, maar niet durfde. Hij gaf aan dat ik gewoon moest ontspannen, dit ging niet en het deed pijn, ik begon te huilen en vroeg of hij wou stoppen. Dit deed hij niet meteen, en hield z’n hand op m’n mond en een vuist vloog net naast m’n hoofd in het kussen “SSST, dalijk hoort m’n moeder je!”

Ik heb hem van me af weten te duwen en ben huilend in slaap gevallen, ja naast hem. Zo is dat doorgegaan tot mijn 18e en toen moest ik voor het eerst naar de gynaecoloog voor een jaarlijks uitstrijkje want in België moet je al gaan vanaf het jaar dat je begint met je pil te slikken.
Zij kon me niet onderzoeken en merkte op dat ik emotioneel werd en me niet kon ontspannen.
Toen ze uiteindelijk na veel pijn klaar was vroeg ze me of ik misschien iets naars had meegemaakt in mijn jeugd.
Ik durfde in eerste instantie niet goed, maar heb gewoon mijn verhaal gedaan.
Zij wist me te vertellen dat ookal heb je geen sex gehad, het toch een vorm van verkrachting is. En al helemaal als het zo agressief eraan toe gaat.

Ik dacht dat het de normale gang van zaken was, en ik was bang van hem dus heb hem maar gewoon laten begaan. Maar toen ik bij de gynaecoloog klaar was, heb ik er meteen een einde aan weten te maken.

Op een bepaald punt dacht ik dat ik aseksueel was.

Ik heb met mijn vriendjes die daarna volgde nooit een echt seksleven gehad en ik werd vaak gedumpt omdat ze niet aan hun behoefte kwamen. Op een bepaald punt dacht ik dat ik aseksueel was want ik had er simpelweg geen behoefte aan en kon er nooit van genieten.

Nu zijn we bijna 10 jaar verder, ik heb nooit aangifte durven te doen, mijn ouders weten pas sinds een jaar wat er gebeurd is en ben inmiddels mama van een zoontje, en gelukkig verloofd met een man die mij met mijn tekortkomingen accepteert.

Mensen die ik het heb weten te vertellen, o.a. therapeuten, vroegen zich altijd af waarom ik ervoor gekozen heb om mij 2 jaar zo te laten mishandelen, en dat ik had moeten vertrekken..
Maar dit is zoveel makkelijker gezegd dan gedaan. Je bent bang dat je achtervolgd wordt, bang voor die persoon en alles wat hij nog kapot kan maken in je leven. Vraag me niet waarom ik nooit aangifte heb gedaan, dit zal ook een vorm van angst geweest zijn want ik heb mij 8 jaar lang zelf de schuld gegeven van alles wat er is gebeurd.
Mensen moeten begrijpen dat je niet enkel lichamelijk misbruikt wordt maar ook mentaal, en vertrekken vaak geen oplossing biedt.

 

( om persoonlijke redenen is er voor dit artikel een andere naam gebruikt)

Heb jij ook een bijzonder verhaal dat je wil delen? Mail me dan op gastblog@themommydiaries.nl

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Jessica 28 januari 2017 - 13:18

Jeetje wat heftig, en wat dapper dat je nu je verhaal durft te delen. Ik hoop dat het je helpt om het te kunnen verwerken.

Reply
Sharon 28 januari 2017 - 10:10

Wow. Herkenbaar. Na 8 jaar hier de knoop pas doorgehakt.

Reply
Angelique 28 januari 2017 - 08:37

Heftig! Ik begrijp waarom je niet weg durfde te gaan (hier een ex die wel sloeg) maar dapper dat je toch de knoop durfde door te hakken! Fijn dat je nu een man in je leven hebt die hiermee weet om te gaan!

Reply
Patricia 28 januari 2017 - 06:36

Heftig zeg. Hopelijk lucht het delen van je verhaal wel op.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.