Miranda | Review Space academy live met André Kuipers ( en meet & greet!)

by Tamara

1…2..3.. riemen vast ! We gaan naar de Maan.Zondag 8 maart had ik een verrassing voor mijn zoon. Hij is dol op alles wat met de wereld te maken heeft maar heeft ook heel veel interesse voor de ruimte. Ik nam hem mee naar de gave theatervoorstelling Space Academy live van Andre de Kuiper (de astronaut) en Sander Koenen (journalist.We arriveerden op tijd bij Martiniplaza dus hadden voldoende tijd om rustig rond te kijken bij de aanwezige verkoopstand. Hier kon je allerlei mooie boeken, spelletjes, t-shirts ed kopen. Het prentenboek van Andre het astronautje is al langere tijd in ons bezit net als de Andre astronautje pop met dank aan de spaaractie destijds bij Albert Heijn maar nu zijn we ook in het bezit van een prachtig T-shirt en het boek : Heb je ook Wifi in de ruimte ?

Space academy live met André Kuipers

Heb je ook Wifi in de ruimte ?

In dit boek staan 101 kindervragen aan astronaut André Kuipers

Grappige, slimme maar brutale vragen ! Journalist en schrijver Sander Koenen verzamelde 101 vragen van kinderen en astronaut Andre Kuipers schreef de antwoorden bij de vragen in dit boek. Een super leuk boek met allerlei weetjes over de ruimte en de ruimtevaart met prachtige illustraties

De theatershow

Nadat we onze aanwinsten hadden betaald en vooral bewonderd gingen we op zoek naar onze zitplaats in de zaal. Na een kleine speurtocht vonden we onze stoel en namen we plaats. De hele zaal zat vol jongens en heel veel meisjes viel ons op.

10 Minuten voordat de show van start gaat begint de countdown. Via een groot beeldscherm telt de tijd af naar nul en ondertussen verschenen er vragen over de ruimtevaart en de ruimte op het scherm.

Na circa 9 minuten begon de officiële countdown die je ook altijd bij een lancering ziet. Je voelt de spanning stijgen. Echt een bijzondere gewaarwording.

Als eerste kwam Sander Koenen op het podium. Hij gaf tips, uitleg en vertelde wat wij oa.konden verwachten van de show maar ook wat zij van ons verwachten. Het is nl. een interactieve show. En dat hebben we geweten. Het was niet even lekker stil zitten op je stoel en genieten van de verhalen. Nee we mochten ook lekker actief meedoen. Enne foto’s maken of video’s is verboden. (Helaas)

Andre Kuipers en Sander Koenen namen ons echt mee op reis. Eerst maakte we kennis met de voorbereidingen. Want wat gebeurd er eigenlijk allemaal voordat je gelanceerd wordt ? Daarna volgde de lancering, het verblijf in het ruimtestation en uiteindelijk natuurlijk de terugkeer naar aarde.

Het was een super gave beleving en ik raad ook iedereen aan om deze show te bezoeken. Andre en Sander spelen in op de kinderen. Het publiek wordt goed betrokken bij de show. Hele leuke spelelementen komen naar voren waardoor er heel veel informatie spelenderwijs wordt doorgegeven zowel voor de kinderen als voor de ouders.

Aan het eind van de show volgt er een vragenrondje. Andre Kuipers beantwoord vragen van Kinderen uit het publiek. Maar er is ook een mogelijkheid om André Kuipers na afloop van de show persoonlijk ontmoeten en hem een vraag stellen. Je kan nl. meedoen aan de de Space Academy vragenactie en win een exclusieve meet & greet!

Iedereen die naar de voorstelling Space Academy gaat, kan meedoen. Neem hiervoor een kijkje op de website.

De meet en greet met André Kuipers.

Bij ons theater werd gevraagd om je leukste, spannendste of slimste vraag over onze planeet aarde in te zenden en uit alle inzendingen kozen zij vijf winnaars die samen met hun gezelschap André Kuipers na afloop van de show persoonlijk mogen ontmoeten.

Ook onze zoon had natuurlijk de nodig vragen bedacht en verzameld. De avond voor de sluitingsdatum stuurde wij onze vragen in en … Hoera !!! we werden uit de vele inzendingen uitgeloot en mochten Andre Kuipers persoonlijk ontmoeten. Hoe gaaf is dat !!

Gewapend met de vragenlijst en camera zaten wij na afloop geduldig te wachten totdat we gehaald werden voor de Meet & Greet. Samen met nog 4 andere kinderen en hun ouders ontmoette we Andre en Sander en hadden we ruim de tijd om onze vragen te stellen, foto’s te maken en om ons boek te laten signeren.

Dit was echt de kers op onze taart. Wat een fijne man is Andre Kuipers. Alle tijd en aandacht voor ieder kind en alle vragen.

Wij hebben echt genoten van deze voorstelling en hopen op een herhaling met nog meer nieuwe informatie.

informatie over de theatershow vindt je trouwens op de officiële website : Space academy live en op de officiele website van Andre Kuipers.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Anoniem 15 december 2021 - 22:56

Dank voor je review. Nu weet ik dat ik met de kids ga 😉

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.