Mijn vriend is weer naar kantoor! En stiekem vind ik dat best wel jammer.

by Tamara

Ik denk wel dat dit in de top tien staat van dingen waarvan ik nooit had verwacht dat ik ze ooit zou zeggen. Namelijk dat ik het jammer zou vinden dat Richard weer naar kantoor zou moeten. Na bijna een half jaar samen te zijn geweest, is hij vandaag weer naar kantoor en dat is best een beetje wennen! We zijn in vijftien jaar samen nog nooit voor zo’n lange periode elke dag bij elkaar geweest en dus zag ik er stiekem best een beetje tegenop! Hoe het dan ging met vier kinderen thuis en twee mensen die thuis moeten werken? En waarom het stiekem een beetje jammer is? Dat vertel ik in deze blog!

Nog nooit een dag alleen in dit huis geweest.

Op 1 oktober kregen we de sleutels van ons nieuwe huis en meteen daarna had Richard vakantie, zodat we flink konden doorpakken met klussen en daarna zo snel mogelijk konden verhuizen. Dat was natuurlijk enorm handig, omdat het zo lukte om in negen dagen het hele huis klaar te krijgen en te verhuizen. Maar, daarna was zijn vakantie voorbij en waar ik stiekem hoopte in mijn eentje de laatste dingen af te maken, kreeg hij het bericht dat hij thuis mocht blijven werken. En om heel eerlijk te zijn zat ik daar niet zo om te springen. Ik ben iemand dit dol is op alleen zijn. Als ik alleen thuis ben, kan ik echt genieten van de stilte in huis en ehh ja, met vier kinderen en een man thuis is het gewoon niet stil in huis hahha. Ik was altijd twee ochtenden per week helemaal alleen thuis en dat vond ik echt heerlijk, maar goed, nu was er ineens een man thuis en ik wist niet zo goed wat ik daarvan moest vinden haha.

Nog een probleem was dat ik me niet zo goed kan concentreren met Richard thuis. Dat ligt niet aan hem hoor, ik  ben gewoon een stuk productiever als ik alleen ben. Nu kon hij in het begin nog naar de sportschool, dus dan had ik in ieder geval de avonden nog, maar goed, al snel viel dat ook weg en ehh, bleef er niet zo veel meer over!

Maar uiteindelijk was het dus leuker dan ik dacht.

Maar goed, de eerste dagen waren dus best wel een beetje wennen en er waren ook dagen dat ik vroeg of hij alsjeblieft weer naar kantoor wilde gaan. Maar om eerlijk te zijn was ik al snel helemaal gewend en was het juist heel erg gezellig om samen aan de eettafel te zitten. We lagen samen helemaal in een deuk om de ‘favoriete collega’ grapjes en hebben heel wat afgekletst. Ik denk echt dat deze periode samen thuis heel erg goed is geweest voor onze relatie, hoe gek dat ook mag klinken. Normaal communiceerden we eigenlijk altijd de hele dag via whatsapp en stuurden we elkaar wat foto’s en nu was hij gewoon de hele dag overal bij! Dat was eigenlijk veel leuker! Ook was het heel erg fijn voor de kinderen om hun vader zoveel thuis te hebben. Hoe blij ze elke keer waren als papa gewoon thuis was als ze uit school kwamen! En hoe fijn het was om ook een beetje hulp te hebben met die vier boefjes, want ja.. Normaal doen we dat allemaal alleen. Alleen al het niet alle kinderen mee te hoeven slepen naar de winkel of naar school was al een verademing hahha!

 

Maar goed, vanaf vandaag weer naar kantoor dus en dat is best wel een beetje wennen, maar ook dat komt wel weer goed! Nog meer mensen van wie de partner veel thuiswerkt? Wat vind jij fijner? Dat hij op kantoor werkt of gewoon thuis?

 

(deze blog was eerst veeeeel langer, leuker en uitgebreider, maarja, ik drukte op opslaan en toen was hij spoorloos… Dus sooooorrry! Hhaa)

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.