Mijn lichaam na 3 zwangerschappen.

by Tamara

Ik heb zoooolang getwijfeld om deze blog te schrijven. Ik heb al eens eerder een soortgelijk artikel geschreven, maar op het laatste moment teruggetrokken omdat ik het toch heel erg eng vond. Maar nu heb ik besloten het gewoon te doen. Ondanks dat mijn buik echt niet mooi meer is, vind ik dat ik me niet hoef te schamen! Dus, zet ik vandaag al mijn schaamte opzij en deel ik met jullie hoe mijn lichaam eruit ziet na 3 zwangerschappen.

Mijn Lichaam na drie zwangerschappen.

Hoe ik vroeger over mijn lichaam dacht.

Ik ben nooit heel slank geweest, ik was sowieso altijd al de langste in mijn klas en toen ik in de pubertijd kwam, kwam ik door de hormonen ineens heel veel aan, met tot gevolg dat ik oooooveral onder de striae zat. Ik vond het vreselijk, die felpaarse strepen. Maar toch heb ik me er nooit voor geschaamd. Ik kon er toch niet aan doen. In de loop van de jaren raakte ik mijn ‘puppyvet’ wat kwijt en hoewel ik nooit superslank was, was ik wel supertevreden over mijn lichaam. Ik was trots op mijn rondingen en was heel erg zelfverzekerd!

Toen ik zwanger raakte van Maxim werd ik op een andere manier trots, trots op mijn groeiende buikje, trots dat mijn lichaam zomaar een kindje liet groeien. Ondanks mijn brave gesmeer, ontstonden er rond week 40 toch wat streepjes die heel snel uitscheurden en behoorlijk zeer deden.

37 weken zwanger van Maxim.

37 weken zwanger van Maxim.

Met 40+4 beviel ik en na de bevalling stond ik in het ziekenhuis onder de douche. Ik ving een glimp van mezelf op in de spiegel en schrok. Ik keek naar beneden en zag een hele slappe dikke buik. Niet meer strak en mooi rond, maar slap en flubberig. Ik had zelfs een huidplooi onder mijn behabandje. Natuurlijk had ik net een kindje gekregen en tja, ik was 29 kilo aangekomen in de zwangerschap, maar wat voelde ik me onaantrekkelijk.

Lichaam na de zwangerschap.

Gelukkig veerde in de maanden daarna mijn buik wel wat terug, maar ik bleef wat stevig en toch wel onzeker. Ik nam me voor om zodra ik gestopt was met borstvoeding op dieet te gaan en flink te gaan sporten, maar ik stopte en was meteen weer zwanger!

Zo gek die omslag, want hoe erg ik mijn lichaam haatte voor ik zwanger was nu kon ik niet wachten op het krijgen van een buikje en was ik weer super zelfverzekerd. Tijdens deze zwangerschap kreeg ik niet meer strepen, maar de oude scheurden wel wat uit, steeds als ik dacht er mooi vanaf te komen, had ik er weer een paars streepje bij.

32 weken zwanger van Floris

32 weken zwanger van Floris

Ookal kwam ik niet zoveel aan als bij maxim, weer haaaatte ik het hoe ik eruit zag. Ik sportte, lette op gezonde voeding en stopte met frisdrank enz drinken, om er na een tijdje achter te komen dat mijn lichaam gewoon echt alle reserves hamstert als ik borstvoeding geef en ik dus daardoor amper afviel.

Regelmatig stond ik voor de spiegel in mijn vel ( vet) te prikken, hield ik mijn buik in voor de spiegel en droeg ik standaard altijd knellend corrigerend ondergoed. Als ik foto’s van mezelf terugkeek kon ik wel huilen, zo vreselijk vond ik het hoe ik eruit zag.

Toen werd ik voor de derde keer zwanger en weer werd ik verliefd op mijn lichaam, die mooie bolle buik met dit keer een dochter erin. Trots dat ik was, aaide ik er regelmatig overheen en vertelde ik haar hele verhalen. Ik had zelfs moeite met afscheid nemen van  die buik, ook omdat ik wist dat dit echt het laatste kindje voor ons zou zijn.

 39+9 van Lauren

39+9 van Lauren

Mijn lichaam na 3 kinderen.

Dan ben je bevallen en sta je weer voor die spiegel, even kwam weer dat gevoel opzetten van onzekerheid totdat ik mezelf aankeek en me realiseerde dat ik me niet zo moest aanstellen, mijn lichaam heeft 3 kindjes gemaakt, elk streepje staat voor een klein stukje dat ze groeiden of een beweging maakten. 3 prachtige kinderen groeiden van bevruchtte eicel tot voldragen baby! Mijn buik heeft 3 keer een topprestatie geleverd en mij 3 keer moeder gemaakt. Natuurlijk was het dan raar geweest als hij helemaal ongehavend was geweest.

Mijn buik nu, 3 maanden na de bevalling.

Mijn buik nu, 3 maanden na de bevalling.

Nee ik ben niet trots op hoe mijn lichaam er nu uitziet, ik vind het nog steeds niet mooi. Ik ben wel trots op de prestatie die het drie keer leverde en ga me niet langer schamen. Dan ben ik maar dikker dan ik ooit was, dan is mijn huid maar slap en gescheurd. Als ik naar mijn drie kinderen kijk, die elk 9 maanden in mijn buik hun huis vonden, voel ik geen schaamte of onzekerheid, ik voel alleen een overweldigende liefde, die ik anders nooit had gekent.

image

 

Is jouw lichaam erg veranderd nadat je kinderen hebt gekregen? En hoe kijk je nu tegen je lichaam aan?

Misschien vind je dit ook leuk

54 comments

Mèlanie 24 juli 2017 - 20:28

Pracht mama, pracht buik. Een top prestatie heb je geleverd, en ik weer zeker straks met de volgende dame komt dat helemaal goed

Reply
Amanda 16 juni 2016 - 13:58

You go girl! Half moederend Nederland heeft deze gevoelens.. Dus super tof dat je em gewoon online zet die blog!

Reply
Merel 16 juni 2016 - 10:01

Wat kan ik nog toevoegen na zoveel mooie reacties? Niet veel, behalve dat ook ik vind dat je er goed uit zit. Zeker omdat je nog maar drie maanden geleden bevallen bent. En meid, wat ben jij mooi zwanger zeg! Wow!

Moedig dat je dit toch gedeeld hebt. Weet zeker dat veel vrouwen hier iets aan hebben en bovendien net zo onzeker zijn over hun lichaam (inclusief ikzelf).

Reply
Eva 10 juni 2016 - 20:26

Niets mis mee hoor, met die buik van jou. You’re beautiful!

Reply
Hanneke Koper 10 juni 2016 - 17:13

Ik heb ook een mooi tijgervelletje op mijn buik maar die strepen heb ik verdiend! Net als een agent of soldaat zijn strepen verdiend.
Bij mij heeft het bijna vijf jaar geduurd, zonder lijnen, voordat de buik weer wat steviger en minder werd. Nooi meer helemaal goed gekomen maar dat is toch niet erg? Ik ben trots op mijn kids en mijn buik tja die hoort daar gewoon bij.

Reply
Birgit 10 juni 2016 - 11:52

Wow tamara, ik vind je lichaam en je instelling prachtig. Zelf heb ik ook een hekel aan mijn lichaam gekregen, vooral nu ik in de spiegel kijk 6 jaar na mijn laatste kindjes. Bewonderingswaardig Hoe jij in het leven staat en jouw buik is werkelijk niks om voor te schamen!

Reply
Jodi - liefthuis 10 juni 2016 - 10:39

Strong woman. Een lichaam om trots op te zijn. Apetrots. En je ziet er super uit hoor

Reply
Claire 9 oktober 2015 - 08:09

Ik las je artikel over ‘ik haatte mijn lichaam’ en klikte zo door naar hier. Na je uitspraak over XL-broeken, nooit de magerste geweest, en ‘dikker dan ooit’ verwachtte ik me dus niet aan…dit. Eerlijk gezegd vind ik het zelfs een beetje misleidend en beledigend! Hoezo XL…ik ben niet eens echt dik (vind ik) maar ik heb een dikkere buik dan jij (weliswaar zonder striemen maar ik heb dan ook nog geen kindjes). Ik vraag me af hoe iets vollere vrouwen zich voelen als ze dit lezen. Als jij je al zo onaantrekkelijk voelt en je hebt zo’n mooie buik (ik vind die redelijk plat en je zij is mooi strak, net goed), hoe dik en lelijk moeten zij/wij dan niet zijn?? Ik begrijp: dit is je persoonlijke gevoel en dat mag je uiteraard uiten, maar ik vind t toch een beetje wrang. Wees alsjeblief trots op je lichaam, je ziet er fantastisch uit!

Reply
Miriam 11 september 2015 - 23:03

Ziet er prima uit!

Reply
Patricia 8 september 2015 - 08:43

Wat moedig en stoer dat je het nu wel durft te delen! 3 kindjes die elk hun streepje hebben achter gelaten op je buik is een mooie herinnering! Ik ben 2,5 maand geleden bevallen en het ziet er ongeveer net zo uit als bij jou. Ik hoop dat dw streepjescode (zoals ik het noem) ooit nog wat minder zal worden.. dat zie ik dan wel weer.

Reply
Madelon 7 september 2015 - 22:35

Prachtige buik heb je na drie kids Tamara. Heel trots op je dat je deze post hebt gepubliceerd!

Reply
Desiree 7 september 2015 - 21:46

Meid je ziet er prachtig uit! Als ik er zo uit zie na 3 bevallen, dan zou ik daar direct voor tekenen! Snap dat het enorm wennen is dat je lichaam verandert door een zwangerschap, maar zoals je zelf al zegt, je krijgt er zo ontzettend veel voor terug! Nobody is perfect! Je bent mooi zoals je bent! <3

Reply
Channah 7 september 2015 - 21:41

Tamara, je hebt echt een prachtig lichaam, en zeker na 3 zwangerschappen! Je zelfbeeld is vaak heel negatief (dat heb ik zelf ook), maar ik denk dat je oprecht van ons allemaal kan aannemen dat je er echt geweldig uit ziet. Je hebt met je lichaam 3 prachtige kinderen op de wereld gezet, dat vraagt nogal wat van je lichaam.

Reply
Marit 7 september 2015 - 21:33

Nou, je ziet er prima uit! De striae uit de puberteit herken ik, dat kreeg ik ook in no-time op m’n buik en heupen. Inmiddels is het wel erg vervaagd, dus dat zul jij waarschijnlijk ook gaan merken. De kleur wordt steeds lichter, tot het eigenlijk niet keer opvalt. Mijn vader heeft littekencrème van Drs. Hans Schreuder getest voor me en die hielp bij hem erg goed! Wie weet is dat het proberen waard om je buik te helpen met het verbeteren van de huid.
Verder heb je niks te klagen hoor! Zeker niet na 3 kids. Geef je lichaam de tijd om te ontzwangeren 🙂

Reply
Lianns 7 september 2015 - 20:55

Hallo 3 maanden geleden bevallen? Je ziet er goed uit hoor.. mooi stuk! Heb zelf geen kinderen maar kan het me goed voorstellen. 3 mooie kindjes op de wereld! You go girl!

Reply
C-tje 7 september 2015 - 20:55

Wat goed dat je ook dit soort artikelen deelt. Heel knap! Ik vind je er mooi uitzien, het valt me nog mee als je bedenkt dat je 3 kinderen op de wereld hebt gezet.
Ik ben nu zelf bijna 4 maanden voor het eerst moeder en ik heb nog steeds een flinke buik. Ik hoop dat deze binnenkort meer zoals die van jou eruit gaat zien.
Ik lees met veel plezier elke dag je artikelen, ga zo door!

Reply
Sofie 7 september 2015 - 20:53

Knap dat je dit durft! Ik ben helemaal nog niet zover …
Zwanger van de vijfde laat zeker ook zijn sporen na hier …

Reply
Tanja 7 september 2015 - 20:53

Respect hoor! Al 3 kinderen op de wereld gezet en ik vind je er nog goed uitzien!
Zelf ben ik op het moment 38 weken zwanger van de eerste en inmiddels 30 kg aangekomen. Voor mijn zwangerschap had ik maat 36 en ik sportte ik veel..Nu is lopen al een hele opgave omdat mijn enkels en voeten niet gewend zijn aan die 30 kg extra lichaamsgewicht. Hoort erbij denk ik dan.. Straks weer sporten en voeding een beetje aanpassen en dan zie ik wel weer.

Reply
Sacha | Health-island.nl 7 september 2015 - 20:41

Wauw, ik heb respect voor dit artikel! Jezelf uitdagen en jezelf overtreffen, prachtig! En ik vind je prachtig! 🙂

Reply
paulina 7 september 2015 - 19:50

Jou buik haalt het niet bij die van mij, en ik hebmaar 1 kindje gehad. Trots op dat er kindje ingezeten, maar absoluut niet trots op mijn lijf. Het is niet meer in proporties.

Reply
Sylvia 7 september 2015 - 16:27

Ik zie echt helemaal niks waarvoor je je zou moeten schamen, ik hoop dat ik er zo uitzie na 3 kinderen 😉

Reply
Frederique 7 september 2015 - 15:18

Jeetje wat knap dat je dit deelt. Echt heel veel respect voor!
Hele dikke kus voor jou, x
Frederique
http://fablefrique.com

Reply
gerdien 7 september 2015 - 14:18

Meid niks te klagen .. 3 kids en dan nog heb je een goed lichaam. .. maar ik snap het wel… niemand wil striemen .. ik heb ze ook van me puberteit op me heupen en benen behoorlijk erg en ik vind het echt niet leuk… maar ja zij zo. …

En ik moet nog 6 kilo van me laatste zwangerschap 7 wkn gelede! ! Was dan ook bijna 20 aangekomen hihi

Reply
Daniëlle 7 september 2015 - 14:11

Wat dapper van je Tamara! Je mag zeker trots zijn op jezelf. Zoals je weet val ik dus heel erg af door borstvoeding, ik was dus snel weer op mn oude gewicht. Ben tevreden over mijn lichaam, maar mag wel iets dikker worden. Haha.

Reply
Danielle 7 september 2015 - 14:06

Stoer artikel! En je ziet er prachtig uit!

Reply
kaboutertuin 7 september 2015 - 13:31

Wauw je bent echt stoer! En vind je er ook prachtig uit zien hoor. Ik denk zelfs dat menigeen nog jaloers is op jouw buik 😉 Je bent een mooie, sterkte vrouw en je hebt drie prachtige kinderen. Meer kan je je niet wensen toch?
xxx

Reply
martina 7 september 2015 - 12:46

ik vind het gewoon heel stoer dat je hierover schrijft! dit soort veranderingen vond ik ook heel spannend. met 32 weken zwangerschap was ik al 20 kilo aangekomen. helaas heb ik mijn kindje iet tot 38-40 weken kunnen dragen en ben ik 6 weken te vroeg bevallen. daardoor heb ik wel wat leuk gehad met het rekken van mijn huid, maar een keizersnede was/is ook al een flinke aanslag op het lichaam. Ik vind het ook moeilijk sommige veranderingen te accepteren, maar tegelijkertijd ben ik ook heel trots!

Reply
Lin 7 september 2015 - 12:41

Super knap dat je het deelt omdat je het toch heel spannend vond, maar je ziet er hartstikke goed uit en na 3 zwangerschappen en dat terwijl Lauren nog maar 3 maandjes is!!

Reply
Janneke 7 september 2015 - 12:23

Ik vind dat je er heel goed uitziet! Wat goed dat je dit deelt, ondanks dat je het zo moeilijk vond om te delen!

Reply
Esther 7 september 2015 - 11:28

Mooi! En heel herkenbaar ook. Ik heb heel veel moeite gehad met het accepteren van mijn strepen, en die op mijn borsten vind ik het ergst. Maar hee, kijk wat voor prestatie mijn lichaam heeft geleverd 🙂 Ik heb soms nog steeds moeite maar het was het helemaal waard!

Reply
Carlijn 7 september 2015 - 11:23

Je bent een prachtige mama! Schijt aan die striae (ja sorry hoor), je hebt drie geweldige kinderen op de wereld gezet, dat is wat er toe doet. Ik vind je er sowieso super uitzien na drie zwangerschappen hoor. Zelf ben ik 2,5 maand geleden bevallen van een tweeling, mijn buik zit onder de striae en hij is heel slap en flubberig terwijl ik daarvoor een sixpack had. Ik zit nu nog 2 kilo boven mijn oude gewicht, ik sport veel en eet gezond. Maar ja, die buik zal nooit meer zo worden. Jammer dan, ik ben tevreden, net als jij 🙂

Reply
vandana 7 september 2015 - 11:12

Ik vind je heel mooi. Wees blij dat je gezond bent en gezonde kids hebt.

Reply
Malou 7 september 2015 - 11:10

Heel mooi artikel! En inderdaad, schamen is nergens voor nodig. Je ziet er trouwens ook hartstikke goed uit!

Reply
Jennifer 7 september 2015 - 10:50

Dapper dat je dit deelt hoor! Mijn lichaam is eigenlijk nog steeds wel slank, alleen heb ik er toch wel bredere heupen aan over gehouden en een slappere buik. Als ik dat eraf zou willen dan moet ik écht flink gaan sporten en daar heb ik op dit moment de motivatie nog even niet voor, gewoon ook omdat het me eigenlijk niet dusdanig stoort dat ik er niet tevreden mee ben. Natuurlijk wel eens onzeker, maar met de juiste kleding kun je jezelf slank kleden, ik hoef niet met een blote buik over straat.

Reply
Bregje 7 september 2015 - 10:36

Je bent een toppertje! Petje af voor je eerlijkheid en ik vind je prrachtig! X

Reply
maai 7 september 2015 - 10:33

Wat super goed dat je dit deelt. Mijn lijf ziet er ook zo uit na drie zwangerschappen. Ik voelde me in de zwangerschappen heel wisselend. Ik vond mijn buik heel mooi maar de rest vreselijk. Daar heb ik zo’n naar gevoel over. Als ik nu zwangere vrouwen zie lopen, heb ik er spijt van dat ik niet super trots rond liep. Ik ben nog steeds niet blij hoe ik er uit zie. Het gaat wisselend. Ligt aan hoeveel ik heb geslapen en de hormonen. Maar ben er mee bezig 🙂 Vind jouw foto’s trouwens super mooi! liefs

Reply
Charlotte 7 september 2015 - 10:33

Je ziet er prachtig uit!

Reply
priscilla 7 september 2015 - 10:30

Je mag trots zijn op je lichaam, je hebt 3 prachtige kinderen gekregen! Zelf beval ik pas in november.. maar door alle hormoon kuren (om zwanger te worden) ben ik wel al 25 kilo aangekomen. Daar heb ik ontzettend veel moeite mee momenteel. Zeker omdat ik nu niet weet hoe dat er na de zwangerschap uit gaat zien..

Reply
Stacey 7 september 2015 - 10:01

Niks aan de hand met je lichaam! Je ziet er heel goed uit voor 3 maanden na de zwangerschap! Ik moet zelf nog iets minder dan 3 weken en hoop dat ik na 3 kinderen ook zo mooi terug mag veren. Dit wordt m’n eerste.

Liefs stacey

Reply
Odile 7 september 2015 - 09:46

Wat stoer dat je dit zo deelt, ik durf het niet hoor! Het klinkt allemaal super herkenbaar: nooit de slankste geweest en aan de ene kant trots op wat het vrouwelijk lichaam voor elkaar krijgt maar stiekem ook de haat richting datzelfde, veranderde lichaam. Maar echt, ik hoop dat ik er net zoals jou uit zie na 3 kids!

Reply
Geertje - Stay At Home Mama 7 september 2015 - 09:32

Je mag trots zijn op jezelf en je lijf! 3 prachtige kindjes groot laten groeien en er dan zo nog uit zien!!

Reply
Elianne 7 september 2015 - 09:29

Wauw Tamara! Heel stoer bikkel! Je lichaam heeft je prachtige kinderen gegeven en ik vind dat je niet mag klagen! Vind het heel erg mee vallen je Ziet er goed uit ?.

Reply
Evi 7 september 2015 - 09:17

Ik heb zelf 2 kindjes, 3 & 4. Heb gelukkig nooit geen struemen gehad maar was wel lang ontevreden over mijn lichaam. Ik kon me niet meer sussen met het gedachte dzt het oke was want ik was toch een mama. Ik heb het afgelopen jaar super hard getraind en viel maar liefst 17kg af. Dit jaar werk ik eraan om strakker, sterker te worden. Je lichaam is iets heel geks maar je moet doen waar je zelf gelukkig van word. Ik vind het heel knap van je dat je dit deelt.

Reply
tineke 7 september 2015 - 09:15

Ik vind je heel stoer dat je dit deelt! En daarbij vind ik je een prachtig lichaam hebben (oké, dit klinkt ietwat vreemd, hahaha), ook voor iemand die geen kinderen gehad zou hebben.. Ik kan er alleen nog maar van dromen 🙂

Reply
Jess 7 september 2015 - 09:03

Als mijn buik er zo kan uitzien na drie zwangerschappen zal ik dolgelukkig zijn! 🙂 mijn buik staat nu al zo VOO met striemen, en dat na 1 zwagerschap en ik ben er ng niet. Heel moedig om dit te delen!

Reply
Esther 7 september 2015 - 08:41

Je bent prachtig zoals je bent! Al weet ik van mezelf dat je het niet geloofd als anderen dat zeggen 😉
Ik woog 87 kilo toen ik zwanger raakte en het was voor het eerst in 35 jaar dat ik trots was op mijn lichaam want er groeide een mensje in mijn buik.
Nu 6 maanden moeder en veel loshangend vel… ik ben gaan sporten en mijn doel is; volgend jaar zonder schaamte met mijn dochter naar het zwembad ☺
Fijn en herkenbaar om je blog te lezen!

Reply
angelique 7 september 2015 - 08:41

Prachtig geschreven! Mijn lichaam is enorm veranderd. Ik viel na mijn zwangerschap ineens 30 kilo af inclusief de 10 die ik maar aankwam tijdens de zwangerschap en werd een dun scharminkel. En sinds vorig jaar zijn die 20 die ik al had er ineens weer bijgevlogen en nog is het niet goed. Ik denk dat wij vrouwen nooit blij zullen zijn maar wat ons lichaam heeft gedaan kan een man nooit!

Reply
Nicole 7 september 2015 - 08:38

Wauw een enorm mooie buik hoor e zeker om trots op te zijn!
Hier echt een buik die ik verafschuw.

Reply
Cassandra 7 september 2015 - 07:55

Ik ben ook eigenlijk altijd wel een vollere vrouw geweest en vlak voor de zwangerschap was dat ook akkoord. Ik was afgevallen van maat 44 naar 36/38 en was dol gelukkig. Nu na de zwangerschap ging ik ook vol goede moed sporten en gezond eten maar het lijkt alsof het hele diëten niet meer vol te houden is, laat staan het sporten. Op dit moment ben ik dus een dikke vette jojo.. Ik kan de balans nog niet echt goed vinden in het moederschap en gezonde voeding/sport

Reply
Angela | Great Body & Skin 7 september 2015 - 07:44

Ik vind je er mooi uit zien hoor meid! Iedereen heeft wel dingen die ze minder mooi vindt aan zichzelf. Oplossing: geen aandacht aan besteden, niet naar kijken, wel de aandacht op de punten leggen waar je tevreden over bent. En inderdaad: je lichaam is 3x een fabriekje geweest. Wat maakt het ook eigenlijk uit hoe je lichaam er na 3 mooie kids uit ziet? Is natuurlijk heel makkelijk praten en het brein zegt natuurlijk heel wat anders, dat snap ik. Hoop dan ook dat je met relaxt sporten en eten tevreden kunt zijn over je lijf.

Reply
Priscilla 7 september 2015 - 07:29

Dat zijn strepen die je met trots moet dragen.
Strepen van een TIJGER!
Het is niet wat 3 kinderen. Wauw.
je bent een topper die een top prestatie geleverd heeft.
Je ziet er goed uit. En wat andere denken jammer dan!

Reply
Saskia 7 september 2015 - 07:28

Mooie post en prachtige mama.

Reply
Bien 7 september 2015 - 06:41

Wat goed dat je dit deelt. En je ziet er goed uit hoor! En inderdaad, je lichaam heeft drie prachtige kinderen op de wereld gezet, wat is er nou mooier dan dat! Maar ik herken het gevoel van niet lekker in je vel zitten wel heel erg hoor, ik wil nog graag mijn laatste zwangerschapskilotjes kwijt en weet zeker dat het dan allemaal net even wat lekkerder aanvoelt weer.

Reply
Angela 7 september 2015 - 06:21

Als eerste: je hoeft je echt nergens voor te schamen!
Maar ik snap het wel, ik heb zelf ook drie kinderen en het is gewoon een aanslag op je lijf.
En je zegt het heel mooi: die strepen staan voor de liefde!!!
Zelf was ik ook zwaarder dan ik ooit was na de 3e. Ben nu wel druk aan het sporten en dieten en dat gaat gelukkig goed, want ookal ben ik trots op wat mijn lijf tijdens de zwangerschappen gepresteerd heeft, ik voelde me echt heel rot over hoe ik eruit zag. Ben nu nog steeds niet slank (en dat hoeft ook niet), maar ik voel me 100x beter.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.