Mijn leukste vakantie tot nu toe.

by Tamara

Nu het weer wat mooier weer wordt lijkt het me heel erg leuk om eens terug te kijken op de leukste vakanties die ik tot nu toe heb meegemaakt. Ik ben niet echt naar hele spannende landen geweest en ik heb ook geen hele bijzondere vakanties gehad. Maar ik ben wel een aantal keren op vakantie geweest waar ik nu nog heel goed op terug kijk! Kijken jullie mee?

Mijn allerleukste vakantie tot nu toe.

Toen Richard en ik net bij elkaar waren zijn we samen een weekje naar Turkije geweest. Mijn vader vond het niet zo’n geweldig idee dat zijn 15 jarige dochter met een jongen van 20 naar het buitenland zou gaan, maar na Richard ontmoet te hebben ging hij toch overstag. We verbleven toen in een heel goedkoop hotel op logies basis en hadden een ontzettend leuke week. Voor mij was het de eerste keer Turkije en er zouden nog vele keren volgen. Want het jaar daarna boekten we nog een keer een vakantie samen. Naar hetzelfde hotel, maar dan een maand land. Ja mensen, we gingen een maand lang in een hotelletje in Turkije zitten. En het was de meest geweldige vakantie die we samen gehad hebben. Ik weet nog dat we samen in het vliegtuig zaten, dat we in Turkije op het vliegveld aankwamen en dat ik het vliegveld daar zo gek vond. Voor wie wel eens in Bodrum is geweest, je snapt vast wel waar ik het over heb, het is net een grote sporthal ofzo. Ik weet ook nog dat we heeeel erg lang moesten wachten op ons Visum. Een handige tip voor wie nog naar Turkije gaat dit jaar. Je kunt tegenwoordig heel erg makkelijk via internet je visum voor Turkije aanvragen. Dan heb je hem zo in je mail en hoef je hem alleen mar even uit te printen.

Ik had er de eerste keer niet helemaal rekening mee gehouden dat ik moest betalen voor een visum. Maar je moest hem toen kopen op het vliegveld en het was volgens mij iets van 15 euro? Sinds 2014 is het niet meer mogelijk om op het vliegveld een visum te kopen en dus is de makkelijkste optie om dat online te doen. Hoe duur een visum is, verschilt per land. Bij sommige landen is een visum heel erg duur en bij andere landen juist heel goedkoop. Hier lees je meer over de kosten van een visum Turkije.

We hebben tijdens die vakantie best wel veel uitstapjes gemaakt. We zijn onder andere naar Efeze geweest. Dat is een hele oude stad die ze hebben opgegraven. Heel erg indrukwekkend om te zien hoe ontwikkeld mensen zo lang geleden eigenlijk al waren. Ik vond het zo gek om te zien dat ze bijvoorbeeld al riolering hadden en gewone toiletten! Ook hadden ze daar een heel groot amfitheater. Daarnaast zijn we een aantal keren op een boottocht rond het schiereiland geweest en ook naar Dalyan. Een maand lijkt heel erg lang, maar hij was eigenlijk zo om en het was best lastig om weer een beetje te wennen toen we weer thuis kwamen.

Het was ook meteen de laatste keer dat we zo lang op vakantie geweest zijn. We zijn daarna nog twee keer naar Turkije geweest en daarna raakte ik zwanger van Maxim en sindsdien zijn we niet zo vaak meer in het buitenland geweest.

Wat is jouw favoriete vakantie ooit?

Dit is een gesponsord artikel.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.