Mijn eerste jaar als moeder van 3.

by Tamara
het ideale leeftijdsverschil

Nog maar iets meer dan een maand en dan is mijn jongste kind 1 jaar. Dit betekend dat er voor mij definitief een einde komt aan de laatste keer dat ik een baby in huis heb. Afgelopen jaar was mijn eerste jaar als moeder van 3. Een ontzettend druk, chaotisch maar vooral ontzettend leuk jaar waarin ik ontzettend genoten heb van het moederschap en weer ontzettend veel geleerd heb! Graag neem ik jullie mee in mijn eerste jaar als moeder van 3.

Mijn eerste jaar als moeder van 3.

 39+9 van Lauren

39+6 van Lauren

Voor de bevalling.

Ik heb me in mijn zwangerschap meerdere malen afgevraagd hoe ik dat ooit zou moeten gaan redden als moeder van 3 kinderen onder de 5. Zoals mijn vaste lezers wel weten, kwam Lauren een beetje als een verrassing en dus heeft het me wel behoorlijk wat tijd gekost om eraan te wennen dat ik straks moeder van 3 zou zijn. Vaak maakte ik me wel zorgen, zowel Maxim als Floris had behoorlijk wat aandacht nodig en zeker met alle gebroken nachten nachten die we nog hadden, vroeg ik me af hoe het ooit goed zou komen.

Waar ik me ook een beetje zorgen over maakte, was of de jongens haar wel leuk zouden vinden. Maxim en Floris zijn twee handen op 1 buik en zijn de allerbeste vriendjes, daar kom je niet zo makkelijk tussen en zeker niet als je een meisje bent. Daar kwam nog bij dat Floris best wel heel erg jaloers aangelegd was en ik was bang dat hij zch buitengesloten zou gaan voelen.

image

De eerste maanden.

Na een vlotte bevalling kwam Lauren mee naar huis en zodra de jongens binnenkwamen, waren ze haar helemaal aan het bewonderen. Ze overlaadden haar met kusjes en knuffels en ze hoorde er echt meteen helemaal bij. Er was bij geen van beide sprake van jaloezie, ze vonden hun zusje meteen heel erg leuk en vooral Floris verbaasde me echt. Hoe goed hij zijn rol als grote broer opgepakt heeft vind ik nog steeds heel erg knap.

Natuurlijk was het wel heel erg wennen die eerste maanden. Je hebt twee zoons die zich prima kunnen redden en dan heb je ineens weer een baby die niet echt in het ritme meegaat en nog volledig van jou afhankelijk is. Lauren was gelukkig een redelijk makkelijke baby, alleen had ze een nogal belabberd gevoel voor timing. Zo begon ze bijvoorbeeld altijd net te huilen als ik stond te koken en werd ze wakker als ik net onder de douche stond.

Ook vond ik het lastig om mijn tijd eerlijk te verdelen tussen alledrie. Toen Lauren er nog niet was ging ik regelmatig even met 1 van beide jongens wat leuks doen en met een baby erbij is dat toch wat lastiger.

Maar naar mate ze ouder werd, ging het steeds een stukje beter. Ze draaide steeds meer mee in ons ritme, werd wat zelfredzamer en huilde steeds minder!

image

Hoe het nu gaat.

Lauren is nu bijna 11 maanden en ik kan me het echt niet meer voorstellen hoe het zonder haar was. Het is een heerlijk kind, ontzettend ondeugend en ik lig regelmatig helemaal in een deuk om haar. Door haar broers word ze op handen gedragen en ik kan er intens van genieten als ik ze met zijn drietjes heerlijk in bad zie zitten of als ze samen lekker aan het spelen zijn. In plaats van twee broers en een zusje is het echt een drie eenheid en Lauren heeft met haar beide broers een hele goede band. Als ze rustig wil spelen of knuffelen gaat ze naar Maxim en als ze iets aan het uitvreten is doet ze dat samen met Floris. Heel grappig om te zien.

Ik kan wel zeggen dat ik helemaal gewend ben aan het hebben van drie kinderen. Ja het is heel erg druk en door alle gebroken nachten ben ik vaak dood en dood op. Maar och, het is zo waanzinnig leuk! Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst brengt!

 

Misschien vind je dit ook leuk

12 comments

Kirsten 3 mei 2016 - 16:33

Ik denk dat het heel logisch is dat je op voorhand een aantal vragen had die door je hoofd spookten.. Wij hebben nog maar 1 kindje, maar ik denk dat ik mij die vragen al zou stellen mochten we beslissen dat er een tweede komt..

Reply
Eline 3 mei 2016 - 11:33

Aww goed om te horen dat het allemaal zo lekker gaat met drie kinderen. Vind het nog steeds superknap van je, want 3 kinderen is echt druk hoor (vind eentje al druk zat haha). Ook fijn dat haar broers zo gek zijn met jullie mooie meisje, heel belangrijk!!

Reply
Miranda 3 mei 2016 - 10:22

Leuk om te lezen! In het begin met 2 vond ik het soms best pittig, kan me met 3 voorstellen dat je soms helemaal met de handen in t haar zit… Ik denk dat er hier nog wel meer kindjes komen, maar als het aan ons ligt met iets meer tijd ertussen dan nu ?
Klein puntje van ‘kritiek’: er staan vaak best veel spelfouten in je artikelen… Lees je ze nog na, of heb je hier gewoon moeite mee? Als dat zo is zou ik je best willen helpen als je dat zou willen. Vind je artikelen altijd erg leuk om te lezen en als ze dan ook nog foutloos zouden zijn zou het helemaal top zijn ?

Reply
Marjon 3 mei 2016 - 09:46

Heerlijk om te lezen dat het zo goed gaat met jullie! Als ik je drie kindjes zo samen zie, word ik een beetje jaloers! Ook voor later heel leuk met kerst en verjaardagen etc 🙂 veel liefs, Marjon

Reply
Selina 3 mei 2016 - 09:43

Ik ben ook onverwacht zwanger geraak van ons derde kindje ( nu 34 weken zwanger) en nog steeds besef ik het niet. Paniekerig af en toe hoe en wat met de liefde voor haar en de liefde van mijn kinderen hoe ik dat doe en ga zo maar door. Jou blogpost over je kinderen maken mij elke keer een stukje rustiger. Dankjewel x

Reply
Inge 3 mei 2016 - 09:07

Wat mooi geschreven! Ik zag de titel van de blog op een andere blog en was meteen nieuwsgierig. Wij hebben een zoontje van 13 maanden en ik zou heel graag drie kinderen willen. Mijn man vindt twee wel genoeg 😉 dus we zien wel hoe het loopt. Het lijkt me prachtig, ik kan me helemaal voorstellen hoe je kan genieten van zo’n drie eenheid, zeker als die kleine meid door haar grote broers op handen gedragen wordt… fijn dat ze zo goed opgenomen is door ze. Ik wens je alvast een fijne moederdag!

Reply
Michelle 3 mei 2016 - 09:06

Wat mooi dat je kinderen zo’n fijne band met elkaar hebben! Lijkt me als moeder heel fijn om te zien. Ik had dat met mijn kleine broertje ook, en dat is tot de dag van vandaag niet veranderd. Petje af hoor voor hoe je alle ballen in de lucht houdt!

Reply
Marijke 3 mei 2016 - 08:32

Pfooeee 3 kleine kids, pittig hoor. Knap dat je naast de opvoeding ook nog je site zo draaiende houd. Topper!

Reply
Charlotte 3 mei 2016 - 08:15

Wat gaat het toch snel inderdaad! En ik vind het knap hoor, drie jonge kindjes. Ik zou het je niet nadoen…

Reply
Nicole 3 mei 2016 - 08:11

Wat vliegt de tijd! Petje af hoor, zorgen voor drie kids. Ik vind eentje al heel wat haha!

Reply
Merel 3 mei 2016 - 07:36

Wat leuk dat haar broers zo gek op haar zijn.

Het begin is best overweldigend, vond ik (2 binnen een jaar), maar als alles draait zo bijzonder om te zien allemaal. Vooral die onderlinge band. Mooi stuk!

Reply
Channa 3 mei 2016 - 07:20

Wat is het snel gegaan zeg! En wat fijn dat het zo goed gaat met jullie en dat Lauren twee grote stoere broers heeft. Hopelijk zijn de gebroken nachten snel voorbij!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.