Mijn babboe bakfiets!

by Tamara

Ok stiekeme bekentenis, ik heb nog nooit met mijn jongens gefietst. Tenminste niet op een gewone fiets! Deels omdat ik het gewoon eng vind, maar ook omdat ik het veel fijner vind om te lopen! ( dat ik een onhandige stuntel ben, daar praten we maar even niet over.)

Dus toen we Maxim inschreven voor een school die toch even te ver was om te lopen moest er naar een oplossing gezocht worden! En die vonden we in de babboe bakfiets!

Na heel veel reviews te hebben gelezen en veel soorten fietsen te hebben vergeleken kozen we voor de babboe big. Dit is een driewieler met een hele grote bak die plaats bied aan 4 kindjes. Ideaal dus met een derde op komst!

image

Ik heb deze fiets nu 3 maanden en heb hem al heel veel gebruikt. Echt wat is hij ideaal! Ik heb hem gekocht met een peuterschaal, babyschaal , kleuterzitje en een extra kussenset. Eerst hebben Maxim en Floris een hele tijd in het kleuterzitje en de peuters schaal gezeten, maar omdat Floris echt wat te groot werd voor de peuterschaal heb ik onlangs de kussenset op het bankje gedaan.

 

Bakkie vol! Zoals je ziet laad ik de fiets altijd behoorlijk vol! Floris zat hier nog in de peuterstoel en Maxim in de kleutersit!

Bakkie vol! Zoals je ziet laad ik de fiets altijd behoorlijk vol! Floris zat hier nog in de peuterstoel en Maxim in de kleutersit!

Wanneer de jongens naast elkaar zitten is er nog meer dan genoeg ruimte voor een buggy ( wij hebben een quinny zapp) en een grote boodschappentas. Ideaal al die ruimte! Straks als de baby er is, zijn er diverse manieren om de baby ook mee te nemen. Bijvoorbeeld in een babyschaal met verkleiner, maxicosi op de babymee of in een draagdoek.
Om eerlijk te zijn keek ik wel wat op tegen het ‘leren’ fietsen op deze fiets. Maar het is me ontzetten meegevallen. Eigenlijk is het allergrootste verschil dat je wanneer je stuurt een hele bak hebt die meebeweegt ipv alleen een stuur. Ook fietst het niet echt veel zwaarder dan een gewone fiets, alleen met tegenwind is het even flink doortrappen omdat je veel wind vangt!
Het scheelt natuurlijk ook behoorlijk dat de fiets 7 versnellingen heeft, ik heb hem meestal in zijn 6 staan.

7 versnellingen! Maar omdat ik wel wat wil trappen heb ik hem altijd in zijn 6 staan!

7 versnellingen! Maar omdat ik wel wat wil trappen heb ik hem altijd in zijn 6 staan!

Nog een voordeel van deze fiets is dat je kinderen ( wanneer je de kap erop hebt) altijd uit de wind en lekker droog zitten. Ik heb 2 kappen bij de fiets. Een groene voor de winter, die ook echt waterdicht is en een rode voor de zomer die wat luchtiger is, maar waarmee ze toch niet in de volle zon zitten.

Met de kap die ik er bij slecht weer op heb.

Met de kap die ik er bij slecht weer op heb.

Vaak krijg ik de vraag of ik niet liever de elektrische variant had gehad, maar om eerlijk te zijn vind ik het ( zelfs met heeeele dikke zwangere buik) best te doen zo. Ik ben dan niet supersnel, maar het is echt niet zwaar trappen!

Dus mocht je het nog niet doorhebben, ik ben enorm enthousiast over deze fiets! Ik zou ook echt niet meer zonder kunnen en denk dat we straks met zijn viertjes gezellig nog heel wat tochtjes gaan maken!

image

Zoals je ziet bevalt het mijn jongens ook prima! Hahaha!

Heb je nog vragen over deze fiets? Stel ze gerust! Er zijn de komende tijd ook he veel testdagen! Deze kun je vinden op de site van Babboe!

 

Misschien vind je dit ook leuk

11 comments

Elles 30 mei 2020 - 17:10

Wij hebben bij gebruikte bakfietsen.nl een Babboe big gekocht met 7 versnellingen, niet elektisch voor onze honden met een bankje voor 2 (klein)kinderen. Het is erg moeilijk om te sturen enwe denken er aan hem met verlies te verkopen.

Reply
Simone 24 april 2016 - 09:12

Ik zit al zo lang aan het twijfelen om er een aan te schaffen. Maar hij zou hier meer voor de lol zijn dan echt heel nuttig. Het kdv zit 100 meter verderop. Maar ik zou dan op de fiets door willen rijden naar mijn werk, 4 km ongeveer. Rijd de bak ook nog prettig zonder het gewicht van de kinderen erin?

Reply
Jodi - liefthuis 23 april 2016 - 09:43

Zo jammer dat een bakfiets bij ons niet achterom kan, want anders had ik ook zeker een bakfiets gewild.
Het ziet er super handig uit, met alles wat je mee kan nemen en dir slapende mannetjes voorin die laten me smelten.

Reply
Jacolien 22 maart 2016 - 09:54

Ik heb een elektrische Babboe Big 92e hands) en ben er erg tevreden over! Ik moet altijd een heuveltje op over het spoor en dat is al zwaar. om dan ook regelmatig een dijk op te fietsen dan ben ik de ondersteuning echt dankbaar 🙂 Ik dacht eerst, elektrisch is voor luie mensen maar hij ondersteunt alleen als je minder dan 15km per uur fietst. En niet trappen is geen ondersteuning. Ik vind het echt ideaal en ben blij met mijn elektrische, waarbij je ook de ondersteuning uit kunt zetten. Ik probeer alsnog zonder ondersteuning te fietsen maar dat is zwaar. Ik raad dus iedereen een elektrische aan!

Reply
Sonja 25 april 2015 - 21:37

Ik heb er sinds kort ook een, en -moet net zo eerlijk zeggen- nog niet op gefietst..eerst moet ik nog peuterschalen komen en dan ga ik met de twins ook op stap.. of ehh fiets dan

Reply
Famizo 23 april 2015 - 21:02

Fijn je review! Ik moet elke dag mijn dochter best ver brengen met de bus maar die heeft vaak vertraging dus das best irritant. Ik zit nu elke keer een bakfiets te zoeken op internet maar mijn man denkt dat het te zwaar is met 2 kinderen maar het lijkt me zo gezellig juist!

Reply
Tamara 23 april 2015 - 22:45

Nou echt! Dan kan ik je aanraden naar 1 van de testdagen te gaan, want hoewel het even wennen is, het is echt niet zwaar! Ik heb zelfs et 3 kinderen in de bak gefietst en het was prima te doen!
En inderdaad! Het is zoooo gezellig!

Reply
Gwen 23 april 2015 - 15:35

Heerlijk he! Ik ben ook zo dol op die van ons! Hier ook geen elektrische, hoewel die er misschien wel komt omdat manlief dat kan via Fietsplan op zijn werk – kost het ons dus niks 😉 Oh en met de maxicosi zit ie wel echt megaan vol en kunnen de oudste twee hun voeten niet meer kwijt. De babyschaal is wel prima te doen met een kindje er tegenover 🙂

Reply
Tamara 23 april 2015 - 19:30

Ohhh dan is het nog wel te doen idd! Ik vond zelf een elektrische niet nodig omdat ik gewoon over een hele lange vlakke weg rijd. Dus dat trapt al makkelijk haha., maar als hij gratis is! Gewoon doen! Haha!

Ik moet waarschijnlijk iets van 2 of 3 weekjes overbruggen tot aan de zomervakantie en twijfel nog even hoe ik dat moet doen. Want die babyschaal is ook pas vanaf 8 weken.

Reply
Daniëlle 23 april 2015 - 14:54

Ooooh, wat fijn deze review! Zodra wij verhuist zijn willen wij ook een bakfiets kopen, en hadden precies deze in gedachte. Alleen mijn man vindt dat ik een elektrische moet kopen, maar zo te lezen is dat dus niet perse nodig. Haha. Leuke blog!

Reply
Tamara 23 april 2015 - 14:55

Hahaha! Nee ik vind een elektrische stiekem een beetje onzin. Het is echt prima te doen! Tenzij je natuurlijk hele tochten over heuveltjes enzo moet!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.