Mijn allergrootste baby miskopen.

by Tamara
baby miskopen

Ach iedereen doet wel eens miskopen toch? Ondanks dat ik meestal wel redelijk goed nadacht over of ik iets wel echt nodig had en zou gebruiken, had ik alsnog een heleboel baby miskopen, dingen die ik echt echt écht moest hebben maar nooit gebruikt heb! Wat dan precies die miskopen waren vertel ik vandaag!

Mijn allergrootste baby miskopen.

Een babyhangmat.

De miskoop der baby miskopen was echt een artikel wat ik moest en zou hebben, maar echt nooit gebruikt heb. Sterker nog, ik heb hem met de prijskaartjes er nog aan laatst aan de buurvrouw gegeven. Het idee is superleuk hoor, je hangt dat ding in de box, legt je baby erin en baby kan heeerlijk schommelen en slapen. In de praktijk moet je eerst de box naar beneden doen, vervolgend je wurmende en wriemelende baby erin leggen en dan erbij blijven tot hij misschien ooooit gaat slapen. Kortom, niet handig!

Babyschoenen.

Nog iets dat ik de categorie ‘echt niet handig’ valt zijn babyschoenen en laat ik nou net bij Maxim een uitgebreide schoenverzameling opgebouwd hebben voordat hij überhaupt geboren was. Waarom ik ze niet aangedaan heb? Nou ten eerste vond ik het best wel zielig om zo’n klein iniminie voetje in zo’n oncomfortabele schoen te wurmen, ten tweede is het nogal lastig om die schoenen aan te krijgen en ten derde, dan heb je die krengen eindelijk aan, gaat er een voet in dat mondje en hoppa! De schoen is weer uit!

Luieremmer.

In theorie is een luieremmer best handig. Je koopt een luieremmer met zo’n cassette, propt je luiers in de emmer en als hij vol is gooi je hem gewoon weg. In de praktijk zijn die cassette’s heel duur en hoe goed je ook aan dat ding draait, op den duur gaat hij toch altijd nog stinken voordat hij vol is! Je hebt natuurlijk ook van die luxe luieremmers waar je vuilniszakken in kunt doen, maar aangezien die dingen 100 euro zijn, gooi ik vieze luiers nu gewoon in van die plastic boodschappentassen en aan het einde van de dag mik ik de zak weg.

 

Onhandige babykleding.

Wie heeft er ooit bedacht dat het handig is om babykleding te maken met knoopjes op de rug? Dat is toch gewoon ontzettend sneu? Lauren heeft ook wel een paar van die shirtjes met drukknoopjes op de rug, maar ik had ook een shirtje gekregen waarbij er dus gewoon echt gewone knopen op de rug zaten. Niet handig.. dus!

Ook kleding met veel ritsen vind ik niet fijn bij een kleintje en waarom ik ooit het idee had dat ik mijn babyjongetje vast wel alleen maar overhemdjes en spencertjes aan zou doen? Geeeen idee! Leuk staat het wel, maar of je je baby er een plezier mee doet? Van die lekkere zachte stofjes zijn toch veel fijner?

Mensen die mij goed kennen weten dat ik stiekem niet zo’n doorzetter ben. Ik stort me meestal ergens helemaal in om dan te bepalen dat het niks voor mij is en dan stop ik er meteen weer mee. Zo was het ook met borstvoeding geven. Ik stapte er ooit in met : ‘Ach, van borstvoeding naar flesvoeding overstappen is makkelijker dan andersom’ maar ik kocht voor de zekerheid wel een heleboel verschillende flesjes voor als het niet zou lukken.. Oké, oké ik vond al die gekleurde flesjes stiekem ook gewoon schattig! Maar borstvoeding geven scheen bij mij suuuupermakkelijk te gaan en  ik heb 3 kinderen die niet willen drinken uit een fles, dus allemaal voor niets gekocht

Hetzelfde met speentjes, ik vond speentjes bij kleine kindjes ontzettend schattig staan en ik hoorde van iedereen dat ze ook nog eens reuze handig zijn! Nou laat ik nou 3 kinderen hebben die absoluut niet zo’n stuk plastic in hun mond willen hebben, dus mam.. Dikke pech! Zit je met je ‘I Love Mommy’ speentje. Niet dat ik het achteraf heel erg vond hoor haha.

Flanellen luiers en navelbandjes.

Dan kom ik bij mijn laatste baby miskopen punt en dat is ook het punt waarvan ik het dus echt niet snap dat het nog steeds op elke uitzetlijst staat. Ik heb het over flanellen luiers en navelbandjes. Nadat Lauren geboren werd vorig jaar en ik ze na 3 kinderen nog steeds nergens voor gebruikt had, heb ik de navelbandjes weggegooid en de luiers als poetsdoek gebruikt. Zijn ze tenminste nog eens ergens nuttig voor!

 

Heb jij ook baby miskopen gehad? Had jij bijvoorbeeld een kinderwagen die helemaal niet handig bleek of een kledingsetje wat je baby totaal niet stond? Wat zijn nou jou allergrootste baby miskopen? Ik lees het graag bij de comments.

 

Misschien vind je dit ook leuk

30 comments

Margreet 9 augustus 2017 - 09:06

Wat dachten jullie van een flessenwarmer? Borstvoeding opwarmen mag niet in de magnetron wel in een flessen warmer
Nou je zult maar een hongerige huilbaby hebben en je zet dat ding aan fles erin supper makkelijk toch???
Uhhh nou nee 20 min verder wat echt een eeuwigheid is met een huilende baby is dat flesje nog niet lekker op tempratuur kortom beter water koken ent daar in doen sneller makkelijker en goedkoper wat was dat een mis koop zeg

Reply
Mirjam 7 augustus 2017 - 21:36

Prachtige babypakjes, maar allemaal veel te warm. Er was een hittegolf en zelfs alleen een rompertje was al erg warm. Veel babykleding heb ik ongedragen weg moeten doen, want binnen een maand zit je alweer in de volgende maat. De kruik heb ik eigenlijk bij geen van mijn kinderen gebruikt (allemaal geboren in mei). Spenen wilde ze ook alledrie niet. Ik koop babykleding voor een kraamcadeau bewust voor het jaar erop. Zit je in het goede seizoen en voor die leeftijd heeft men nog helemaal niets gekocht. Ook een wiegbak of dure kinderwagen adviseer ik niet te kopen. Omdat anderen geadviseerd hadden direct bij het eerste kind een echt goede wagen te kopen, hadden wij een duur merkexemplaar met alles erop en eraan aangeschaft. Daar kun je lang mee doen, ook voor je toekomstige kinderen, werd er gezegd. Onze zoon wilde met 3 maanden al rechtop zitten! Hij bleef zichzelf optrekken, wilde zitten en de wereld om hem heen kunnen bekijken. Ondanks het advies om een kind niet voor de 6 maanden te laten zitten, heb ik hem met 4 maanden toch maar laten zitten, in de riempjes leek mij veiliger dan los in de wiegbak. Wel zonde van die ontzettend dure wiegbak! Met 5 maanden stond hij en met 6 maanden liep hij… Toen ik mijn tweeling kreeg, moest ik een tweelingwagen kopen en kon ik de hele kinderwagen niet meer gebruiken. Ik heb dus geen dure wagen meer gekocht, maar gewoon een simpele dubbele buggy met daarbij wiegnestjes voor de eerste maanden. Dit is heel goed bevallen en stukken goedkoper. Babypakjes uit een stuk paste eigelijk nooit. Mijn kinderen hadden kennelijk lange lijfjes. Paste het lijfje, waren de mouwtjes en beentjes weer veel te lang. Aparte kledingstukken vond ik veel handiger. Van de draagzak kreeg ik zo’n pijn in mijn rug dat ik hem maar 2 keer gebruikt heb, ook een draagdoek vond ik niet handig. De luieremmer vond ik wel handig, maar inderdaad wel weer erg prijzig. Hydrofiel-luiers vond ik wel weer superhandig. Om mee af te drogen of als (mega) spuugdoek.

Reply
Manouk 13 mei 2016 - 23:50

Flanellen luiers zijn gewoon hydrofiele luiers toch? 😛 Die heb ik in het begin wel vaak gebruikt en nu soms als slabber. Ik heb ook een paar hydrofiele XL luiers en die dingen zijn zo fijn! Schoentjes had ik bij mijn zoontje ook veel, maar die heb ik ook echt nauwelijks gebruikt. Dus voor onze dochter heb ik geen schoentjes. Zonde van het geld. Luieremmer hadden wij wel, gewoon een goedkope van een tientje geloof ik. In onze oude woning heb ik die nauwelijks gebruikt, want we gooiden gewoon alles gelijk in de container. Nu moeten we achterom voor de container dus dan zullen we het een dag verzamelen en dan weggooien. Hier waren de spuugdoekjes (gelukkig!) overbodig. Heb er echt een hele hoop, maar mijn zoontje spuugde bijna niet. Hij heeft een paar keer gespuugd, maar dat was in zo’n straal dat een monddoekje dat niet had kunnen opvangen haha.

Reply
Jessica 12 mei 2016 - 16:13

Grappig sommige dingen hierboven lijken me wel handig. Zo een luieremmer is denk wel makkelijk. Wie weet kom ik daar later op terug hoor haha..

Reply
Milou 12 mei 2016 - 13:11

Het zijn bij mij meer dingen die je bij de ene baby wel gebruikt en bij de andere niet, afhankelijk van het seizoen en de baby’s karakter. Zo hebben wij geen enkele keer een kruik gebruikt. Mees kon zichzelf meteen goed op temperatuur houden en het was gewoon niet zo heel koud. Maar misschien gebruik ik die wel weer bij een eventuele tweede baby!

Reply
Ineke 11 mei 2016 - 23:20

Luieremmer, zo eentje met een deksel, is juist hardstikke handig. Aan het einde van de dag de luiers hoppa in de was. Echte miskopen heb ik niet. Wel wat onbandige kleding inderdaad gekregen of via een marktplaats set verkregen. Er zaten navelbandjes in mijn gratis kraambox. Die box heb ik naar een goed doel gedaan, alleen wat kraamverband ervan gebruikt. Hydrofiele luiers zijn handig voor alles. Afdrogen, zonnescherm, spuug doek, en als luier.

Reply
Sonja 11 mei 2016 - 22:47

Vooruit aankopen. Je weet gewoon niet wanneer je baby in welke maat terecht komt. Maar ja met zwangerschapshormonen tig shirtjes gekocht. Werd het al gauw kouder en een newborn in een tshirt? Ehhh..

Reply
SaSiBeau 11 mei 2016 - 16:38

wat heb ik niet gebruikt…maatje 50 in babykleding…en echt iedereen gaf mij dat maatje, en mijn jongens hebben er nooit in gekunnen. Bij familie vroeg ik wel of ze het niet naar een maatje of 2 groter konden gaan omruilen maar bij andere…tja veel mama’s met kleine baby’s al blij gemaakt ermee

nu voor de rest de babybjord draagzak en een salopet… beide 1 keer gebruikt en dan ligt het te verstoffen

Reply
Mathiske's mama blog 11 mei 2016 - 14:39

Overslag rompers voor een baby in de zomer. Begin juli was het vorig jaar zo warm dat ze ze niet aan gehad heeft. En ze waren veel te breed. Hema is niet voor smalle baby’s.

Reply
Nienke 11 mei 2016 - 12:40

Boxpakjes met voetjes er aan waar mevrouw binnen de kortste keren niet meer in paste. Ook 100 spenen die ze niet blieft en een babyschommel waar ze niet in wilde.

Reply
Shannon Sheila 11 mei 2016 - 12:08

Onhandige babykleding! Niet fijn. Vooral de niet-elastische rompertjes heb ik echt een bloedhekel aan.

Reply
Jean 11 mei 2016 - 11:13

De wandelwagen .. zo weinig gebruikt. Als we dat van tevoren hadden geweten hadden we een buggy gekocht met een maxicosi opzet. Na 3 maanden stond de wandelwagen al in de kelder te verstoffen en voor z’n eerste verjaardag was die al via MP verpatst.

Reply
Jess 11 mei 2016 - 10:37

Het parkje (ze ligt altijd op de grond) en de baby Björn wipper (want ze ligt altijd op de grond). Het verhaal van de spenen en de schoentjes klinkt me ook bekend hihi

Reply
Jessica 11 mei 2016 - 10:14

Ik moet je zelfs toegeven dat ik mijn commode heel weinig gebruik… ik verschoon mijn dochter overal behalve boven op de commode, en het aankleden na het bad gebeurt op het aankleedkussen op de wasmachine in de douche. Enige functie van de commode nu is om luiers en kleren in op te bergen ??

Reply
Elisabeth 11 mei 2016 - 10:14

Mijn grootste miskoop was een draagdoek. Ik had hartstikke last van bekkeninstabiliteit, en die is niet meteen over als je bevallen bent. Hoe ik ooit dacht dat ik lekker mijn baby zo zou kunnen dragen weet ik niet…

Reply
Michelle 11 mei 2016 - 10:11

Navelbandjes! Ook echt! Morris is vannacht een week oud en die dingen zijn niet gebruikt. Volgens onze kraamzorg ook hartstikke achterhaald. Tot nu toe heb ik pas één miskoop en dat zijn de overslagrompers van HEMA in maat 50. Morris is een lange, dunne baby, dus qua lengte is ‘t prima, maar de rompers zijn zó breed dat hij er twee keer in past!

Reply
Angela - Mama met passie 11 mei 2016 - 09:29

Geweldig geschreven! Eerlijk gezegd kan ik het zo even niet bedenken 😉

Reply
Bregje 11 mei 2016 - 08:53

Ja die pakjes met knoopjes op de rug inderdaad! Hormonaal gedreven aankopen zijn het ?

Reply
Charlotte 11 mei 2016 - 08:28

Haha wij hadden ook zo’n hangmat, nooit gebruikt en laatst weggeven. Benieuwd eigenlijk of zij hem wel gebuiken…

Reply
Kelly 11 mei 2016 - 08:01

Owww verschrkkelijk die kleding en schoentjes! !! Of de luieremmer of luiertas of borstvoedingskleding. Waar ik nooit meer op zal besparen is de kinderwagen. Je loopt er toch erg veel mee en het is beter voor je rug

Reply
Miranda 11 mei 2016 - 07:58

Hmmmm …. De baby-hangmat was bij ons een succes ! Onze kleine dame vond het heerlijk ☺️. De luier-emmer hebben wij ook. Ik vond hem ideaal. De cassettes aankopen valt mee hoor. Ik heb een oog voor aanbiedingen ☺️. Maar met 2 in de luiers ben ik over gestapt op de luierzakjes van de Action.
De dubbele wasteil, tummy-tub, navelbandjes en buikdrager zijn hier wel ongebruikt in de kast blijven liggen.

Reply
Simone 11 mei 2016 - 07:57

Ik had een hoop broekjes gekocht met de voetjes eraan weet je wel, maar daar paste mijn dochters grote voetjes helemaal niet in.

Reply
Judith 11 mei 2016 - 07:35

De luieremmer zag ik al bij een andere moeder, ik was toen zwanger en stond onwijs te kokhalzen wat ranzig! De kleding, de hangmat lagen ook hier te verstoffen. Samen met de flessenkoker, pomp, en een hoop speelgoed

Reply
Leonie van Mil 11 mei 2016 - 07:18

Die “kleine” van mij werd groter geboren dan ze ingeschat hadden. Dus heel veel kleding was hij zo uitgegroeid en heeft hij nooit aangehad. Ook had ik een draagdoek gekocht. Best een duur ding. Ik heb er een paar keer mee staan stunten, toen heb ik dat ding in de kast gelegd en ben ik nu erg blij met mijn draagzak. Stuk praktischer.

Reply
Nicole 11 mei 2016 - 07:16

Die babyhangmat is hier ook één keer gebruikt en toen weggedaan. De luier emmer gebruiken we nog steeds overigens die vind ik.wel.heel nuttig. Wij hebben expres een emmer uitgekozen waar normale vuilniszakken in kunnen.

Reply
Kelly 11 mei 2016 - 07:12

Ik wou ook bijna de hangmat kopen maar als ik dit van jou zo lees laat ik het nog maar even haha

Reply
Mathilde 11 mei 2016 - 07:02

Ach de hele babyspullen buisiness is emotie aankoop gedrag. Wie gaat er zonder die hormonen in haar lijf nou 1200 euro aan een kinderwagen of 1000 euro aan een bedje voor een paar jaar uitgeven? Naderhand kom je tot de conclusie dat je kind in een bedje van Ikea net zo goed om 06.00 wakker was geworden. Het is er met de jaren niet beter op geworden. De woezel en pip en nijntje marketing levert kwalitatief slecht gemaakte ( lees snel geld verdienen) baby en kinderspullen die al snel in de vuilnis belanden. Ik maak een uitzondering voor Stokke. Duur maar wel kwaliteit.

Reply
Channa 11 mei 2016 - 07:00

Haha, die babyhangmat. Hier ook gehaald en echt nooit gebruikt.

Reply
Stefanie 11 mei 2016 - 07:00

Heel erg herkenbaar haha vooral de schoentjes en kleding. Schoentjes bij een baby zijn totaal niet handig. Ik was ze steeds kwijt omdat die dingen steeds uitvallen haha en een luieremmer ook gekocht maar bijna nooit gebruikt. En verder geen echt grote miskopen maar vooral dus van die kleine dingen!

Reply
Mama Lifestyle Blog 11 mei 2016 - 06:12

Een hele dure luiertas van Lief. Ik moest en zou hem hebben, maar uiteindelijk heb ik de tas maar een paar keer gebruikt. Zonde van mijn geld ☺

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.