Michelle | Wat ging ik ook alweer eten?

by Michelle

22h, Eindelijk aan de keukentafel, klaar voor mijn nieuwe bloggersavontuur. Langzaamaan keert de rust weer een beetje terug in huis. Na 3 Tip de muis verhaaltjes, enkele tranen en 20 minuten haarkriebelen is het gelukt, het prinsesje slaapt. Ondertussen staat mijn wasmachine aan, de oven hoog en bak ik na een mislukte poging nogmaals mijn cakes voor de stapeltaart van morgen. Hoewel de vrijdag mijn vrije dag is, vliegt hij altijd zo voorbij. Zo’n dag waar je al je afspraken en to-do-acties in 1 dag propt. Hoewel ik graag alles onder controle heb, ben ik van nature een heerlijk ongeorganiseerde en chaotische mama.

Wat zullen we eten?

Hoewel ik graag dingen vooruit plan qua eten is de vrijdag zo’n dag waarbij ik om 17h wegdwaal in mijn koelkast en mij niet meer kan herinneren wat ik maandag bedacht had, vandaag te gaan eten. Omdat ik dit inmiddels wel weet, is hamsteren mijn tweede natuur geworden en zijn mijn keukenlades altijd voorzien van genoeg kokosmelk, bouillonblokjes, houdbare slagroom en gepelde tomaten. Het recept van vandaag is dan ook zo’n heerlijke Michelle klassieker, een 15 minuten pasta met heel veel smaak. Vanaf nu zal ik elke vrijdag een makkelijk, snel, maar vooral smaakvol recept delen en jullie meenemen in mijn chaotische wereld vol heerlijke gerechten. Enjoy!

  • 8 kleine Trostomaatjes
  • 2 eetlepels Olie
  • Snufje Zout
  • Snufje Peper
  • 200 g Pasta naar keuze
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 250 g champignons, in plakjes
  • Snufje Zout
  • Snufje Peper
  • Snufje Paprikapoeder
  • 1 teentje Knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel Sambal (manis)
  • 1 theelepel Tomatenpuree
  • 1 Maggiblokje
  • 250 ml (houdbare) Slagroom
  • 2 takjes Krulpeterselie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de olie met de tomaatjes en bestrooi met zout en peper. Zet de tomaatjes circa 15 min in de oven. Breng een ruime pan met water aan de kook (het liefste doe ik dit via de waterkoker, dat is het snelste) en voeg een flinke snuf zout toe (je pasta moet altijd lekker zijn qua smaak, al zonder je saus). Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Spoel na met koud water, om te voorkomen dat de pasta gaat plakken. Verhit de olie in een bakpan en voeg de champignons toe. Bak in circa 5 minuten goed bruin op hoog vuur (blijven roeren). Voeg de zout, peper en paprikapoeder toe en roer door. Draai het vuur wat lager. Voeg de sambal en de tomatenpuree toe en bak nog 1 min mee. Verkruimel het Maggiblokje eroverheen en voeg de knoflook toe. Bak dit 1 minuut mee. Voeg de slagroom toe, roer door en laat circa 5 min pruttelen op zacht vuur. Hak de krulpeterselie zo fijn mogelijk en voeg toe aan de saus. Meng de pasta met de saus en voeg de tomaatjes toe.

https://www.instagram.com/smaak.van.mick/

Liefs Michelle

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.