Michelle | ”Ik ga niet eten”

by Michelle

Eten en koken, ik ben er gek op.. het liefste de hele dag door. Mijn lieve kleine medebewoonster denkt hier echter heel anders over. ‘’Ik ga niet eten’’ een zin die ik inmiddels kan dromen en sinds enkele weken mijn nieuwe normaal is geworden in huis. Zenuwachtig word ik er soms van, gaat de strijd zo weer beginnen? Ik heb op dit gebied denk ik alles wel uit de kast getrokken. ‘’Je hoeft niet te eten, maar we gaan wel aan tafel zitten’’, ‘’Je hoeft niet aan tafel te zitten, maar je gaat wel eten’’. Van de knuffels voeren, tot erover praten, samen boodschappen doen en het meehelpen koken in de keuken. De lieftallige pedagogisch coach van de crèche gaf aan dat kinderen kunnen leven op een boterham en een banaan.. oké dat stelt iets gerust. Maar hoe zorg ik nu dat zij nieuwe dingen probeert, toch haar vitamientjes binnenkrijgt? Allerlei vragen die vervolgens een brandende wedervraag oplevert, hoe zorg ik er vooral voor dat het hele eten aan tafel een gezellig moment blijft, voor iedereen?

De gulden middenweg

Het perfecte antwoord heb ik helaas niet, waar ik vroeger overtuigd was van hoe gedisciplineerd ik zou zijn als moeder, blijk ik in de praktijk geregeld een zachtgekookt ei te zijn, die zich continue afvraagt ‘’doe ik het wel goed’’.  Ach, zolang je alles met de beste intentie doet is het denk ik altijd goed. Hoewel ik van nature goudeerlijk ben, nooit iets kan verzwijgen en overal wakker van lig, gaat het liegen mij als moeder eigenlijk best wel lekker af. Zo noem ik fruitzakjes tegenwoordig snoepzakjes, is yoghurt het nieuwe toetje, maak ik ‘’gewone’’ pannenkoeken waar zowaar een hele doos bosbessen ingaat, noem ik vis ook wel kip en vice versa. Zo ook deze Birria Taco’s, een gerecht welke ik alleen op mijn vrije dagen maak en waar ik vooral zelf heel blij van word. Voor Izzy is het gewoon een gevulde pizza, en ja waarom ook niet…

Recept

Voor de zelfgemaakte tortilla’s (Snellere optie is gewoon wraps gebruiken)
500 gr bloem
1,5 tl bakpoeder
1 volle theelepel zout
100 ml zonnebloemolie
200 ml heet water 

Met de hand Mixen en 15 min laten staan
Uitrollen met een deegroller of met je hand en wat bloem en circa 5 min om en om bakken in een droge pan.

Voor de vulling
Klontje boter
4 Sukadelappen
Zout en peper
1 tl Gedroogde tijm
1 el Mexicaanse bonenkruid (EUROMA)
2 Teentjes knoflook, fijngesneden
1 tl Chipotle peper (La Mirena/Albert Heijn), fijngemalen (staafmixer)
1 Klein blikje tomatenpuree
1 l Water
2 Rundvleesbouillontabletten
150 mg Geraspte Cheddar
1 Rijpe avocado, in plakjes

Verhit in een braadpan een klontje boter, wacht totdat deze goudbruin is. Bestrooi 4 sukadelappen met zout en peper en bak rondom goudbruin in de pan. Voeg de tijm,  Mexicaanse bonenkruid en de knoflookteentjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en de Chipotle peper toe. Voeg 1 Liter water en de rundvlees (of groente)bouillontabletten toe en laat op zacht vuur circa 3 uur pruttelen. Proef! Het vlees moet uit elkaar vallen. Haal de sukadelappen uit de pan en haal met een juslepel circa 3 juslepels vocht/vet uit de pan! Snijd het vlees klein en voeg weer toe aan de pan, meng met de saus.

(Je zou ook (vega)gehakt of kippendijfilet kunnen gebruiken voor een snellere maaltijd en dit circa 20 minuutjes samen laten pruttelen)

Pak een tortilla en bestrijk deze aan beide kanten met het vocht/vet van het stoofpotje. Leg de ”natte” tortilla in een pan (middelhoog vuur) en vul deze aan 1 kant met iets uitgelekt vlees, leg de geraspte (pittige) cheddar of andere pittige kaas en de avocado erbovenop. Vouw met een spatel of ander kookgerei de tortilla dubbel en laat even kort aanbakken totdat de kaas is gesmolten. Draai de Tortilla om en bak ook de andere kant.

Voor de salsa
3 Trostomaten, fijngesneden (in blokjes)
1 Knoflook, fijngesneden
1 Takje koriander, fijngesneden
Sap van een 1/2 limoen
Zeezout

Voeg de trostomaten, knoflookteen, koriander, uitgeknepen limoen en zout samen in een kommetje
Serveer de tortilla met de tomatensalsa!

Samen komen we er wel <3 Mick


https://www.instagram.com/smaak.van.mick/

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Roxy 21 december 2020 - 13:32

Ik heb het gemaakt Mick en was heeeeeerlijk 😀

Reply
Michelle 22 december 2020 - 23:34

Ooooh zoo leuk om te horen!! Xx

Reply
Kim 18 december 2020 - 16:18

Wat een leuk verhaal en heel herkenbaar!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.