Met zijn vijfjes is het veel leuker!

by Tamara

Als er 1 ding is wat mij vaak gevraagd word, is het wel of het niet verschrikkelijk druk is met 3 kinderen. Nou dat kan ik vertellen: Ja het is ontzettend druk! Maar ook ontzettend gezellig! Je hoeft je als moeder van drie nooit te vervelen, ok ze maken heel veel rommel! Maar er is er altijd wel 1 die met mama wil knuffelen! Ook als ze wat groter worden is het leuk, omdat ze altijd wel iemand hebben om mee te spelen. Twijfel je over een derde? Misschien is dit dan wel leuk om te lezen.

image

Meteen nadat Floris geboren werd wist ik dat ik nog wel een derde zou willen. Ik heb altijd 3 kinderen gewild en het leek me het allerleukste om ze redelijk snel achter elkaar te krijgen. Toen bleek Floris een huilbaby te zijn en een moeilijke slaper en heeeel erg druk! Hoe graag ik ook een derde wilde, toen Floris 1.5 was besloten we dat het nu de tijd niet was.. En bleek ik al zwanger.

Dus ja, ik maakte me heel erg druk of ik het allemaal wel zou gaan redden. Ik vond 1 al druk, hoe moet dat nou met 3? Tijdens mijn zwangerschap werd het er niet makkelijker op. Beide jongens hadden ontzettende driftbuien en ik had veel harde buiken en voelde me erg ellendig. Regelmatig zat ik met de handen in mijn haar over hoe ik het allemaal moet gaan redden.

En toen was Lauren er ineens en leek alles ineens op zijn plek te vallen. Ja het is heel erg druk en het was ontzettend wennen allemaal. Vooral dat je weer een baby hebt die om de 3 uur moet drinken, zich nog niet zelf kan vermaken en natuurlijk veel huilt. Maar ook daar wel je aan en op een gegeven moment heb je gewoon weer een fijn ritme en kun je je niet voorstellen dat je ooit ‘druk’ was met twee kinderen.

Even een boodschapje!

Even een boodschapje!

Is het nou zwaar? Ja, af en toe vind ik het best zwaar. Vooral de praktische dingen zoals even snel een boodschapje doen. Je sleept dan al snel even 3 kinderen met je mee. En met 3 moeilijke slapers ben je s’avonds heel erg lang bezig met ze naar bed brengen. Aan die was komt geen einde en het is altijd een rommel. Maar als je me zou vragen of ik het weer zou doen, zou ik volmondig ja zeggen. Die rommel en drukte is maar tijdelijk. Ik vind het heerlijk om mijn 3 kinderen bij elkaar te zien en geniet driedubbel van ze.

Het is absoluut waar…Met zijn vijfjes is het nog gezelliger!

 

Misschien vind je dit ook leuk

19 comments

Maud 21 september 2015 - 22:58

Wat een super leuk stukje! Ik ben nu zwanger van ons eerste kindje… Helemaal super! We hopen ook zeker dat meerdere kindjes ons gegund zijn:-)

Reply
Bien 21 september 2015 - 19:34

Het lijkt me heerlijk, zo’n fijn groot gezin! Een groot gezin is mijn grootste droom. Of het werkelijkheid gaat worden weet ik niet, maar dromen kan natuurlijk altijd. We hebben een prachtige dochter, en voorlopig geen gezinsuitbreiding. Maar wie weet, ooit..

Reply
Bianca 21 september 2015 - 16:43

Het lijkt mij vooral heel erg gezellig 🙂 xxx

Reply
Daniëlle 21 september 2015 - 15:06

Ja, maar met zijn 7-en is nóg gezelliger..Ik kom zelf uit een gezin met 5 kids ? Maar nee, wij zullen het bij max 4 kids houden! Toch wachten we nu nog even. Haha.

Reply
lin mommysworld 21 september 2015 - 13:57

Haha de reactie van Ingrid 😉 Het klinkt gezellig en ik geloof het ook, maar ik vind 2 al zooooo druk pfff haha ik denk ook echt dat het eraan ligt hoe relaxed je bent. Liefs geen relaxte mama 😉

Reply
Marijke 21 september 2015 - 13:44

Ik houd het er toch bij 2. Hoe leuk het ook zo zijn nog zo’n babytje. Maar praktisch is deze 2 echt genoeg. En daarbij, van wie zou ik die moeten krijgen? Manlief gaat daar nooit aan meewerken, dat weet ik zeker. Wat dat betreft is nummer 2 al een bonus

Reply
eventjes anoniem 21 september 2015 - 12:06

Ik volg je al even op instagram en ben nu bijna tien weken zwanger van derde! Ik heb al twee jongens en een derde kindje staat al jaren hoog op mijn wensen lijst. Nu komt die wens eindelijk uit en ik herken de angsten die je tijdens je zwangerschap had ook. Daarbij werk ik ook nog 24 uur. Maar al met al kijk ik er ontzettend naar uit om ons gezin compleet te maken. De hekkensluiter verwacht ik in april. …. en dan ben ik eindelijk mama van drie. Mijn grootste wens 🙂

Reply
Jennifer 21 september 2015 - 11:45

Het lijkt me inderdaad ook erg druk met meerdere kinderen, maar wat je zegt, alles valt wel weer op zijn plaats, vroeg of laat. Het is altijd zoeken naar en wennen aan de nieuwe situatie.

Reply
Channah 21 september 2015 - 10:28

Even tussendoor: wat super handig dat rek op het winkelkarretje. Wij hebben dat helemaal niet, zowel bij de Appie als de jumbo, wat een uitkomst. Nu moet ik altijd de maxi cosi in de kar zelf doen waardoor er amper boodschappen meekunnen.

En het lijkt me echt super druk met 3 kindjes, heel leuk natuurlijk, maar ik heb m’n handen al vol aan 1, haha! Ik heb altijd heel veel respect voor mensen met een groot gezin.

Reply
Malou 21 september 2015 - 10:24

Stiekem lijkt het me best heel leuk, 3 kindjes 🙂

Reply
Sharon 21 september 2015 - 10:02

Heeeelemaal mee eens !!

Reply
Saskia 21 september 2015 - 09:42

Wij houden het bij twee alhoewel ik soms toch denk aan een derde. Gewoon omdat ik baby’s zo leuk vind haha.

Reply
SoMama 21 september 2015 - 09:29

Hihi, ik houd het lekker bij twee! Ook was, rommel en gebroken nachten genoeg 😉
Het is overigens meer dat ik gewoon heel slecht ben in zwanger zijn en dat dus niet meer zie zitten.

Reply
gwen 21 september 2015 - 09:21

Ik Ik droom van vaneen derde, maar mijn man nog niet helaas 🙁

Reply
Ingrid 21 september 2015 - 09:16

Leuk stukje en echt met zijn zessen is nog leuker !

Reply
Geertje - Stay At Home Mama 21 september 2015 - 09:16

Oh moet er niet aan denken… 3
Ik heb er twee en kan daar enorm van genieten. Maar kan me voorstellen dat het wel druk is! Dat is hier, nu ze allebei naar school zijn straks een stuk minder!

Reply
Sigrid 21 september 2015 - 09:01

Ik heb er eigenlijk nooit tegenop gezien en ik vind het ook wel meevallen. Maar misschien komt het omdat mijn ideaal een stuk of 6 is ofzo.. haha!
Maar ik hoop ooit een 4e in mijn hart te kunnen sluiten..

Reply
angelique 21 september 2015 - 08:52

Leuk geschreven! Ik hou het zelf bij twee haha

Reply
Charlotte 21 september 2015 - 08:11

Lief geschreven <3

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.