Met vier kinderen op autovakantie? Zo zorg je dat alles soepel verloopt!

by Tamara

Vroeger toen ik nog klein was gingen we elke zomer met de auto of later met de camper naar Zuid Frankrijk om daar 3 tot 4 weken te genieten van het mooie weer en de prachtige omgeving. Mijn ouders reden altijd in één keer door zonder te stoppen en ik weet nog wat een drama het af en toe was. Mijn broertje en ik konden totaal niet met elkaar opschieten en het was dus altijd drama achterin. Nu was ik mezelf vorig jaar dus ook even flink voor gek aan het verklaren dat ik met vier kinderen achterin een reis naar Frankrijk ging maken. Toch ging het zo goed, dat we dit jaar weer zijn geweest! Hieronder een aantal tips!

Zo laat je een autovakantie met kinderen soepel verlopen!

Een rugtas voor elk kind.

Mijn eerste en allergrootste tip is voor elk kind een rugzak klaar te maken met daarin wat leuke dingen. Maxim houdt veel van kleuren, dus voor hem had ik twee kleurboeken en een pakje kleurpotloden. Floris houdt van bouwen, dus voor hem had ik een doosje lego en een puzzel. Daarnaast stopte ik hun favoriete speelgoed in de tas en voor de drie oudsten ook hun eigen tablet. Daarnaast nog iets dat ze lekker vinden en een flesje van hun favoriete drinken. Doordat ze allemaal een eigen tas hebben, is er ook geen twijfel over van wie wat is en hebben ze gewoon hun eigen spulletjes bij zich.

Daarnaast heb ik zelf altijd nog een tas bij me staan met snoepjes, kleine speelgoeddingetjes, extra potloden, drinken en broodjes.

Iets tegen wagenziekte.

De tweede tip die ik heb is boterhamzakjes! Ik heb altijd een rolletje in de auto liggen omdat mijn kinderen vaak wagenziek zijn. Dus als we in de auto stappen krijgen ze bij voorbaat allemaal al een zakje en als ze moeten spugen pakken ze hem zelf.

We hadden voor alle kinderen ook seabands, die helpen ook enorm goed tegen wagenziekte, alleen raken ze ze continue kwijt.

Spelletjes voor onderweg.

Na twee uur rijden hebben de kinderen vaak geen zin meer in hun speelgoed en willen ze wat anders doen! Een paar dingen die mijn kinderen heel erg leuk vinden zijn natuurlijk ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet.’ maar heel vaak stel ik ze een vraag en wie het dan het eerste ziet heeft gewonnen. Meestal begin ik makkelijk, zoals een tractor of een groene auto. Maar na een tijdje worden de vragen moeilijker en gaan we op zoek naar gele auto’s en vrachtwagens van papa’s werk. ( mijn vriend werkt bij een groot transportbedrijf met hele herkenbare vrachtwagens!) Meestal gaan ze na een tijdje elkaar vragen stellen en vermaken ze zich wel.

Tablets en telefoons.

Voor de afgelopen vakantie had ik gezorgd dat alle telefoons en tablets opgeladen waren en dat er voldoende spelletjes op stonden ( kleurspel, leesspelletjes en hayday:P) maar ook wat offline te bekijken filmpjes van Netflix! Mijn kinderen hebben allemaal een tablet en mijn oudste zoon een mobiele telefoon, maar in de praktijk gebruiken ze hem alleen in bed of in de auto.

Onderweg stoppen.

Ik las bij heel veel andere mensen dat ze vaak om de twee uur stoppen, maar wij doen dit bewust niet. Naar ons vakantieadres was het ongeveer 6 uur rijden en dat is best de doen met één plaspauze. Natuurlijk stoppen we wel gewoon als het moet, maar liever niet. Wij wonen bovenin Groningen, stoppen altijd even bij de grens en rijden dan in één keer door naar ons vakantieadres. Werkt prima!

 

Ik ben wel benieuwd of jullie nog meer tips hebben wat betreft het rijden met een heleboel kinderen achterin! Laat je het achter bij de reacties?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.