Waarom is het zo lastig om met 3 kinderen op vakantie te gaan?

by Tamara
op vakantie

De zomervakantie is nog ver weg, maar toch ben ik al even aan het kijken voor een leuke vakantie voor volgend jaar. We wilden eigenlijk heel graag dit jaar op vliegvakantie, maar alle accommodaties van onze voorkeur zaten al helemaal vol en stiekem vond ik het wel heel erg spannend om te gaan vliegen met 3 kinderen. Maar toch wil ik het volgend jaar gewoon doen. Ik was even op sites aan het rondkijken en elke keer als ik de totaalprijs wilde berekenen kreeg ik een foutmelding. De reden hiervan was dat je maar maximaal met 2 volwassenen en 2 kinderen in een kamer mag. Voor meer hebben de meeste hotels geen ruimte. Bummer natuurlijk, want wat moet je dan? Ik googlede mijn probleem en zag dat de mensen die hier last van hadden vaak een huisje ergens huurden. Dat is natuurlijk een prima oplossing! Ik heb even gekeken en zet mijn 3 voorkeuren voor jullie op een rijtje.

Waarom is het zo lastig om met 3 kinderen op vakantie te gaan?

Nou hoeft een vakantie voor mij helemaal niet heel erg luxe te zijn. De jongens kunnen gewoon bij elkaar op 1 kamer en als het aan mij ligt kon Lauren prima bij ons slapen. Maar een aparte kamer voor haar is ook fijn. Op de site van Home Away kun je verschillende huisjes in verschillende landen boeken. Ik was wel benieuwd en keek eens op de site wat voor leuks er tussen stond.

Wat me meteen opviel aan de site is dat je heel makkelijk kunt zoeken. Je vult de plek in waar je graag naartoe wilt, vervolgens de datum en met hoeveel mensen je wilt komen. Ja, dat kan bij alle sites waar je reizen kunt boeken, maar bij die sites kreeg ik dan na het kiezen nog eens een popup dat het niet mogelijk was om voor zoveel mensen 1 kamer te boeken en dat ik 2 verblijven moest boeken. Daar had ik hier geen last van. Gewoon invullen en klaar.

Heb jij ook 3 kinderen en wil je graag eens op vakantie? Pauline van Voormijnkleintje heeft 3 kinderen en maakt echt ontzettend leuke reizen! Misschien dat er op haar site een leuke tip staat!

Italie.

Ik wil al jaren naar Italie, maar ik heb een kerel de dat dus echt helemaal niks aan lijkt. Toch kon ik het niet laten om even te kijken en ik vond meteen een heel erg mooi huis, met een zwembad en heel geschikt voor kinderen.

Piani Paorelli appartement

Dat ziet er toch superleuk uit? Oké, met die trappen is het misschien niet helemaal ideaal voor echt jonge kinderen, maar tegen de tijd dat we op vakantie zouden kunnen gaan is Lauren al twee. De villa heet Villa Magnolia en ligt in de gemeente Coastarainera. Het is een hele kleine gemeente, want er wonen maar ongeveer 700 mensen.

De voordelen van deze Villa zijn dat hij heel dicht bij het strand ligt (100 m) en ook heel dicht bij allerlei fietspaden. Wat mij ook heel erg meeviel was de  prijs. Je betaald 750 voor een week, wat toch een stuk voordeliger is dan de 900 per persoon waar ik op uit kwam toen ik een hotel wilde boeken.

Ameland.

Toch lijkt het me ook wel wat leuk om wat dichter bij huis te blijven. Ik ben gek op de waddeneilanden en ik had daar afgelopen zomervakantie ook naartoe gewild, alleen was alles toen al volgeboekt! Ik keek op de site van Home Away of er iets op de waddeneilanden beschikbaar was en ik vond iets heel leuks op Ameland.

Hollum appartement

Op de site vond ik deze ‘weidevilla‘  hij is verdeeld in een aantal luxe appartementen en in elk appartement is genoeg ruimte voor 6 mensen. Ideaal voor ons dus! Er zijn een speelboerderij en een zwembad op loopafstand en mocht je van paarden houden is er zelfs een manege.

Het enige nadeel vind ik dan weer wel dat het een appartement is en geen vrijstaand huisje. Ik heb 3 nogal lawaaierige kinderen en dan zou ik al snel bang zijn dat ik iemand tot last ben.

Dit appartement kost €934 voor een week. Wat ik stiekem ook nog best wel duur vind.

Mallorca.

Als het aan Richard zou liggen gaan we naar Mallorca. Zijn vader werkte daar vroeger waardoor hij een groot deel van zijn jeugd daar doorgebracht heeft. Nu ben ik daar nog nooit geweest, maar als ik de foto’s zie word ik toch wel heel erg enthousiast hoor! Ik keek even op de site naar een leuk vakantiehuis in Mallorca en vond deze prachtige vrijstaande luxe villa!

Badia Blava villa

Het huis heeft uitzicht over de baai van Palma en maar op 15 minuten van de luchthaven. Wat ik wel een heel erg fijn idee vind is dat de villa in een complex met meerdere villa’s ligt. Je zit dus niet in je eentje in the middle of nowhere.

De villa kost voor een week 634 euro, wat ik heel erg mee vind vallen. Hier komt nog wel een borg van 300 euro overheen, maar dat krijg je na je verblijf natuurlijk weer terug.

Kroatië.

Afgelopen zomer is mijn vader naar Kroatië geweest en hij vond het echt een aanrader. Nou ben ik nog nooit in Kroatië geweest, maar als ik de foto’s op internet zie, wordt ik wel heel erg enthousiast! Ik besloot op de site even te gaan kijken naar een huis in Kroatië en mijn oog viel meteen op dit plaatje.

Ripenda Kras appartement

Als dat niet geweldig is weet ik het ook niet meer! De appartementen hebben toegang tot een privestand en een zwembad. Het enige nadeel wat ik kon vinden is dat ze nogal ver van de bewoonde wereld liggen en je dus een auto moet kopen als je een dorp of iets anders wilt bezoeken.

Voor een week met 5 personen betaal je €578.00. Wat natuurlijk ook een hele nette prijs is.

 

 

Frankrijk, Disneyland Parijs.

Ik wil ontzettend graag een keer naar Disney met de kinderen, alleen denk ik dat ze er nu nog iets te klein voor zijn. Of nouja, de jongens niet, maar Lauren wel. Toch kon ik het niet laten om even te kijken of er ook iets op de site stond in die richting. De laatste keer dat ik naar Disney ging, zaten we in een park van Disney zelf en dat is heel leuk, maar wel een stuk duurder dan wanneer je een verblijf en de tickets los boekt. Of je moet al een goede aanbieding hebben haha. Ik besloot dus eens te kijken en ik vond dit appartement, geschikt voor 6 personen en dus ideaal voor ons!

Serris appartement

Het appartement ligt op 15 minuten lopen van het Disneyland pretpark, dat is dus echt prima te doen! Ook ligt het appartement in een soort outletcentrum, mocht je dus na 3 dagen Disney wel zat zijn kun je ook makkelijk een dagje gaan winkelen.

Toch vind ik het appartement best wel duur. Ik hoorde van iedereen dat je veel goedkoper uit bent wanneer je je verblijf en je tickets voor het park lost boekt, maar voor dit appartement betaal je voor een week 773 euro. Hier komt nog een borg van 400 euro overheen en dan moet je dus nog entreetickets betalen.

Wat voor vakantie het voor ons gaat worden komend jaar? Dat weet ik zelf ook nog niet! Waarschijnlijk zijn we door al het getwijfel weer veel te laat met boeken en gaat het hele feest niet door. Maar toch zal ik de site van Home Away even in mijn achterhoofd houden, het is toch wel heel erg makkelijk zo’n site waarop je al je opties op een rijtje hebt. Naast de kosten voor het verblijf moet je natuurlijk  nog wel rekening houden met de kosten voor het vervoer van en naar je vakantiebestemming en natuurlijk het eten en drinken daar.

Hebben jullie je vakantie voor 2017 al geboekt?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Home Away.

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Kirsten 10 november 2016 - 08:58

Zijn er geen appartementen te krijgen voor een gezin met 3 kids? Ik vind het zelf altijd wel leuk om in een appartementen complex te zitten waar je vaak ook animatie hebt voor de kids, zowel overdag als ‘s avonds.

Ben ik wel benieuwd naar eigenlijk!

Reply
Anneke 4 november 2016 - 15:15

Onze zomervakantie is al sinds begin september geboekt 😀
Wij gaan steevast voor een auto vakantie richting Italië waar we een huis met zwembad huren. Elk van de 3 bengels heeft er een eigen slaapkamer en weer hebben er massa’s privé en rust. Zalig! 😉
En als je even zoekt vind je echt pareltjes voor een redelijke prijs 😉

Reply
Swenne Bijzet 4 november 2016 - 14:15

De huizen zien er mooi uit! Maar met mijn peuter (en ik denk uberhaupt met een kind zonder zwemdiploma) zou ik niet zo dicht bij een zwembad willen zitten waar hij zo vanuit het huisje naartoe kan lopen. Hoe doe jij dat met je kinderen?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.