Mensen in deze stad krijgen de meeste kaartjes met Valentijnsdag!

by Tamara

Ik hoor het elk jaar weer: ‘Valentijnsdag is uit!’ ‘Valentijnsdag is commerciële onzin!’ En oké, misschien is dat ook wel een beetje zo, maar toch vind ik Valentijnsdag wel een hele leuke feestdag. Ik vier het zelf ook al jaren en in de bijna dertien jaar dat we samen zijn, hebben Richard en ik eigenlijk ook elk jaar wel wat aan Valentijnsdag gedaan. Geen grote dingen hoor, vaak een bosje bloemen, wat chocolade of misschien een kaartje met wat liefs erin. Gewoon omdat dat leuk is haha! Vroeger fietste ik het hele dorp door om al mijn vriendinnen een roos met een kaartje te brengen en ik heb zelfs wel een keer hier in het dorp met een bos rozen gestaan om uit te delen. Die Hard Valentijnsdag fan dus! (Misschien heeft mijn tweede zoon daarom als tweede naam Valentijn?)

Maar wie sturen er nou eigenlijk de meeste Valentijnsdagkaartjes? En in welke stad worden er de meeste verstuurd? Kaartje2go verzamelde hier een heleboel informatie over en vatte het samen in een hele leuke infografic. Je leest de Valentijns Infografic van Kaartje2go hier!

Waar worden de meeste kaartjes verstuurd?

Ik woon in Groningen en volgens mij zijn we hier niet zo heel erg romantisch aangelegd! Want zoals je ziet staan we niet in de top 5 van provincies die de meeste Valentijnskaarten ontvangen! Flauw hoor! Noord Brabant is hierbij de koploper. Mensen uit deze provincie ontvangen namelijk de meeste kaartjes met Valentijnsdag. Als je in de gemeente Montfoort woont heb je overigens de grootste kans om een kaartje te ontvangen! Bofkonten!

Maar welke hopeloze romanticussen sturen al die kaartjes dan naar Brabant? Nou dat zijn de mensen uit de provincie Utrecht! Die sturen namelijk massaal kaartjes! Overigens weet ik niet of ze al die kaartjes naar Brabant sturen hoor. Ik ga er vanuit dat ze ze gewoon naar hun eigen partner sturen. (Voordat iemand me er weer van beschuldigt dat Utrechters Valentijnskaartjes naar Brabant versturen en er volgend jaar een onderzoek komt naar het aantal echtscheidingen. Moeten we ook niet hebben natuurlijk!) Ohja! Mensen uit Uden versturen gemiddeld de meeste kaartjes! Ook leuk om te weten!

Wie denkt er bij jullie aan Valentijnsdag?

Nu ben ik stiekem wel heel erg benieuwd. Voor degenen die aan Valentijnsdag doen. Wie van jullie tweetjes doet er het meeste aan? Hier gaat het elk jaar hetzelfde.

Tamara: ‘We doen dit jaar niet aan Valentijnsdag hoor. Ik ben de week erna ook al jarig.’

Richard: ‘Oké’ ( gooit ondertussen iets in zijn digitale winkelmandje en reserveert een tafel in een restaurant.)

Tamara: ‘We doen echt niks aan Valentijnsdag he?’ ( Zoekt online naar lastminute cadeautjes.)

Richard: ‘Nee, jij wilde toch niet?’

Nouja, puntje bij paaltje. Ik heb altijd een stom cadeau en er worden hier altijd de grootste bossen bloemen bezorgd ( vorig jaar zelfs een bos voor Lauren! Zo lief) en ik moet me mooi maken want we gaan uit eten. Dus ja, ik hou van romantisch gedoe, maar ik ben er heeeel erg slecht in! Richard daarentegen is er wel heel goed in! Haha!

Maar kennelijk zijn wij een beetje gek, want in Nederland is 74.5% van de mensen die aan Valentijn doen vrouw en 25.5% man. Kortom, een heleboel onbeantwoorde liefdes!

Wil jij nou nog wat leuks doen met Valentijnsdag? Het hoeft niet groots te zijn, een kaartje sturen met wat lieve woorden is groots genoeg! Bij Kaartje2go zoek je heel makkelijk een kaart uit het ruime assortiment Valentijnskaarten en dan kun je hem zelfs via de site versturen! Super makkelijk! Kleine moeite, groot gebaar! Want stiekem vind iedereen het wel leuk om een lief kaartje te krijgen!

Doe jij aan Valentijnsdag?

 

In samenwerking met Kaartje2go

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.