Melissa | wat is jou favoriet?

by Melissa

 

Eerlijk is eerlijk ik maak de laatste tijd niet veel meer mee dus vandaag niet een heleboel sappige en grappige verhalen. En of je nu voor- of tegenstander van de maatregelen en het vaccineren bent we hebben allemaal wel gemeen dat we dagelijks moeten eten, iedereen eet als het goed is dagelijks zijn of haar ontbijt, de lunch en het diner. We kunnen nu even niet buiten de deur eten maar we kunnen het wel afhalen. Maar waar ik heel benieuwd naar ben is hoe vullen jullie het nu dagelijks in? Hoe zorgen jullie ervoor dat er elke dag weer een beetje wat tofs op tafel staat waar ook iedereen genoegen mee neemt? Hier zijn we met z’n zessen en de kinderen zijn 5, 10, 15 en 16 dus dat betekend elke dag weer iets verzinnen wat iedereen lekker vindt maar dit kan natuurlijk niet altijd. Want zo vindt de een hier een biefstuk vreselijk om te eten maak je de ander weer niet blij met een slavink en ben ik de enigste in huis die heel maar dan ook heel erg blij wordt van sushi. Natuurlijk ben ik geen chef kok zoals mijn vader altijd is geweest maar ik probeer er het beste van te maken ( echte gegronde klachten heb ik nog niet gekregen 😉 ) Het enige wat we allemaal heel erg lekker vinden is kip en of het nu kipfilet, kippetjes, kipschnitzel of kiprollade is kip is en blijft favoriet en afgelopen weekend heb ik voor het eerst een hele kip zelf gekruid en voor 1,5 uur in de oven gedaan, dit aten we samen met rijst en sajoer boontjes en toen we klaar waren met de kip was er 1 ding duidelijk; als we dit met z’n zessen gaan eten hebben we echt 2 kippen nodig want het was finger licking good 

 

Hoe ik de kip heb bereid: 

De kip gewassen en het touwtje verwijderen die om de poten geknoopt zit, hier kwam ik ook pas later achter lol. 

Daarna heb ik in een schaaltje een mix gemaakt van een scheutje honing, peper, zout en peterselie goed door roeren en met een kwast de kip insmeren en met citroensap. Ik las trouwens op google (en die weet alles) overal dat je ook de binnenkant van de kip kunt marineren maar hier durfde ik me niet aan te wagen en laat dit over aan de polier voor kerst 

Ik heb de oven voorverwarmd op 190 graden ik moet hierbij wel zeggen dat normaal 180 graden voldoende is maar ik heb zo’n klein inbouw/combi geval waardoor ik het iets hoger aan houd, dus de graden naar eigen inzicht 🙂  

Dan de kip 90 minuten in de oven en ik heb hem halverwege omgedraaid omdat met mijn kleine combigeval anders de bovenkant zwart zou worden en de onderkant prima zou zijn maar ook dit is naar eigen inzicht. Als het ongeveer nog een half uurtje op moet staan dan rustig de rijst en de boontjes klaarmaken en aanvallen maar!  

 

Ik hoop dat ik snel weer leuke en grappige verhalen voor jullie heb omdat ik weer dingen meemaak maar voor nu stay safe allemaal. 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.